جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای قائم شهر - استان مازندران

    اقامتگاه بوم گردی های قائم شهر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره قائم شهر - استان مازندران

    قائم شهر از پرجمعیت ترین و بزرگ ترین شهرستان های استان مازندران است که از شمال و شمال غرب به شهرستان جویبار و دریای خزر، از جنوب به سوادکوه، از غرب به بابل و از شرق به ساری محدود می­ شود. فاصله این شهر تا تهران، 237 کیلومتر، ساری، 21 کیلومتر و بابل، 15 کیلومتر است. این شهر، ارتباط تهران بزرگ را با شمال و شمال شرقی از دو مسیر مختلف جاده فیروزکوه و جاده هراز حفظ کرده و از این نظر حائز اهمیت است. قائم شهر در 80 سال اخیر سه بار تغییر نام داده است و افراد محلی ممکن است آن را با نام شاهی یا علی آباد بشناسند. مردم این شهر رتبه ی نخست باسوادی در سطح استان را دارند. قرار گرفتن در مسیر راه آهن تهران-شمال و همچنین احداث کارخانه بزرگ نساجی سبب شده تا افراد مختلفی به این شهر مهاجرت کنند. علاوه بر مردم این شهر قومیت های سوادکوهی، شهمیرزادی، سمنانی و گرمساری نیز در قائم شهر زندگی می کنند که اغلب به گویش قائم شهری زبان مازنی سخن می­ گویند.

    رسوم کهن و فرهنگی قائم شهر

    جشن تیرگان، کشتی لُوپو و نوروزخوانی از مراسم رایج بین مردم قائم شهر است. زمان برگزاری مراسم کشتی لُوپو معمولاً در دوران فراغت کشاورزان و بعد از برداشت محصول است. افراد مختلفی به عنوان نماینده از شهرهای مختلف معرفی می ­شوند و مسابقات با نظارت دو تن از کشتی گیران سابق و قدیمی به عنوان داور برگزار می ­شود. جایزه این مسابقات یک راس گاو است که هزینه آن توسط افراد محلی تامین می ­شود. در مراسم نوروز خوانی 15 روز پیش از نوروز گروهی از جوانان در شهر حرکت می­ کنند و درحالیکه اشعار محلی می خوانند توسط مردم پذیرایی می شوند.

    سوغات و صنایع دستی

    غذاهای سنتی مردم قائم شامل نازخاتون، آش ترش، ته چین، انار تیم خروش، کدوپلو و اردک است. از سوغاتی های خاص قائم شهر می توان به تندیرنون (نان محلی)، سوهان کنجد (پشت زیک)، برنجک (بهادانه)، پیس گندله و کوماچ اشاره کرد. غذاهای سنتی و خوشمزه این شهر را می توان در اقامتگاه ها و بوم گردی های شهر پیدا کرد. صنایع چوبی، مبل سازی، نساجی، حصیربافی، گلیم بافی، جاجیم بافی از صنایع دستی این شهر زیبا محسوب می شوند.

    برترین جاذبه های دیدنی قائم شهر

    این شهر بین کوه و دریا قرار دارد، به همین علت از آب و هوای معتدل و مرطوب برخوردار است. قائم شهر یک شهر ساحلی نیست اما دریاچه هایی دارد که می ­تواند آرام تر از ساحل برایتان باشد. جاذبه های دیدنی قائم شهر بیشتر شامل منلطق ییلاقی، جنگل و مناطق حفاظت شده، دریاچه ها و سدهای زیباست. جنگل های خیبوس (از مناطق حفاظت شده چهارگانه حفاظت محیط زیست) و انجیل سی، جنگل های اوجی تالار، جنگل بکر و هیرکانی روستای برچینگ، جنگل کوتنا، سد زمزم و روستای سید ابوصالح از مناطق دیدنی این شهر است که در سفر به قائم شهر ارزش دیدن دارند.

    جنگل کوتناروستایی با همین نام (کوه تنها) در 6 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان قائم شهر واقع شده است. قرار گرفتن شالیزارها و دشت ها در جوار این روستا جلوه ی بسیار زیبایی دارد.

    دریاچه گل پل، پلی برای ورود به بهشت: این دریاچه زیبا در جنوب شرقی قائم شهر پس از روستای برنجستانک و سد خاکی زمزم قرار دارد و دارای دو حوضچه­ مجزا است. آب شیرین این دریاچه باعث شده است تا انواع پرندگان و ماهیان در این منطقه زیبا زندگی کنند. چشم اندازهای جنگلی استثنائی و اقامتگاه های ناب حوالی دریاچه، این منطقه را به مقصدی جذاب برای بسیاری از طبیعت گردان تبدیل کرده است.

    آب بندان ساروکلا، دریاچه ای در میان باغ های مرکبات: این دریاچه مصنوعی با هدف ذخیره آب برای فصول گرم و یا خشکسالی به وجود آمده است. آب بندان ساروکلا به دلیل مجاورت با شالیزارها و مزارع، بسیار چشم نواز است و با وسعت 10 هزار متری در شرق روستای کوهساران قرار دارد. این منطقه برای پرورش ماهی هایی از جمله کپور نیز بسیار مناسب است.

    بهترین فصل سفر

    میزان باران و رطوبت در این شهر بالاست و تقریبا فصل خشکی ندارد. با توجه به ارتفاع قائم شهر بویژه در سمت جنوبی، زمستانهای سرد و برفی در این شهر حاکم است. بنابراین بهترین فصل سفر به قائم شهر، بهار و تابستان است. چنانچه قصد گشت و گذار در شهرستان زیبای قائم شهر را دارید و به دنبال تجربه ی جدید اقامت در بوم گردی و کلبه های چوبی هستید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی در سراسر کشور در کنار شماست تا سفری به یادماندنی را در کنار خانواده و دوستانتان تجربه کنید.