جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های دالاهو - استان کرمانشاه

    • روستاهای دالاهو - استان کرمانشاه

    اقامتگاه بوم گردی های دالاهو برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دالاهو - استان کرمانشاه

    دالاهو از توابع کرند غرب در استان کرمانشاه می باشد که از شمال با پاوه، از شرق با کرمانشاه، از غرب با سرپل ذهاب و قصر شیرین و از جنوب با استان ایلام همسایه است. شهر دالاهو در فاصله 100 کیلومتری کرمانشاه (مرکز استان) و 40 کیلومتری کرند غرب واقع شده است. شهرستان دالاهو در مسیر جاده اصلی کربلا قرار گرفته است، از این رو دارای اهمیت بسیاری می باشد. دالاهو نام کوهی مرتفع در این منطقه است که از طبیعت بی نظیری برخوردار می باشد. این شهر به عنوان شهر ملی تنبور (نوعی ساز) در کشور معرفی شده است. چنانچه قصد سفر به دالاهو را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی دالاهو و همچنین امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی، سفری لذت بخش را برای شما به ارمغان می آورد.

    آئین سنتی منحصربفرد

    بومیان دالاهو در مراسم عروسی و عزاداری دارای رسوم محلی مخصوص به خود هستند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    مراسم عروسی: اجرای مراسم عروسی در دالاهو به این صورت است که برای شام عروسی، گوشت گوسفند را آب پز می کنند و بعد از این که آماده شد، گوشت را نواله می پیچند و آبش را با برنج بطور جداگانه بین مهمانان توزیع می کنند.

    مراسم عزاداری: هنگام مرگ یک عزیز، گروهی از مردان به صورت دایره وار بر گرد لباس مرده جمع می شوند و زنان نیز با لباس سیاه به استقبال مهمانان می روند. مهمانان نیز پرچم سیاه به دست دارند و زمانی که به صاحب عزا می رسند، بر سر و روی خود می زنند و گیسوان خود را می کنند. در این هنگام دو نفر وساطت می کنند و به شیون خاتمه می دهند. مهمانان وارد خانه متوفی می شوند و پرچم سیاه را بر روی لباس مرده قرار می دهند. این مراسم تا یک هفته ادامه دارد و کسانی که برای تسلیت گفتن می آیند باید گوسفند، قند، برنج و دیگر مواد خوراکی را با خود بیاورند.

    جاذبه های دیدنی و دل انگیز دالاهو

    دالاهو از مناطق بکر و باصفای کرمانشاه می باشد که دارای جاذبه های طبیعی و تاریخی فراوانی است. جنگل های نواکوه، مجموعه قلعه یزدگرد، سرخه دیزه، آبشار پیران، عمارت چهارقابی، طاق شیرین، مسجد عبدالله بن عمر و روستای شالان از زیباترین دیدنی های این شهر است که در ادامه به معرفی معروف ترین آنها می پردازیم.

    جنگل های نواکوه: این منطقه از دو طرف به دو منطقه آب و هوایی سردسیری و گرمسیری متصل می باشد و ظرفیت های طبیعی و زیست محیطی غنی دارد که مورد توجه گردشگران بسیاری قرار گرفته است.

    مجموعه قلعه یزدگرد: مجموعه تاریخی و فرهنگی قلعه یزدگرد در روستای زرده، بر روی یکی از قله های مرتفع شهر دالاهو قرار گرفته است. قدمت این بنا به دوره اشکانیان برمی گردد و متشکل از برج ها، اتاق های نگهبانی و فضاهای پیکانی شکل جهت استقرار تیراندازان می باشد.

    سرخه دیزه: از روستاهای هدف گردشگری شهر دالاهو می باشد که آثاری از دوران ساسانیان در دل خود دارد و دارای آب و هوا و طبیعت بسیار بی نظیری است که مورد علاقه بسیاری از گردشگران می باشد.

    آبشار پیران: نام دیگر این آبشار ریجاب به معنی ریزش آب می باشد که در روستای پیران، 10 کیلومتری سرپل ذهاب قرار گرفته است. آبشار پیران بسیار مرتفع می باشد و دارای سه طبقه است که منظره ای بسیار دلنشین بر ای گردشگران به وجود آورده است.

    صنایع دستی سنتی و سوغات مشهور

    تنبور سازی، چاقو سازی، گلیم بافی، گیوه بافی، موج بافی، چادر شب بافی و ساخت ادوات کشاورزی و باغداری از هنرهای دستی مردم دالاهو به شمار می آیند. نان برنجی، نان شکری، کاک، نان خرمایی، نان برساق و قاووت از خوشمزه ترین سوغاتی های این شهر محسوب می شوند که گردشگران به عنوان هدیه برای دوستان و آشنایان خود می برند.

    خاص ترین طعم های دالاهو

    خورشت خلال، کوفته نخود، کوفته شیرین، سوپ ترخینه، هلو کباب، دست پیچ و سیب پلو از لذیذترین غذاهای دالاهو می باشند که می توان آن را در اقامتگاه های بوم گردی و یا هتل های سنتی این شهر امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای دالاهو معتدل مایل به سرد می باشد، لذا پیشنهاد می کنیم در فصل بهار و تابستان به این شهر زیبا سفر کنید و از طبیعت ناب آن لذت ببرید.