جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه های بوم گردی نیک آباد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره نیک آباد - جرقویه

    نیک آباد یکی از شهرهای تاریخی و زیبای استان اصفهان است که مرکز شهرستان جرقویه (گرکویه) به حساب می آید. شهر نیک آباد در فاصله 72 کیلومتری شهر اصفهان (مرکز استان) و 50 کیلومتری شهر ورزنه قرار گرفته است. نیک آباد از شمال به شهر اژيه، از جنوب به روستاهاي پيكان و سعادت آباد، از شرق به روستاي حيدر آباد و از غرب به روستاهاي آذرخواران و حسين آباد متصل است. شهر زیبای نیک آباد دارای قریب به ۴۴۰۰ نفر جمعیت دارد و ارتفاع این شهر از سطح دریا نیز حدود 1565 متر می باشد. شهر نیک آباد در ابتدا به نام روستای ینگ آباد شناخته می شد که در سال 1374، اسم آن به شهر نیک آباد تغییر پیدا کرد. زبان محلی این شهر زبان ولایتی یا زبان ورزنه ای است که البته در طول زمان تغییراتی داشته است. شهر نیک آباد از بزرگترین تولید کنندگان مرغ گوشتی استان اصفهان است و بیشتر مردم این شهر به قالی بافی مشغول اند که از منابع مهم درآمدی آن ها به شمار می آید. جمعیت این شهر به دلیل خشک سالی و نبود شغل کافی رو به کاهش می باشد. وسیله حل و نقل مردم این شهر خودروهای شخصی است و در این شهر هنوز پایانه مسافربری وجود ندارد.

    صنایع دستی شهر نیک آباد

    گردشگران ایرانی و خارجی که این شهر را مقصد سفر خود قرار می دهند، علاقه بسیار زیادی به صنایع دستی این شهر و استان نشان می دهند و استقبال زیادی از آن می شود به همین سبب تولید و فروش این صنایع دستی به یکی از شغل های مهم این شهر تبدیل شده است. صنایع دستی عشایری این شهر شامل گبه دورو، گلیم، خورجین، جاجیم، طناب تزئینی، قالی بختیاری و ترکی، قالی یلمه، گبه ظریف و ضخیم، جوال، جل اسب، چوقا، سیاه چادر، کوسن، قالی نصر آبادی، بالش، مفرش، پلاس، حصیر و گیو می باشد.

    غذاهای محلی نیک آباد

    غذاهای محلی این شهر تنوع بسیار زیادی دارد که انتخاب را برای گردشگران سخت می کند و طعم بی نظیر این غذا ها لذت سفر آن ها را دو چندان می کند. از جمله غذاهای محلی این شهر می توان به کال جوش، گزری، اوجیره رب انار، دم پختی ارزن، شولی شیر، نون جوش، آش قرا، اشکمبه، گدخته، دونیچی گندم، گپیچی چیزاله و نان پچ بندی اشاره کرد.

    جاذبه های گردشگری شهر نیک آباد

    نیک آباد از شهر های تاریخی استان اصفهان است که تاریخچه گسترده ای دارد و مکان مناسبی برای علاقه مندان به تاریخ می باشد. از جاذبه های تاریخی نزدیک به این شهر می توان به رباط شاه عباسی، دشت جهان، بادگیر تاریخی، مرقد ملا محمد علی آرام بیدگلی، قلعی تاریخی، پل قدیمی ورزنه، چشمه دستگرد، منزل میرمیران، تالاب گاوخونی، گاو چاه، معبد آناهیتا، آسیاب شتر و دریاچه نمک خارا اشاره کرد. این جاذبه های گردشگری سالانه گردشگران زیادی را به سمت خود می کشاند.

    قلعه تازه نیک آباد: قلعه تازه که در دو کیلومتری جنوب شهر نیک آباد قرار گرفته است، در زمان کریم خان زند برای حفاظت از شهر ساخته شد. این قلعه ک شباهت زیادی به مسجد شیخ لطف الله اصفهان دارد، دارای شش برج نگهبانی و محافظت بوده که هم اکنون یک برج آن به دلیل عدم مراقبت و حوادث طبیعی از بین رفته و پنج برج باقی مانده است.

    رباط شاه عباسی: این رباط که در فاصله 59 کیلومتری شهر نیک آباد قرار دارد جاذبه ای تاریخی از دوره صفویان است.. این جاذبه دارای 18 حجره است که توسط محمد علی بیک صفوی معماری شده است و اصالت معماری ایرانی را در خود جای داده است.

    گاو چاه: گاو چاه حاج ابراهیم در فاصله 51 کیلومتری به شهر نیک آباد قرار دارد. گاو چاه یک روش قدیمی برای بالا کشیدن آب از چاه است. البته در عصر حاضر با پیشرفت تکنولوژی از این روش استفاده نمی شود و فقط برای گردشگران انجام می شود.

    بهترین فصل سفر به نیک آباد جرقویه

    شهر نیک آباد از مناطق گرم و  بسیار خشک استان اصفهان به حساب می آید و تابستان های به شدت گرمی دارد از این رو بهترین فصل برای مسافرت به آن فصل های بهار و پاییز است. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهر نیک آباد و خانه های بومی و محلی این روستا، امکان رزرو آسان و مقرون به صرفه بهترین اقامتگاه بوم گردی شهر نیک آباد جرقویه را برای شما فراهم می کند.