جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های کیار - استان چهارمحال و بختیاری

    • روستاهای کیار - استان چهارمحال و بختیاری

    اقامتگاه بوم گردی های کیار برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره کیار - استان چهارمحال و بختیاری

    کیار از شهرهای استان چهارمحال و بختیاری است که از شمال با شهرکرد و فارسان، از شرق و جنوب شرقی با بروجن، از غرب با اردل و از جنوب با لردگان همسایه است. این شهر در فاصله 35 کیلومتری شهرکرد (مرکز استان) قرار دارد و به سرزمین قلعه های تاریخی معروف است. شهر کیار به دو بخش مرکزی و ناغان تقسیم می شود که بخش مرکزی شامل دهستان های غربی و شرقی کیار و دهستان دستگرد و بخش ناغان نیز شامل دهستان های ناغان و مشایخ است. کیار از غنی ترین شهرهای استان از نظر محیط طبیعی به شمار می آید که دارای دو منطقه سبزکوه و هلن و تالاب سولقان می باشد. این شهر علاوه بر قدمت بسیار زیاد، دارای جاذبه های طبیعی بی نظیر و مناظر متنوعی است که آن را به مقصدی جذاب برای گردشگران تبدیل کرده است. چنانچه علاقمندید به کیار سفر کنید و به دنبال محیطی دنج برای اقامت خود هستید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین، زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی را در اختیار شما قرار می دهد تا سفری متفاوت را تجربه کنید.

    آداب و رسوم سنتی

    شکار بختیاری و کاکولی پزان از سنت های دیرین مردم کیار می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    شکار بختیاری: داماد بختیاری قبل از مراسم عروسی، برای تهیه گوشت مراسم شادی خود به شکار می رود. در روز شکار، پدر یا برادر بزرگتر داماد به کمر او شال شکار می بندند و داماد باید برای شکار بزکل به کوه کلار برود. بزکل، بز تک شاخی است که بسیار تیز و چالاک می باشد و شکار آن سخت است. شکار بزکل نماد شجاعت و دلیری داماد است که بعد از بازگشت او، مراسم ازدواج صورت می گیرد و از گوشت شکار برای شام عروسی استفاده می شود.

    کاکولی پزان: در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان، پخت نان و غذای محلی در شهر کیار رایج است. کاکولی نوعی نان است که خمیرش از آرد، شیر و خشکبار درست می شود. در هنگام پخت کاکولی، مخلوطی از زرده تخم مرغ، زعفران، رازیانه، بادیانه، سیاه دانه به همراه گل رنگ روی خمیر آماده می مالند و سپس آن را درون تنور می گذارند.

    زیباترین جاذبه های گردشگری کیار

    دریاچه شلمزار، آبشار کرودیکن کیار، پل خراجی، پل سیمی دو پلان، آبشار سرآسیاب ناغان، آبشار دره عشق، آبشار تنگ زندان، سرچشمه گهرو، گردشگاه روستای قلعه تک، حاشیه رودخانه کارون و تالاب سولقان از معروف ترین جاذبه های طبیعی کیار به شمار می آیند که در ادامه به معرفی برخی از آنها می پردازیم.

    دریاچه شلمزار: جاده پر پیچ و خم و زیبای این دریاچه از میان مزارع کشاورزی می گذرد که مسیری چشم نواز برای گردشگران رقم می زند. از این دریاچه، دو رودخانه جدا می شود که یکی به سمت مرکز شهر شلمزار و دیگری به سمت روستای دستنا جاری می شود. دریاچه شلمزار دارای امکانات گردشگری همچون آلاچیق، پارک بازی کودکان و باغ پرندگان می باشد. در این دریاچه امکان ماهیگیری نیز وجود دارد که می تواند یک تجربه متفاوت و لذت بخش برای گردشگران ایجاد کند.
    آبشار کرودیکن کیار: این آبشار در فاصله 30 کیلومتری ناغان و در مجموعه زیبای سبزکوه قرار دارد و مسیر آن از طریق پل خدا آفرین می باشد. آبشار کرودیکن که به آبشار دودی نیز معروف است دارای ارتفاعی بسیار بلند می باشد که منظره ای بسیار جالب و دیدنی را به وجود آورده است.

    پل خراجی: قدمت این پل به دوره صفویه برمی گردد و راه ارتباطی مردم روستا از روی رودخانه کیار را فراهم می آورد. پل خراجی دارای ده دهانه به شکل مخروطی است که با مصالحی چون آجر و سنگ ساخته شده اند. 

    مهم ترین صنایع دستی و سوغات

     قالی بافی، جاجیم بافی، گلیم بافی، جورجین بافی و البسه محلی از صنایع دستی کیار محسوب می شوند که بسیار پرطرفدار می باشند. پولکی، نبات، انواع لبنیات شامل دوغ، پنیر، ماست، کره، روغن حیوانی، کشک و سبزیجات معطر کوهی از سوغاتی های پر آوازه این شهر هستند.

    طعم های فراموش نشدنی کیار

    کباب بختیاری، چلو خورشت به، شوربای قیمه ریزه، اوترشی و گردو پلو از لذیذترین غذاهای سنتی کیار می باشند که می توان طعم آنها را در خانه های بومی و اقامتگاه های بوم گردی کیار امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    کیار دارای آب و هوایی کوهستانی است که زمستان های سرد و تابستان های معتدل دارد. به شما پیشنهاد می کنیم در فصل بهار و تابستان به این شهر دلنشین سفر کنید و از مناظر بکر آن لذت ببرید.