جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های بروجرد - استان لرستان

    شهرهای استان لرستان

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    • روستاهای بروجرد - استان لرستان

    اقامتگاه بوم گردی های بروجرد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره بروجرد - استان لرستان

    بروجرد دومین شهر پرجمعیت استان لرستان می باشد که به سبب برخورداری از آب و هوای کوهستانی و مراتع سرسبز، لقب دارالسرور را به خود اختصاص داده است. شهرستان بروجرد از شمال با شهرهای ملایر و نهاوند، از شرق با شازند و اراک، از غرب با الشتر و از جنوب با خرم آباد و دورود همجوار می باشد. چنانچه قصد سفر به بروجرد را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست بهترین مکان اقامتی را رزرو نمایید و از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آداب و رسوم ارزشمند بومیان بروجردی

    بومیان بروجردی همچون سایر شهرهای استان برای مناسبت های مختلف، آداب و رسوم خاصی دارند که یادگار گذشتگان است و برای حفظ و انتقال آن به نسل بعد می کوشند. در ادامه به معرفی و شرح مختصر برخی از این سنت ها می پردازیم.

    آئین سقاخانه: در دهه اول ماه محرم، خانواده های بروجردی بخشی از خانه های خود را با پارچه، تصاویر مذهبی و چراغ می آرایند و با نصب پرچم بر سر در منازل، آماده پذیرایی از عزاداران می شوند.

    خره گیری: یکی دیگر از رسومات ماه محرم در بروجرد، مراسم خره گیری است. صبح عاشورا در محل تجمع هر یک از دسته های عزاداری دیگ هایی مسی برای جوشاندن گِل و آماده سازی خَره آماده می کنند. عزاداران هم پس از آماده شدن از آن بر لباس، ریش و موی خود می مالند.  

    پوشش: لباس های زنان لری رنگارنگ و متنوع است و شامل پیراهن بلند، کلنجه، سرداری یا کمرچین و جلیقه می باشد. همچنین لباس مردان غیور این دیار شامل ستره، کلاه نمدی، شال، چوغا و گیوه است.  

    غذاهای خوش عطر و طعم دیار بروجرد

    کباب بروجرد، آش شله ماش، آش ترخینه، آش ماسوا، آش آلو، چزک رغو، دلمه برگ مو، خورشت قلیه ترش، خورشت سیب درختی و کوفته نخودچی از غذاهای خوش عطر بروجرد است که طعمی خاطره انگیز در ذهن هر گردشگری حک می کند.

    جاذبه های گردشگری دارالسرور لرستان

    مسجد جامع بروجرد، تپه قرق، خانه تاریخی کمال الدین طباطبایی (موزه مردم شناسی)، پل قلعه حاتم، گلدشت بروجرد، روستای کرکی خان، خانه مصری بروجرد، ارگ بروجرد، تپه چغا، بازار بزرگ بروجرد، چشمه سراب کرتول، بوستان فدک، تالاب بیشه دالان و آبشار ونایی از جمله زیبایی های شگفت انگیز بروجرد می باشد که گردشگران و تاریخ دوستان بسیاری را شیفته خود کرده است. در ادامه به شرح مختصر برخی از این شگفتی ها می پردازیم.

    مسجد جامع بروجرد: مسجدی تاریخی که از بناهای سرشناس بروجرد است و با نام مسجد جمعه شناخته می شود. برخی از کارشناسان و تاریخ نگاران معتقدند قدمت مسجد به عصر آل بویه باز می گردد.   

    خانه تاریخی کمال الملک: خانه ای زیبا و تاریخی که متعلق به عصر قاجار می باشد و از 3 طبقه، یک حیاط بزرگ، چندین شبستان، یک شاه نشین و چند تالار تشکیل شده است. این عمارت تاریخی امروزه به عنوان موزه اسناد بروجرد مورد استفاده می باشد.

    گلدشت: یکی از تفرجگاه های سرسبز و بکر در غرب بروجرد است و جریان داشتن روخانه ها و رنگارنگی درختان میوه فضایی رویایی و چشم نواز را هدیه به چشم گردشگران می کند. 

     خانه مصری بروجرد: ساختمانی در دو طبقه که نمونه ای ارزشمند از معماری عصر قاجار می باشد و با استفاده از آجر و سفال آراسته شده است.

    تپه تفریحی چغا: تپه چغا که به بام بروجرد هم شناخته می شود از مهم ترین مکان های تفریحی بروجرد است که وجود امکانات رفاهی و تفریحی در مجموعه سبب حضور مسافران بسیاری در این منطقه گردشگری شده است.  

    هنردست متخصصان بومی و سوغات لذیذ بروجرد

    ورشو بافی، گلیم بافی، جاجیم بافی، گیوه دوزی، ماشته بافی، چاقو سازی و مسگری تنها بخشی از هنردست متخصصان هنرمند بروجردی است که چشم هر گردشگر را مجذوب زیبایی خود می کند. عسل، حلوا ارده، شیره، نان تیری، سمنو و کلوچه های محلی از خوشمزه های پرطرفدار این دیار است که در سبد خرید گردشگران به چشم می خورد.   

    بهترین فصل سفر

    وجود آب و هوای سرد و کوهستانی بروجرد سبب شده است به بهشتی زمینی تبدیل شود و در نیمه اول سال مقصد مناسبی برای سفر گردشگران و طبیعت دوستان باشد.