جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های میبد-استان یزد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 10 اقامتگاه

    اقامتگاه ‌بوم گردی های میبد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره میبد-استان یزد

    میبد یکی از شهرستان های استان یزد و در مرکز این استان قرار دارد. این شهرستان از شرق و شمال شرق با اردکان و از جنوب و غرب به اشکذر منتهی شده و با مرکز استان (یزد) 45 کیلومتر فاصله دارد. ما در این مطلب به معرفی پرطرفدارترین جاذبه های گردشگری میبد، مناطق دیدنی توریستی و بهترین اقامتگاه و بوم گردی ها و خانه های بومی این شهر پرداخته ایم. 

    جاذبه های تاریخی ارزشمند

    نارین قلعه: یکی از بناهای تاریخی و باشکوه ایران، بنا شده در دوره پیش از اسلام است که در زمان ساسانیان نیز تغییراتی در آن صورت گرفته و در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است. این قلعه دارای سه طبقه بوده و معماری با شکوه آن مورد توجه بسیاری از باستان شناسان قرار گرفته. رعیت نشین، شاه نشین،  زیرزمین، برج، خندق و ... از جمله قسمت های مختلف این قلعه می باشد.

    کاروانسرای میبد: این کاروانسرا مربوط به دوره صفوی بوده و جزو یکی از 999 کاروانسرای شاه عباسی ست. کاروانسرای میبد از 100 حجره، یک حوض آب هشت ضلعی، هشتی ورودی، چندین ساباط و ... تشکیل شده و مدتی از آن بعنوان موزه زیلو و پلاس میبد استفاده می شد.

    برج کبوترخانه میبد: یکی از معروفترین جاذبه های میبد با چهارهزار لانه کبوتر می باشد. دور این برج خطی سفید به منظور جذب کبوترها کشیده شده و از ورود پرندگانی مانند جغد و ... جلوگیری می کند. همچنین این برج بعنوان یک دژ نظامی برای پرندگان، به گونه ای ساخته شده که مانع ورود خزندگان نیز می شود.

    قلعه مهرجرد، یخچال میبد، چاپارخانه میبد و بافت تاریخی شهر، از سایر جاذبه های تاریخی و دیدنی میبد هستند که گردشگران زیادی را به خود جذب می کنند. تعدادی از خانه های تاریخی و دیدنی این شهرستان نیز امروزه بعنوان اقامتگاه بوم گردی، پذیرای مهمانان و گردشگران است.

    فصل های سفر و گردشگری

    میبد شهری مذهبی ست و مراسم عزاداری محرم بسیار باشکوهی دارد. از این رو توریست ها و گردشگران بسیاری برای آشنایی با آداب و رسوم و آیین ویژه میبد و تماشای روضه خوانی و عزاداری، در ماه محرم به این شهر سفر می کنند. این شهرستان در کویر مرکزی ایران قرار گرفته و از زمستان های سرد و تابستان های گرم، خشک و طولانی برخوردار است. بنابراین فصل بهار و زمستان، بهترین زمان برای سفر به این شهرستان می باشد.

    ویژگی های شهری و معماری

    در میبد خانه های بسیاری وجود دارد که همانند گذشته معماری سنتی و تاریخی خود را حفظ کرده اند. با قدم زدن در کوچه پس کوچه های این شهر می توانید بسیاری از این خانه ها را مشاهده کنید و با معماری اصیل ایرانی آشنا شوید. این خانه ها معمولا دارای حیاطی مرکزی، حوض آب، باغچه، اتاق های زمستانی و تابستانی، بادگیر، در و پنجره های چوبی و دیوارهای کاهگلی هستند و امروزه تعدادی از آنها به هتل، بوم گردی و یا موزه تبدیل شده اند.

    فرهنگ بومی میبد

    آیین عاشورا: یکی از مراسم اهالی میبد در ماه محرم و روز عاشورا، تعزیه خوانی و مراسم شاه حسن و شاه حسین است. در این مراسم علاوه بر آب و جارو کردن فاصله بین مهدیه میبد و یکی از امام زاده های شهر، در کنار یکدیگر حلقه ای را تشکیل داده و شاه حسن شاه حسین می گویند.

    سنگ زنی: این مراسم در روستای رکن آباد میبد برگزار شده و به جغحغه زنی نیز معروف است. در این مراسم دو سنگ را بهم می زنند و برای امام حسین شعر می خوانند.

    لباس محلی میبد: امروزه در میان مردم میبد کمتر کسی با لباس محلی مشاهده می شود. لباسی که زرتشتیان میبد در گذشته به تن داشتند، برای زنان لباسی شش تکه شامل کلاهک یا لچک، پیراهن زیر یا سدره، پیراهن رو، روسری، شلوار و کفش بود. لباس مردان نیز پنج تکه شامل پیراهن زیر، پیراهن رو، شلوار، کفش و سربند را شامل می شد.

    سوغات و صنایع دستی

    شهرستان میبد به شهر سفال و زیلو معروف بوده و در کوچه پس کوچه های این شهر بناهای خشت و گلی بسیاری به چشم می خورد؛ زیرا بدلیل قرار گرفتن در منطقه ای کویری، این شهرستان دارای خاکی مناسب برای ساخت و تولید انواع ظروف سفالی می باشد. از سایر صنایع دستی میبد می توان به ترمه، زیلو و کاربافی (کارتوفی یا کارششوک) اشاره کرد. شیرینی های سنتی یکی از مهم ترین سوغات شهرستان های یزد است که طرفداران بسیار دارد. قطاب، زولبیا، باقلوا و پشمک از مهمترین سوغات میبد هستند که در اکثر فروشگاه های شهر بفروش می رسند.