جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های روانسر - استان کرمانشاه

    • روستاهای روانسر - استان کرمانشاه

    اقامتگاه بوم گردی های روانسر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره روانسر - استان کرمانشاه

    شهر روانسر مرکز شهرستان روانسر و یکی از شهرهای استان کرمانشاه است. شهرستان روانسر از شمال با استان لرستان، از جنوب و شرق با شهرستان کرمانشاه و از جنوب غرب با دالاهو همجوار می باشد. چنانچه قصد سفر به روانسر را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    معماری خانه های بومی این شهر

    معماری سنتی خانه های شهر شامل یک ساختمان دو طبقه است که دیوارهای طبقه همکف آن از سنگ لاشه و دیوار طبقه بالا اکثرا از خشت ساخته شده و دارای ایوان مسقف با ستون های چوبی و پنجره های آبی رنگ است. این نوع معماری با گذشت زمان متاسفانه کم تر در شهر به چشم می خورد.

    رسم و رسومات شهر

    پوشش: پوشاک مردان و زنان کردنشین برگرفته از تاریخ کهن و طبیعت زیبای منطقه می باشد که آن را خاص و منحصر به فرد کرده است. به گونه ای که پوشش مردان این دیار شامل چوخه، رانک، ملکی، عرقچین، فرنجی، کلاه و پاپوش و پوشش زنان روانسری سربند، زیر پوش، پیراهن، جلیقه، نیم تنه، قبا، روپوش، شلوار و کفش می باشد. 

    بازی های محلی: جوراب بازی، طناب کشی و گرزان از بازی های مفرح و شادی آفرین منطقه است که طرفداران خاصی دارد. به عنوان مثال بازی طناب کشی یکی از بازی هایی می باشد که در منطقه از جایگاه خاصی برخوردار است و در واقع نوعی قدرت نمایی است.

    موسیقی: موسیقی رایج شهر همانند سایر شهرهای کرمانشاه شامل نواهای هور، سوز و سیاه چمانه است که در مراسم مولودی خوانی از ساز های دهل، سرنا، شمشال و دف هم استفاده می شود.

    غذاهایی خوش طعم و لذیذ

    دنده کباب، ونوشک پلو، آش دوغ، آش انار، آش پاغازه، خورشت کنگر، خورشت ریواس، بورانی کرفس، پتله، والک پلو و شلیمن از غذاهای خوش عطر و طعم دیار روانسر است که در میان گردشگران از محبوبیت خاصی برخوردار است و با سفر به این شهر نباید از آن به سادگی گذشت.

    گشت و گذاری در دروازه اورامانات

    شهر روانسر از مهم ترین شهرهای استان کرمانشاه است که به دروازه اورامانات هم شهرت دارد و به سبب برخورداری از جاذبه های تاریخی و طبیعی متعدد در ایام سال پذیرای گردشگران داخلی و خارجی بسیاری است. از جمله این زیبایی ها و دیدنی ها می توان غار قوری قلعه، گور دخمه، تپه های تاریخی موسایی، تپه کانی واین (متعلق به عصر اشکانی)، غار کولیان، غار سرای جاوری، سراب روانسر را نام برد. در ادامه به شرح مختصر برخی از دیدنی های چشم نواز می پردازیم:

    غار قوری قلعه: بزرگ ترین غار آبی خاورمیانه است که در فاصله حدودا 25 کیلومتری شهر روانسر قرار دارد. این غار 12 کیلومتر طول و حدود سه هزار متر عمق دارد و به عنوان یکی از هفت اثر طبیعی ملی ایران به ثبت رسیده است.

    گور دخمه: فضایی که در صخره ها، کوها و تپه ها برای خاکسپاری ایجاد می شود. گور دخمه روانسر متعلق به عصر هخامنشیان است که در داخل شهر قرار دارد و به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    تپه های تاریخی موسایی: یکی از مهم ترین آثار باستانی اورامانات است که توسط باستان شناسان آمریکایی و کانادایی آن را شناسایی شده است. تپه ماسویی و دو تپه کنار آن به مساحت دو هکتار و ارتفاع بیش از 10 متر، بزرگ ترین تپه باستانی منطقه است که 5 هزار سال قدمت دارد.

    هنر دست هنرمندان روانسری و سوغات خوشمزه این دیار

    زنان و مردان هنرمند و باسلیقه شهر به زیبایی هر چه تمام تر آثاری رنگارنگ ومتنوع گلیم، انواع گیوه (گیوه رنگی، گیوه های رویه سوزنی)، موج بافی، جاجیم بافی، قلم زنی روی مس، معرق، منبت و ساخت سازهای سنتی را می آفرینند و چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند. شیرینی کاک و نان خرمایی و نان برجی از خوشمزه های شهر است که طرفداران خاص خود را دارد.

    بهترین زمان سفر

    با توجه به آب و هوای سرد و مرطوب این شهر یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به این دیار را دارید، فصل بهار و تابستان بهترین زمان سفر است تا از دیدنی ها و طبیعت منطقه بهترین بهره را ببرید و اوقات خوشی را در کنار عزیزانتان تجربه کنید.