جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های رودبار قصران (فشم) - شمیرانات

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 0 اقامتگاه

    نتیجه ای برای این جستجو وجود ندارد.

    برای یافتن نتایج بیشتر فیلترها را حذف کنید.

    • روستاهای رودبار قصران (فشم) - شمیرانات

    اقامتگاه بوم گردی های رودبار قصران (فشم) برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره رودبار قصران (فشم) - شمیرانات

    اوشان، فشم، میگون یا رودبار قصران از شهرهای تابعه ی شهرستان شمیرانات در استان تهران است که در فاصله ی پنج کیلومتری شمیرانات و 40 کیلومتری شهر تهران (مرکز استان) قرار دارد. این شهر در گفتار عامیانه بیشتر به نام اوشون فشم مشهور است و از نظر جغرافیایی بین ییلاق استان مازندران در دامنه های جنوبی البرز و منطقه شمیرانات جای دارد. در زبان فارسی به جایی که دارای رودهای فراوانی باشد، رودبار می گویند و به علت جاری بودن رودهای جاجرود و شعبه های آن به این شهر، رودبار قصران به معنی منطقه ی پر از رود ناحیه ی قصران گفته می شود. شغل اصلی اهالی این شهر دامداری و کشاورزی است و میوه هایی مانند زردآلو، سیب، توت، هلو و گردو مهم ترین محصولات زراعی این منطقه ی ییلاقی هستند. زبان گفتاری مردم رودبار قصران شاخه ای از زبان پهلوی به نام دیلمی است که شباهت هایی به زبان تاتی دارد.

    آداب و رسوم کهن

    مراسم عروسی در شهر رودبار قصران معمولا با صرف شام و شیرینی همراه است، اما حنابندان دو شب پیش از مراسم اصلی با ساز و آواز برگزار شده و از مهمانان با سبزی پلو و یا لوبیا پلو پذیرایی می شود. دعوت شدگان از طرف خانواده ی داماد قبل از خوردن شام مبلغی پول را به عنوان هدیه به پدر داماد تقدیم می کنند که در اصطلاح محلی به سوالی معروف است. این سوالی ها توسط پدر داماد در دفتری ثبت می شود تا در مراسم آینده ی مهمانان معادل به روز آن هدیه داده شود. این آئین در واقع کمکی به ازدواج جوانان و با هدف تشویق آنان به تشکیل خانواده برگزار می شود.

    با هدف تامین هزینه های مربوط به نگهداری مساجد، حمام ها و سایر اماکن عمومی مبلغی از مردم گرفته می شود که به سری معروف است. باتوجه به طایفه ای بودن این منطقه، بزرگ هر طایفه شخصی را مسئول جمع آوری سری می کند و خانواده ها موظف هستند که براساس تعداد افراد خود مبلغ مشخصی را پرداخت کنند.

    دیدنی های رودبار قصران

    رودبار قصران منطقه ی آبادی است که دیدنی های آن را می توان در چهار دسته ی جاذبه های تاریخی، مذهبی، ورزشی و طبیعی جای داد. قرارگیری تعداد زیادی رودخانه، چشمه، دشت، دره، غار و آبشار در کنار انواع باغ های میوه و کوچه باغ های قدیمی و دلنشین این منطقه سبب شده است که طبیعت دوستان زیادی رودبار قصران را برای گردشگری های نیم تا یک روزه در اطراف تهران انتخاب کنند. امام زاده های متبرک میر سلیم میگون، ابراهیم در روستای آبنیک، شاهچراغ گرمابدر و اسماعیل شمشک متعلق به دوره ی صفویه مهم ترین اماکن مذهبی و قلعه کی قباد اوشان، قبرستان گبری، کاخ مظفری، محوطه ی تاریخی لار هملون و قلعه دربند شهرستانک از جاذبه های تاریخی این شهر هستند. در ادامه به معرفی برخی از جاذبه های گردشگری رودبار قصران می پردازیم.

    آبشار لالون (لالان): در 12 کیلومتری شهر رودبار قصران و در دره ای به همین نام قرار دارد که سرچشمه ی اصلی آن در میان قله های بلند مشرف بر دره قرار دارد. از زیبایی های خاص این آبشار مجاورت آن با چندین قله ی بالای 4000 متری است که بعد از دماوند و علم کوه بلندترین کوه های رشته کوه البرز هستند و مقصد مناسبی برای کوهنوردان می باشند.

    پیست اسکی دربند سر: زیبایی های این منطقه تنها به فصل بهار و تابستان و یا حتی پاییز رنگارنگ محدود نمی شود، سفیدی برف در این ناحیه به علت بارش های مکرر بسیار زیبا و چشم نواز است. این پیست از اواسط آذر تا اواخر فروردین میزبان گردشگرانی است که علاوه بر استفاده ی حرفه ای از پیست اسکی می توانند از امکان آموزش و یادگیری هم بهره مند شوند.

    بهترین فصل سفر

    رودبار قصران در ناحیه ای کوهستانی قرار دارد، از این رو هوای آن در بهار و تابستان معتدل و در زمستان و پاییز بسیار سرد و پربارش است. شما می توانید در نیمه ی اول سال که بهترین زمان برای سفر به این شهر است، فهرست اقامتگاه های بوم گردی، کوهستانی، هتل های سنتی، خانه های بومی و محلی رودبار قصران را در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، مشاهده کرده و برای رزرو آسان و اقتصادی این اقامتگاه ها اقدام کنید.