جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های چرداول - استان ایلام

    شهرهای استان ایلام

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    • روستاهای چرداول - استان ایلام

    اقامتگاه بوم گردی های چرداول برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره چرداول - استان ایلام

    چرداول یکی از شهرهای استان ایلام است که در فاصله 59 کیلومتری شهر ایلام (مرکز استان) قرار دارد. این شهر از شمال به استان کرمانشاه، از شرق به استان لرستان و از غرب و جنوب به شهر ایلام محدود شده است. نام اصلی این منطقه چرداور است که به زبان فارسی چرداول (chardavol) خوانده می شود. مردم شهرستان چرداول به زبان کردی و بخش مرکزی به زبان لکی تکلم می کنند. چرداول با داشتن مناطق کوهستانی و آب و هوای لطیف و آداب و رسوم کردهای ایران به یکی از مناطق گردش پذیر ایران تبدیل شده است. ما در این مطلب سعی کرده ایم بهترین جاذبه های گردشگری، اقامتگاه های بوم گردی، خانه  بومی ها و هتل های سنتی چرداول را به شما معرفی کنیم. چنانچه شما تمایل دارید به این شهر تاریخی سفر کنید، می توانید به فهرست اقامتگاه های بوم گردی چرداول در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مراجعه کنید.

    توریستی ترین جاذبه های گردشگری چرداول

    قلعه باستانی سام: این قلعه در روستای چم پور از توابع شهرستان چرداول قرار دارد. قلعه باستانی سام، متعلق به دوره ساسانیان و بر فراز کوهی به نام سام بنا شده است. معماری این قلعه بیشتر جنبه دفاعی داشته و در زمان حمله اعراب به ایران، آتشکده آن به مسجد تغییر یافته است.

    آبشار گچان: یکی از جاذبه های گردشگری استان ایلام، آبشار گچان است که همواره گردشگران زیادی را به سمت خود می کشاند. این آبشار در 15 کیلومتری شهرستان ایلام قرار دارد. منظره زیبایی که به علت وجود کوه های مانشت و قلادرنگ در کنار آبشار گچان ایجاد شده، فرصت مناسبی برای بوم گردی در فصل تابستان فراهم می کند.

    از دیگر جاذبه های گردشگری چرداول می توان به منطقه گردشگری بانکول، قلعه باستانی تنگ قیر، غار چهل ستون، رودخانه سرآبله، تنگه شمشه و پل تاریخی کرودیت اشاره کرد.

    آداب و رسوم سنتی

     مراسم سنتی چمر در محرم: ایام محرم در همه ایران با آداب و رسوم خاصی برگزار می شود. در چرداول نیز مراسم مذهبی مانند سینه زنی، نوحه خوانی و زنجیرزنی انجام می شود. مراسم سنتی چمر نوعی عزاداری محلی است که با تعزیه خوانی، بخشی از وقایع کربلا را به تصویر می کشد. این مراسم به صورت خودجوش و باشکوه در روستای جوب سرخ علیا برگزار می شود.

    آئین نوروز: آتش افروزی چهارشنبه آخر سال از آداب و رسوم قدیم شهر چرداول محسوب می شود که همچنان پابرجاست. دیدار خویشان نیز از ابتدای نوروز تا سیزده فروردین ادامه دارد.

    پوشش زیبای مردم چرداول

    در گذشته، نو بودن، جنس و تزئینات لباس زنان از شاخصه های تشخیص موقعیت اجتماعی زنان محسوب می شد. لباس هایی با جنس مخمل و آویزهای قروشی بر روی بالاپوش لباس زنانه نشانه طبقه اجتماعی بالای آنان بود. پوشش زنان شامل سرپوش، عرقچین (کلاو)، گل ونی، تا کاری، هـبر، شوال، قی ون، کراس، سخمه، یل و کمرچین و پوشش مردان شامل لچک، کرک، سخکه، عبا، خفتال، شوال، کلاش و دوداشه بوده است.

    موسیقی اصیل چرداول

    موسیقی محلی در چرداول توسط گروهی مطرب نواز یا لوطی نواخته می شود. وطی ها گروهی از نوازندگان هستند که موسیقی را به صورت تجربی از پدران خود آموخته اند. چوبی، فتا پاشا، سوارسوار، سی سماع، قلاوی، سه حار و گریانه از مشهورترین موسیقی هایی است که در مراسم پایکوبی و جشن های منطقه چرداول نواخته می شدند.

    هنرمندانه ترین صنایع دستی

    با وجود قومیت های مختلف در ایران، شاهد صنایع دستی متنوعی هستیم که جلوه ای از فرهنگ محلی آن منطقه است. معروف ترین صنایع دستی چرداول شامل گلیم نقش برجسته، موج بافی و شیرینی پزی پرساق می باشد.

    گلیم نقش برجسته: یکی از معروف ترین صنایع دستی شهر چرداول که تلفیقی از گلیم ساده و گره قالی می باشد، گلیم نقش برجسته است که وجه تمایز آن نسبت به سایر گلیم ها، زمینه ساده و نقوش برجسته آن است.

    موج بافی (جاجیم بافی) از پشم ریسیده شده بافته می شود. بافت موج بدون گره است و به عنوان رخت خواب، پیچ و جانماز استفاده می شود. 

    شیرینی پژی پرساق از شیرینی های معروف این شهر است که با آرد، روغن، شیر، زیره، رازیانه و زردچوبه درست می شود. شیرینی کله کنجی، شیرینی کاک، حلوایی بگل (ترکیبی از پودر کشک و خرما) و گمکه از دیگر شیرینی های معروف این منطقه است.

    مناسب ترین فصل سفر

    آب و هوای چرداول کوهستانی است. تابستان های گرم و زمستان های سردی دارد و با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه، فصل بهار زمان مناسب تری برای سفر به این منطقه محسوب می شود.