جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 1 اقامتگاه

    اقامتگاه بوم گردی های افوس برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره افوس - بوئین و میاندشت

    افوس از توابع شهرستان بوئین و میاندشت در استان اصفهان می باشد که از شمال با بوئین و میاندشت و خوانسار، از شرق با فریدن، از غرب با الیگودرز در استان لرستان و از جنوب با فریدون شهر همسایه است. این شهر در فاصله 170 کیلومتری اصفهان (مرکز استان) و 10 کیلومتری بوئین و میاندشت قرار دارد. افوس در 8 کیلومتری جاده ترانزیتی اصفهان به خوزستان واقع شده است و از این جهت اهمیت بسیاری دارد. این شهر در دامنه کوه قوسی شکل به نام افوس ایجاد شده که این کوه بلند، برف گیر است و به همین علت جویبارهای زیادی از این کوه سرچشمه می گیرند. افوس به عروس اصفهان شهرت دارد و شهری است که به آسمان خدا نزدیکتر است. وجود جاذبه های توریستی و گردشگری در کنار طبیعت بکر این منطقه، این شهر را از سایر نقاط استان متمایز کرده است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی به شما کمک می کند تا با رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی، اقامتی دلنشین در این شهر داشته باشید.

    رسوم دیرینه بومیان

    از معروف ترین آداب و رسوم مردم افوس، می توان از جشن حکومت زن و مانگالی نام برد که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    جشن حکومت زن: در حدود 80 روز بعد از فروردین و مصادف با زمان برداشت محصول، جشنی در افوس برگزار می شود که به جشن حکومت زن و یا جشن محصول معروف است و طبق آداب و رسوم، مقررات و قوانین خاصی به اجرا در می آید.

    مانگالی: هنگام نوروز در افوس، برف روی زمین است که با ورود اولین مهمان برای تبریک سال نو به هر خانه، رد پای او روی برف می ماند که نام اولین مهمان را مانگالی می گویند و باور دارند که مانگالی ارمغان آورنده خوش یمنی برای اهل خانه است. اگر خانواده ای اعتقاد به خوش یمنی مهمان داشته باشند، آن فرد هر سال مانگالی خانواده می شود و خانواده دیگری نمی تواند او را برای اولین روز سال نو دعوت کند. در شهر افوس، خوردن صبحانه با مانگالی و هدیه دادن به او، جزو آداب و رسوم می باشد.

    چشم نوازترین جاذبه های افوس

    سرچشمه افوس، دشت های پوشیده از لاله واژگون، دریاچه مصنوعی، امامزادگان محمد و عبدالله، روستای تاریخی داژگان، سد افوس، رودخانه افوس، چشمه باقرگل و چشمه های سه گانه دره دی از جاذبه های دیدنی این شهر است که در ادامه به معرفی معروف ترین آنها می پردازیم.

    سرچشمه افوس: سرچشمه در فاصله 3 کیلومتری افوس در دل کوه واقع شده است. وجود کوه های بسیار بلند و بارندگی زیاد در فصل زمستان و ایجاد برف انبارهای فراوان در دره های عمیق و گودال ها باعث شده است که چشمه های بسیاری از این منطقه جاری شود و به همین علت، افوس را شهر چشمه ساران نیز می گویند. معروف ترین این چشمه ها، چشمه بزرگ قبله که نام دیگر آن سراب سرچشمه است، می باشد. آب سرچشمه با جوشش از زمین و ریشه کوه، تأمین کننده یکی از سرشاخه های زاینده رود می باشد. طبیعت بکر و چشمه سارهای فراوان مناظر طبیعی دیدنی را برای دوست داران طبیعت به وجود آورده است.

    دشت های پوشیده از لاله واژگون: دامنه ها و دره های سرسبز کوهستان های افوس، رویشگاه طبیعی گل زیبای لاله واژگون یا اشک مریم است که از اواخر فروردین تا اواخر اردیبهشت، این منطقه به بهشتی تماشایی تبدیل می شود. عمر لاله واژگون بسیار کوتاه است و گل دهی آن از اوایل اردیبهشت آغاز می شود.

    روستای تاریخی داژگان: بافت تاریخی و قدیمی روستا و داشتن گورستان قدیمی، این روستا را محلی برای علاقمندان به مکان های تاریخی تبدیل کرده است که دیدن آن خالی از لطف نیست.

    هنرهای زیبا و سوغات مشهور

    جاجیم بافی، قالیچه بافی، تابلو فرش، مینا کاری، مشبک چوب، معرق و نجاری از هنرهای دستی شهر افوس می باشند. دوغ، کشک، ماست، پنیر، گیاهان دارویی و کوهی و انواع صنایع دستی از معروف ترین سوغاتی های این شهر به شمار می آیند.

    عطر خوش غذاهای سنتی افوس

    پارنج، پتله پلو، کالجوش، کشک کدو، آش بلغور و آش شله قلمکار از طعم های بی نظیر افوس می باشند که می توان آنها را در هتل های سنتی و یا اقامتگاه های بوم گردی این شهر امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    افوس منطقه ای کوهستانی با آب و هوای معتدل است که زمستان های سرد و پر برف و تابستان های ملایم و مطلوب دارد، لذا پیشنهاد می کنیم در اردیبهشت و خرداد که افوس بهشت ایران زمین است به این شهر سفر کنید و از طبیعت دل انگیز آن لذت ببرید.