جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های جلفا - استان آذربایجان شرقی

    • روستاهای جلفا - استان آذربایجان شرقی

    اقامتگاه بوم گردی های جلفا برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره جلفا - استان آذربایجان شرقی

    جلفا یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی است که از شمال با جمهوری آذربایجان و ارمنستان، از جنوب با شهرستان های مرند و ورزقان، از شرق با شهرستان کلیبر و از غرب با استان آذربایجان غربی همسایه است. شهر گمرکی جلفا در همسایگی کشورهای آذربایجان و ارمنستان قرار دارد و با توجه به عبور خط آهن آسیای میانه و قفقاز از این شهر، اهمیت راهبردی و ترانزیتی بالایی دارد. با توجه به قرارگرفتن منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس در جلفا، این شهرستان یکی از قطب های تجاری و صنعتی ایران و منطقه آسیای میانه محسوب می شود.. چنانچه می خواهید به شهر زیبای جلفا سفر کنید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و اقامتگاه های سنتی به شما کمک می کند تا خاطرات خوشی برای خود رقم بزنید.

    معروف ترین آداب و رسوم

    مردم جلفا آئین و رسوم ساده و جذابی دارند که در این بخش به معرفی مهم ترین آداب و رسوم آنها می پردازیم:

    عاشیق خوانی: عاشیق در تعریفی ساده، عارف و آوازخوانی است که می نوازد و اشعار خودش را با لحنی محلی می خواند. عاشیق ها میراث داران موسیقی نواحی و اصیل محلی هستند و مهر و ارادت خود به پیغمبر (ص) و اهل بیت (ع) را نمایان می کنند. 

    تکم گردانی: در این رسم که به بز چرانی نیز مشهور است، در هنگام فصل بهار، یک نفر عروسک گردان (تکم چی) با لباس محلی، عروسک نخی بز زنگوله پا را می گرداند و همراه آن به مردم نوید بهار را می دهد. تکم چی هنرمندی است که سه هنر عروسک گردانی، رقص و نقالی را با هم اجرا می کند و بسته به توانایی اش، هنرش نیز زیباتر می شود.

    بایرام پایی: این رسم به نوعی عکس آئین مادر زن سلام در فرهنگ فارس ها است. در آیین بایرام پایی، مادر به دختران تازه شوهر کرده اش تبریک می گوید و غذاهایی مانند پلو و مرغ، قیمه نثار و ماهی دودی می پزد و این غذاها را همراه با هدایایی چون چادر گل گلی و پارچه های رومبلی در سینی ها و ظروف مسی قرار می دهد و برای عروس می فرستد.

    زیباترین جاذبه های گردشگری جلفا

    جلفا دارای جاذبه های گردشگری بی شماری است و به شهر کلیساهای تاریخی مشهور است. جاده مرزی ارس به جلفا، رودخانه و سد ارس، پارک ملی کمتال، آبشار ماهاران، آبشار آسیاب خرابه، حمام جلفا، کلیسای سنت استپانوس، کلیسای چوپان، کاروانسرای خواجه نظر، پل ضیاء الملک، مجموعه کردشت، روستای اشتبین، روستای دوزال و بازارچه مرزی جلفا از دیدنی ترین جاذبه های جلفا به شمار می آید. در ادامه به معرفی خاص ترین جاذبه های جلفا می پردازیم:

    جاده ارس جلفا: این جاده مرزی از زیباترین جاده های کشور می باشد چرا که در حین عبور از آن، می توانید از دیدن همزمان رودخانه زیبای ارس و جنگل ها و کوهستان های سرسبز منطقه لذت ببرید. خانه های روستایی بسیار زیبایی نیز در طول مسیر خودنمایی می کنند، حتی خانه هایی که در کشور ارمنستان و در منطقه جمهوری نخجوان قرار دارند، نیز به خوبی قابل مشاهده هستند.

    رودخانه و سد ارس: این رودخانه که در گذشته با نام آراکس شناخته می شده از بلندی های هزار برکه در شهر ازروم ترکیه سرچشمه گرفته و تا مناطق مرزی ایران کشیده شده است. دریاچه زیبای سد ارس نیز از جاذبه های خاص این منطقه است.

    کلیسای سنت استپانوس: دومین کلیسای مهم ارامنه در کشور، سنت استاپوس نام دارد و نام آن نیز از اولین شهید راه مسیحیت در بیت المقدس گرفته شده است. این کلیسا در کنار رود ارس و در دل طبیعت کوهستان های جلفا تا جمهوری آذربایجان واقع شده است.

    جالب ترین صنایع دستی و سوغات این شهر

    قلم زنی، منبت چوب، چرم دوزی، سفال و سرامیک از آثار هنری زیبای جلفا به شمار می آید. باقلوای ترکی، مربای ارمنستان، زیتون ترکیه و میوه و خشکبار ویژه جلفا جزو پرطرفدارترین سوغاتی های این شهر و مورد علاقه گردشگران می باشند.

    غذاهای محلی خوش طعم جلفا

    قورود قیله و قورودلو کوفته از غذاهای سنتی این منطقه و بسیار لذیذ می باشند که می توان طعم خوش آن را در اقامتگاه ها بوم گردی امتحان کرد. 

    بهترین فصل سفر

    جلفا از مناطق کوهستانی با آب و هوای سرد و خشک است، به همین علت به شما پیشنهاد می کنیم در فصل بهار به این شهر سفر کنید و از طبیعت بکر آن لذت ببرید.