جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های تبریز - استان آذربایجان شرقی

    اقامتگاهای بوم گردی تبریز برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره تبریز - استان آذربایجان شرقی

    شهر تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی یکی از کلانشهرهای منطقه آذربایجان است. تبریز از شمال با رشته کوه عینالی، از جنوب با رشته کوه سهند، از شرق با رشته کوه سبلان و از غرب با دشت تبریز همجوار می باشد. 

    چنانچه قصد سفر به دیار استاد شهریار را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست بهترین مکان اقامتی را رزرو کنید و از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آیین و پوشش مردمان دیار تبریز

    مردمان اصیل تبریز همانند سایر نقاط ایران آداب و رسوم ارزشمندی دارند که در ادامه به شرح برخی می پردازیم:

    تکم گردانی: رسمی که به مناسبت فصل بهار در تبریز انجام می گیرد. یک نفر عروسک گردان با لباس محلی، عروسکی به شکل بز نر در دست می گیرد و سر آن را به این سو و آن سو تکان می دهد و شعرهایی در این زمینه می خواند و از مردم در قبال اجرایش انعام دریافت می کند.

    بایرام پایی:  مراسم تبریک مادر به دختره تازه ازدواج کرده اش است. در این مراسم علاوه بر تبریک برایش غذا فرستاده و عموها و دایی ها به نشانه پشتیبانی برای دختر هدیه می فرستند.

    شب چله: خانواده ها در خانه بزرگتر ها دور هم جمع می شوند و مراسمی چون حافظ خوانی، آواز خوانی و شعر خوانی برگزار می کنند و با انواع آجیل و میوه پذیرایی می شوند.

    پوشش: بومیان تبریزی همان گونه که برای حفظ آداب و رسومشان تلاش می کنند برای پوششان هم می کوشند. پوشش زنان این دیار شامل پیراهن بلند، دامن چین دار بلند، چارقد با رنگ ها و تزیینات متفاوت و پوشش مردان غیور این شهر شامل اوورماشال (کت و شلوار)، کویینک (پیراهن)، پالتو و پنجه (لباسی مشابه کت) می شود.

    طعم و عطری به یادماندنی

    از غذاهای محلی این دیار که در میان گردشگران از محبوبیت خاصی بر خوردار است می توان به کوفته تبریز، آش ماست، آش میوه، کباب بناب و آش کلم را اشاره کرد.

    گشتی در پایتخت تاریخی ایران

    تبریز شهری زیبا با بناهای تاریخی برجسته و مناطق طبیعی بکر است که سبب شده گردشگران بسیاری را پذیرا باشد. از جمله این زیبایی ها می توان به بازار بزرگ، مسجد جهان شاه یا مسجد کبود، مسجد جامع کبیری، موزه آذربایجان، خانه مشروطه، خانه لاله ای، خانه بهنام، خانه پروین اعتصامی، خانه استاد شهریار، حمام نوبر، مقبره الشعرا، پارک ایل گلی، کلیسای استفانوس مقدس، پارک کوهستانی، جنگل ارسباران، آبشار اسکندر، دره سعید آباد، پارک جنگلی باغ میشه، پارک مینیاتور، روستای کندوان، روستای دستکند حیله ور و روستای لیقوان اشاره کرد. در ادامه به شرح مختصر برخی از این دیدنی ها می پردازیم:

    مسجد جامع: بنای تاریخی به جا مانده از عصر قاجار که در خیابان شهید مطهری تبریز واقع شده و به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 

    حمام نوبر: نمونه ای از هنرمندی معماران عصر قاجار که از دو بخش سربینه (رختکن) و گرم خانه تشکیل شده و امروزه به عنوان یک سفره خانه سنتی مورد استفاده قرار گرفته است.

    آبشار اسکندر: آبشاری به ارتفاع حدودا 30 متر که در دامنه کوه سهند قرار دارد و در فصل سرد سال این آبشار یخ می زند و مکان مناسبی برای تمرینات یخنوردان می باشد.

    بازار بزرگ تبریز: بزرگ ترین و مهم ترین بازار سرپوشیده جهان به مساحت حدودا یک کیلومتر که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

    صنایع دستی و سوغاتی با عطر و طعم متفاوت

    هنرمندان تبریزی آثاری زیبا و چشم نواز چون قالی، تابلو فرش، کفش تبریز، نقره کاری، چاپ کلاقه ای، ورنی بافی (قالیچه ای بدون پرز شبیه به گلیم) و حجاری سنتی (نوعی حکاکی روی سنگ) را به زیبایی هر چه تمام تر می آفرینند. شیرینی نوقا، قرابیه، باقلوا، اریس، باسلوق و کنجدی، نان کنجدی، مربای گل سرخ و پنیر تبریز از خوشمزه های این دیار است که در سبد خرید هر گردشگری به چشم می خورد.

    بهترین زمان سفر

    با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه یواسپس به شما فصل بهار و تابستان را برای سفر به این دیار پیشنهاد می کند تا به توانید از زیبایی های منطقه بیشترین بهره را ببرید و سفر خاطره انگیزی را تجربه کنید.