جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های درمیان - استان خراسان جنوبی

    • روستاهای درمیان - استان خراسان جنوبی

    اقامتگاه بوم گردی های درمیان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره درمیان - استان خراسان جنوبی

    درمیان از شهرهای استان خراسان جنوبی است که از شمال با زیرکوه و قاین، از غرب با بیرجند، از جنوب با سربیشه و از شرق با کشور افغانستان همسایه است. شهر درمیان در فاصله 112 کیلومتری بیرجند (مرکز استان) و 70 کیلومتری مرز افغانستان واقع شده است. این شهر به دلیل قرار گرفتن در حصار کوه های بلند به نام درمیان شهرت دارد. درمیان دارای دشت های وسیع و مناطق کوهستانی می باشد و یکی از ویژگی های اقلیمی آن، وزش طوفان های شدید در فصل تابستان است. درمیان مهد پرورش دانشمندان و علمای بزرگی چون علامه سعیدی و علامه فرزان و بسیاری از بزرگان علمی و فرهنگی بوده است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین باصفاترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی درمیان به شما کمک می کند تا با کوله باری از خاطرات خوش از سفر به این منطقه به شهر و دیار خود باز گردید.

    از سنگ زنی تا غلورپزان درمیانی ها

    مردم درمیان بسیار به رسوم سنتی خود پایبند هستند. سنگ زنی و غلورپزان از مراسم دیرینه این دیار محسوب می شوند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    سنگ زنی: منظور از سنگ، دو تکه چوب استوانه ای شکل به قطر هشت سانتی متر است که نخی از بین آن عبور کرده و در پشت دست قرار می گیرد. مردم درمیان از شب پنجم محرم، سنگ زنی را در هیئت عزاداری همراه با نوحه خوانی، سینه زنی و زنجیر زنی انجام می دهند.

    غلورپزان: یک رسم دیرینه و سنت خانوادگی است که قدمت آن به بیش از 100 سال برمی گردد. مردم در شب عاشورا در مسجد به صورت دسته های سینه زنی گرد هم می آیند و به عزاداری سالار شهیدان، امام حسین (ع) می پردازند و غلور می پزند و در روز عاشورا بین اهالی توزیع می کنند. پخت غلور در این روز به غلور عاشورا شهرت دارد که این آئین در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت رسیده است.

     جاذبه های گردشگری مهم درمیان

    روستا و قلعه تاریخی فورگ، قلعه تاریخی مسک، مسجد جامع هندوالان، خانه مهدی خان رفیعی، خانه ابراهیم بیگ مسینایی، مدرسه علمیه درمیان، خانه باغ عطایی نوغاب، قلعه طبس مسینا و روستای خوان از مکان های گردشگری درمیان می باشند که در ادامه به معرفی معروف ترین آنها می پردازیم.

    روستا و قلعه تاریخی فورگ: روستای فورگ در دامنه کوه مومن آباد واقع شده که دارای آب و هوای کوهستانی است. از جاذبه های مهم روستا می توان به قلعه فورگ و مسجد چوبی اشاره کرد. قلعه کم نظیر و با عظمت فورگ که به آن قلعه میرزا رفیع خان نیز می گویند، همچون نگینی در میان آثار تاریخی و باستانی درمیان می درخشد. ساخت این قلعه توسط میرزا بقاخان در زمان نادر شاه افشار شروع و توسط پسرش میرزا رفیع خان به پایان رسید. قلعه فورگ دارای پلان نامنظم بوده که مهم ترین ویژگی آن، شکل خاص کوه می باشد.

    قلعه تاریخی مسک: این قلعه که در شهر درمیان، روستای مسک واقع شده، دارای قدمت بسیار بالایی است و ساخت آن به دوره صفوی باز می گردد. بنای قلعه مسک از پلان های چهار ضلعی تشکیل شده و شامل یک دروازه ورودی و 9 برج می باشد. در اطراف دوازه های ورودی، 2 برج استوانه ای شکل وجود دارد. آثاری چون درگاه ها، طاق ها، بخاری های دیواری، دالان ها و اتاق ها نیز در قلعه تاریخی مسک به چشم می خورد.

    مسجد جامع هندوالان: این مسجد مربوط به دوره تیموریان است و باشکوه ترین بنای مذهبی و تاریخی شهر درمیان است. مهم ترین عناصر معماری مسجد جامع هندوالان شامل صحن، گنبد خانه، شبستان ستون دار و محراب می باشد که شبستان ستون دار در دو طرف گنبدخانه واقع شده است. این بنا از تزیینات آجری بسیار متنوعی شامل گوشواره ها و فیل پوش ها ساخته شده است.

    پرطرفدارترین صنایع دستی و سوغات

    فرش بافی، گلیم بافی، پارچه بافی، جاجیم بافی، خامه دوزی، گبه بافی، سرمه دوزی و سکه دوزی از هنرهای دستی مردمان درمیان می باشند. زرشک، گردو، پسته، آلو، عناب، بادام از مهم ترین سوغاتی های این شهر به شمار می آیند.

    غذاهای خوش عطر و بوی درمیان

    آش شلغم، قوروت بادمجان، کشک سالاری و بلغور پلو از غذاهای محلی خوش رنگ و لعاب درمیان محسوب می شوند که می توان طعم بی نظیر آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا هتل های سنتی این شهر امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    به شما پیشنهاد می کنیم در فصل بهار که آب و هوای درمیان معتدل است و نسیم بهاری خوشایندی می وزد، به این شهر سفر کنید و لذت ببرید.