جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه بوم گردی های رشتخوار برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره رشتخوار - استان خراسان رضوی

    رشتخوار شهری در استان خراسان رضوی می باشد که از شمال با تربت حیدریه، از شرق با خواف، از جنوب با گناباد و از غرب با کاشمر و مه ولات همسایه است. فاصله این شهر تا مشهد (مرکز استان) 200 کیلومتر است. شهر رشتخوار از دو بخش مرکزی و جنگل تشکیل شده است که بخش مرکزی شامل دهستان رشتخوار و آستانه و بخش جنگل شامل دهستان جنگل و شعبه می باشند. در این شهر، پرورش دام، کرم ابریشم و زنبور عسل رواج دارد و با بهره برداری از 100 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، انواع محصولات کشاورزی در این منطقه کشت می شود. چنانچه قصد سفر به رشتخوار را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین جذاب ترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی سفری لذت بخش برای شما رقم می زند.

    مهم ترین آداب و رسوم این شهر

    مراسم چراغ برات و شب خوانی از سنت های دیرینه مردم رشتخوار می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    مراسم چراغ برات: در روزهای سیزدهم و چهاردهم ماه شعبان (برات)، مردم بر سر مزار رفتگان خود رفته و سجاده ای پهن می کنند. آنها با پخش نذورات و خواندن فاتحه برای اموات خود از پروردگار طلب مغفرت می کنند. مردم این شهر در شب پانزدهم (نیمه شعبان)، چراغی را با پنبه آغشته به روغن در نزدیکی غروب روشن می کنند و زمانی که پنبه خاموش شود، به اصطلاح آنها چراغ برات تمام شده است.

    شب خوانی (سحر خوانی): از سنت های دیرینه مردم در ماه مبارک رمضان، شب خوانی است. در هر محله فرد یا افرادی در هنگام سحر بر بالای بام رفته و با نواختن طبل یا خواندن اشعاری در وصف ماه رمضان، مردم را برای سحری بیدار می کنند.

    معروف ترین جاذبه های گردشگری رشتخوار

    آبشار گرماب، آبشار علی آباد، مسجد جامع تاریخی رشتخوار، تفرجگاه کال سوهه، دره ییلاقی زیر غرقاب، قلعه قدیمی اکبر آباد، آب انبار اکبر آباد، سد شهید یعقوبی، مزار شیخ ابدال، مزار شیخ امان قلی، مزار سید قوام الدین، مزار شاه سنجان، مزار پیر یاهو، تنگل کوهسنگ و پل سالار از جاذبه های این شهر می باشند که در ادامه به معرفی زیباترین آنها می پردازیم.

    آبشار گرماب (تفرجگاه پیر یاهو): این تفرجگاه با طبیعتی بکر در 25 کیلومتری شهر رشتخوار و در روستای سعادت آباد واقع شده است. بارش برف در زمستان باعث وجود آبشاری زیبا در دل کوه های بلند گرماب شده است. وجود چشمه های آب گرم معدنی، نهرهای آب زلال و گوارا، عطر پونه های وحشی و آویشن های کوهی همراه با نغمه پرندگان فضایی بسیار لذت بخش را برای گردشگران به وجود آورده است. درختان پسته کوهی، بلوط، زرشک و چنار زیبایی این منطقه را دو چندان کرده است.

    آبشار علی آباد: یکی از چشم اندازهای طبیعی و مناظر دیدنی رشتخوار می باشد که در روستای علی آباد واقع شده است. دو طرف آبشار با سنگلاخ ها و دیواره های طبیعی احاطه شده که در زمان بارندگی، آب باران از دیواره های آن جاری می شود و چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند. چشمه های جوشان با آب زلال همراه با گل های رنگارنگ در میان صخره ها و رویش گیاهان در اطراف آن، طبیعتی بسیار ناب را به وجود آورده است.

    مسجد جامع تاریخی رشتخوار: قدمت این مسجد به دوره هخامنشیان برمی گردد که در دوره های تیموریان و صفویان بازسازی شده است. سبک معماری آن ویژه خراسان و دو ایوانی می باشد که شامل گنبدی ساخته شده از خشت است. در سمت جنوبی گنبد، هلالی با طاق بلند وجود دارد که مربوط به شبستان تابستانی مسجد است. محراب این مسجد با تزئینات فوق العاده زیبایی که دارد، مورد توجه بسیاری از گردشگران می باشد.

    محبوب ترین صنایع دستی و سوغات این شهر

    پارچه بافی سنتی (کار بافی)، قلم زنی، سنگ تراشی، سماور سازی، فیروزه تراشی و تابلو فرش، هنر دست استادکاران ماهر رشتخوار می باشند. زعفران و پسته نیز مهم ترین و پرطرفدارترین سوغاتی های خوراکی رشتخوار محسوب می شوند.

    لذیذترین غذاهای محلی رشتخوار

    کشک، بلغور، آش جو محلی، آش آبکش، توگی سرداغی، یتیمچه، دیگچه، آش بلغور شیر و آش بلغور گندم از خوشمزه ترین غذاهای سنتی این شهر به شمار می آیند که می توان در اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی های زیبا طعم بی نظیر آن را امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    به دلیل آب و هوای گرم و خشک رشتخوار، به شما پیشنهاد می کنیم که در فصل بهار به این شهر سفر کنید و از مناظر زیبای آن لذت ببرید.