جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای عشق آباد - طبس

    اقامتگاه های بوم گردی عشق آباد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره عشق آباد - طبس

    عشق آباد، مرکز بخش دستگردان یکی از شهرهای استان خراسان جنوبی در شهرستان طبس است که در فاصله ی 336 کیلومتری بیرجند (مرکز استان) و 105 کیلومتری طبس واقع شده است. این شهر از شمال به شهرستان بردسکن، از جنوب به بخش مرکزی شهرستان طبس، از غرب به استان سمنان و از شرق به شهرستان بشرویه محدود می شود. کمتر از دویست سال پیش مردم برای بیرون آوردن آب، چاله ای و سپس قناتی را در منطقه ای به نام جلگه دستگردان حفر کردند که به علت بالا بودن سطح آب های زیر زمینی آغازی برای کشاورزی و دلیلی برای مهاجرت مردم به این سرزمین شد. امام رضا (ع) در سفر خود از مدینه به خراسان در یکی از روستاهای عشق آباد توقف داشته اند، از این رو به علت ارادت مردم محلی عش آباد طبس به ائمه اطهار (ع)، این شهر به مقدم الرضا نیز شهرت دارد. مردم عشق آباد به زبان فارسی با لهجه دستگردانی سخن می گویند.

    آئین شادمانی زیر گل کردن کودک

    دید و بازدید های نوروزی و اعیاد مذهبی، زیر گل کردن کودک، سوگواری های محرم به ویژه مراسم نخل برداری امام حسین (ع) در کنار شبیه خوانی، طبل زنی، پخش نذری و نمایش های مذهبی تنها بخشی از آئین های سنتی مردم عشق آباد هستند که مردم پس از گذر سال ها همچنان با احترام برگزار می کنند.

    زیر گل کردن کودک (گردنبند عقد): در اولین بهار زندگی نوزاد، مادر خانواده چند روز متوالی، گل های تازه محمدی را جمع می کند و در جایی خنک نگه می دارد تا پژمرده نشوند. سپس با به رشته کشیدن گل های محمدی با نخ، گردنبندی بنام عقد می سازد که در شب، هنگام خواب نوزاد به گردن او آویخته می شود. پارچه ی سفیدی نیز بر روی کودک قرار می گیرد و سرتا سر آن نیز با گل محمدی پوشیده می شود تا زمانیکه نوزاد بیدار شود شمیم عطر گل محمدی را استشمام می کند. در زمان بیدار شدن نوزاد، گل ها را از روی او بر می دارند و بین اقوام نزدیک توزیع می شود.

    سوغات و صنایع دستی

    زمین های کشاورزی عشق آباد غالباً زیر کشت گندم، جو، سیر، کنجد، زعفران، پسته، پنبه، آفتابگردان، ذرت، علوفه و یونجه هستند. انواع شیرینی های خوشمزه قطاب، باقلوا، نان چایی و نخودی در کنار عصاره ی علف هیزه، آویشن، کلپوره و عرقیات گیاهان کوهی از مشهورترین سوغاتی های عشق آباد هستند که در میان طبیعت گردانی که به این شهر سفر می کنند بسیار پرطرفدار هستند.

    حصیر بافی (بوریا بافی) باتوجه به وجود درختان نخل از گذشته در این منطقه رواج داشته است و به علت دوری از شهرهای بزرگ اهالی بخش زیادی از نیازهای خود از قبیل باد بزن، جارو، حصیر، ریسمان، زنبیل و کلاه را با استفاده از برگ و الیاف نخل خرما تامین می کرده اند و امروزه برای گردشگران ایرانی و خارجی بسیار جذاب هستند. در سفر به عشق آباد و برای خرید صنایع دستی توصیه می شود حتما از کارگاه های تولیدی قالی، قالیچه، گیوه، گلیم، پلاس و سفالگری دیدن کنید.

    تپه های ماسه ای، زیباترین جاذبه گردشگری عشق آباد

    روستاهای تاریخی بم، دهنو ون، احمد آباد کلاته، دستگردان و وکیل آباد در کنار تپه های ماسه ای روستای منصویه از زیباترین جاذبه های گردشگری و تاریخی این شهر هستند.

    تپه های ماسه ای: کویرنوردی حسی است که نمی توان آن را از روی عکس و یا فیلم تجربه کرد، باید با پای برهنه بر روی خاک نرم آن راه رفت، سکوت کویر را شنید و غرق در زیبایی آسمان صاف و پرستاره ی آن در شب شد. تپه های ماسه ای روستای منصویه در 15 کیلومتری جاده عشق آباد - طبس هنوز بکر و دست نخورده هستند و اقامت در بوم گردی های کویری و خانه های بومی این منطقه تجربه ای لذت بخش از زندگی در دل کویر را برای شما رقم خواهد زد.

    بهترین فصل سفر به عشق آباد

    شهر عشق آباد طبس از مناطق گرم و خشک محسوب می شود که تابستان های آن بسیار گرم و دارای زمستان های نسبتاً سرد است. اوایل اسفند تا اواخر فروردین بهترین فصل برای سفر به این شهر هستند، شما می توانید در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با مشاهده ی فهرست اقامتگاه های بوم گردی، کویری و خانه های محلی عشق آباد برای رزرو آسان و مقرون به صرفه اقدام کنید.