جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 6 اقامتگاه

    • روستاهای کوهسرخ - استان خراسان رضوی

    اقامتگاه بوم گردی های کوهسرخ برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره کوهسرخ - استان خراسان رضوی

    کوهسرخ یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی به مرکزیت شهر ریوش است که در فاصله ی 50 کیلومتری کاشمر و 240 کیلومتری مشهد (مرکز استان) جای دارد. این شهرستان که شامل سه بخش بررود، برکوه و تکاب است، از شمال و شمال شرق به نیشابور، از شمال غرب به ششتمد، از شرق به تربت حیدریه و از جنوب به کاشمر محدود می شود. رشته کوه سیاه واقع در این شهرستان با دیواره های بلند خود خط پایانی بر کویر بردسکن و دشت خلیل آباد و کاشمر است. علت نام گذاری کوهسرخ تپه های خاکی اطراف این شهرستان به خصوص در جاده ی منتهی به نیشابور است که به علت ترکیبات معدنی مانند آهن غالباً به رنگ سُرخ هستند. تنوع آب و هوایی، انواع مختلف داروهای گیاهی، گونه های متفاوت جانوری، وجود معادن طلا، مس، سنگ مرمر و باغستان های فراوان از جمله جذابیت های سفر به کوهسرخ است که سالانه طبیعت دوستان زیادی را به سمت خود جذب می کند. مردم این شهرستان به زبان فارسی با لهجه ی کاشمری سخن می گویند.

    چراغ برات، آئینی قدیمی در کوهسرخ

    در میان اهالی قدیمی این شهرستان ماه شعبان به ماه برات شهرت دارد و در روزهای خاصی مردم با حضور بر مزار درگذشتگان خود و چیدن انواع خوراکی ها مانند خرما، شیرینی، شربت و میوه از کسانی که برای قرائت فاتحه بر سر مزار حاضر می شوند، پذیرایی می کنند. آئین چراغ برات در روزهای 12 تا 15 ماه شعبان برگزار می شود و با برپایی چادر و خیمه بر سر قبور، افراد نزدیک به متوفی این دوره را در قبرستان بیتوته می کنند. اهالی کوهسرخ بر این باورند که در روزهای برات روح مردگان آزاد است و به همین دلیل مردم با حضور بر سر مزار مردگان رهایی آنان از آتش دوزخ را از خداوند بخشنده و مهربان طلب می کنند.

    سوغات و صنایع دستی

    کوهسرخ به علت کوهستانی بودن و خاک حاصلخیز سرخ رنگ خود به بزرگ ترین بادامستان دیم ایران شهرت دارد. خربزه، هندوانه، بادام، گردو، گیلاس، آلبالو، انگور، هلو، گندم، جو، چغندر و شلغم مهم ترین محصولات زراعی این منطقه هستند که به علت مرغوب بودن به عنوان سوغاتی جای خود را در سبد گردشگران پیدا کرده اند. شما می توانید با اقامت در بوم گردی های کوهسرخ طعم لذیذ غذاهای محلی مانند اشکنه، کالجوش، شله و آش محلی را نیز تجربه کنید.

    جاذبه های گردشگری و طبیعی

    اگر از مسیر نیشابور به این شهرستان ییلاقی و زیبا سفر می کنید، حتما در میانه ی راه ضمن زیارت امامزادگان سید حمزه (ع) و سید مرتضی (ع) سری به تفرجگاه های مجاور تنگل سنگ نسوه بزنید تا در سکوت و زیبایی این منطقه آرامشی وصف نشدنی را تجربه کنید. در سفر به کوهسرخ حتما از باغات میوه و مزارع سبز آن دیدن کنید و به محل پرورش گیاهان دارویی بروید تا بی واسطه و کاملا مستقیم گیاهانی چون ریواس، آنقوزه، زیره کوهی، آویشن و بومادران را تهیه کرده و در پخت غذا و یا هنگام بیماری از آن استفاده کنید. روستای نامق که در 32 کیلومتری کوه سرخ قرار دارد با دشت های سرسبز و خرم در کنار مراتع حاصلخیز، طبیعت زیبا و بی مثالی را به تصویر می کشد. آثار تاریخی از قبیل گورستان هایی مربوط به پیش از اسلام، قلعه، مساجد و آسیاب های قدیمی نشان از قدمت تاریخی و کهن نامق دارند. در سفر به این منطقه به شما توصیه می کنیم که حتما سری به روستای پلکانی طرق با آب و هوای معتدل کوهستانی در 10 کیلومتری کوهسرخ بزنید. قدم زدن در کوچه های این روستا با خانه های پلکانی که بام هر خانه، حیاط خانه ی بالایی است قطعا روستای ماسوله در استان گیلان را برای شما تداعی می کند.

    بهترین فصل سفر به کوهسرخ

    قرارگیری شهرستان کوهسرخ در ارتفاعات و نزدیکی آن به دشت سبب شده است که آب و هوایی متفاوت نسبت به مناطق اطراف خود داشته باشد. این شهرستان در هر فصل زیبایی های خاص خود را دارد، اما اوایل بهار تا اواخر اردیبهشت بهترین زمان برای سفر به کوهسرخ هستند. شما می توانید ضمن مشاهده ی لیست کامل اقامتگاه های بوم گردی کوهسرخ در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، برای رزرو آسان و مقرون به صرفه ی اقامتگاه های کوهستانی، خانه های بومی و محلی این شهرستان اقدام کنید.