جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای نجف آباد - استان اصفهان

    اقامتگاه بوم گردی های نجف آباد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره نجف آباد - استان اصفهان

    شهر نجف آباد مرکز شهرستان نجف آباد یکی از شهرهای زیبایی استان اصفهان است که به نام کبوترخانه یا شهر کبوترها از آن یاد می شود. شهرستان نجف آباد با شهرستان های شاهین شهر، خمین شهر، فلاورجان، خوانسار و گلپایگان همجوار می باشد. چنانچه قصد سفر به نجف آباد را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و خانه های بومی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آداب و رسوم خاص بومیان نجف آبادی

    مردمان دیار نجف آباد همچون سایر شهرهای ایران به مناسبت های مختلف آداب و سوم خاص خود را دارند که یادگار گذشتگان است و برای حفظ و ماندگار شدن آن می کوشند. در ادامه به معرفی و شرح مختصر برخی از سنت ها می پردازیم: 

    نوروز: در آستانه سال نو مردمان نجف آباد علاوه بر کاشتن سبزه، خانه تکانی، پخت انواع شیرینی های محلی، مراسم سمنو پزان دارند. در این مراسم اهالی محل و آشنایان دور هم جمع می شوند و پس از آماده کرده سمنو، پای دیگ هر کس که حاجتی داشته باشد حاضر می شود و هم میزند و حاجت خود را طلب می کند.

    چهارشنبه سوری: یکی از رسوم خانم ها در آخرین چهارشنبه سال به طور اتفاقی درب یک یا دو خانه نزدیک محل زندگی خود می روند و چند دقیقه به صدای داخل آن گوش می دهند و با توجه با صدایی که می شوند که شاد یا ناراحت کننده است نتیجه فال خود را در یافت می کنند. این رسم از رسومی است که کمتر به چشم می خورد و به تاریخ سپرده شده است.

    ماه مبارک رمضان: زنان و مردان مذهبی دیار نجف آباد با پخت نان های محلی و غبار روبی مساجد به استقبال ماه مبارک رمضان می روند و در ایام ماه مبارک سحر خوانی، جزء خوانی، پخش نذری و افطاری دارند.

    طعمی به یادماندنی در نجف آباد

    قورمه به، آبگوشت لوبیا سبز، گوشت و شوید، یتیمچه، کباب کوبیده با گوشت شتر، قیمه ریزه، کباب حسینی، کوفته، آماج کدو، تاس کباب، آش خرفه و کشک و بادمجان تنها بخشی از غذاهای خوش رنگ و لعاب دیار نجف آباد است که طعم آن خاطره ای خوش در ذهن ها به جا می گذارد.

    گشتی در جاذبه های تاریخی شهر کبوترها

    برج دو قلوی صفا، ارگ شیخ بهایی، کاروانسراهای هسنیجه و جلوگیر، عصارخانه آقا، پارک ملی قمیشلو، خانه تاریخی نوریان، خانه مهرپرور، مسجد جامع نجف آباد و وجود ارتفاعات در منطقه سبب حضور کوهنوردان و تاریخ دوستان بسیاری شده است. در ادامه به معرفی و شرح مختصر برخی از این زیبایی ها می پردازیم:

    برج دو قلو صفا: برج صفا از جمله ساختمان های خشتی و بلند نجف آباد  می باشد که محلی برای اسکان و نگهداری کبوتران بوده است و به عنوان یکی از زیباترین آثار باستانی شهر به ثبت ملی رسیده است.

    ارگ شیخ بهایی: ارگ شیخ بهایی یا هفت برج خان، ارگی است که در جنوب شرقی شهر نجف آباد واقع شده است و به عنوان بزرگترین مجموعه تفریحی در غرب استان شناخته می شود.

    عصارخانه آقا: عصارخانه ها مکان هایی برای آسیاب و خرد کردن زردچوبه و فلفل و امثالهم هستند. عصارخانه بزرگ یا عصارخانه آقا متعلق به عصر صفویه است که در خیابان 17 شهریور شهر واقع شده است.  

    خانه تاریخی نوریان: خانه نوریان اولین مکتب خانه علوم نجف آباد است که به اواخر عصر قاجار و اوایل عصر پهلوی تعلق دارد.  

     صنایع دستی ارزشمند استادکاران نجف آبادی و سوغات خاص این دیار

    قالی بافی، گلیم بافی، جاجیم بافی، گیوه دوزی، ساخت چاقو و لوده بافی (بافت سبد بزرگ) بخشی از توانمندی دست استادکاران نجف آبادی است که در گوشه و کنار شهر به چشم می خورد و چشم هر بیننده ای را مجذوب زیبایی خود می کند. بادام، عسل، انار و شیرینی اگردک از سوغات شناخته نجف آباد است که در میان گردشگران طرفداران بسیاری دارد.

    بهترین فصل سفر

    شهر نجف آباد از آب و هوایی معتدل برخوردار است. یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به دیار نجف آباد را دارید فصل بهار بهترین زمان سفر به نجف آباد است تا در کنار هوای خوش از زیبایی منطقه بهترین بهره را ببرید.