جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های خنداب - استان مرکزی

    • روستاهای خنداب - استان مرکزی

    اقامتگاه بوم گردی های خنداب برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره خنداب - استان مرکزی

    خنداب یکی ازسرسبزترین شهرهای استان مرکزی است که در فاصله 104 کیلومتری از شهر اراک (مرکز استان) قرار دارد. این شهر از شمال به شهرستان‌های کمیجان، از شرق به شهرستان‌ اراک، از جنوب به شهرستان شازند و از غرب به استان همدان محدود می‌شود. این شهر از اتصال مجموعه‌ای از حصار و خنداب و قلعه تشکیل شده است و دو دلیل برای نام گذاری خُندآب (khondab) وجود دارد. دلیل اول، کند شدن جریان آب در این منطقه بوده است که در طول زمان، لغت کندآب به خندآب تبدیل شده است. دلیل دیگر، وجود رودخانه قره چای است زیرا در گویش محلی خندآب به معنی قندآب بوده است. ما در این مطلب به معرفی پرطرفدار ترین جاذبه های گردشگری، مناطق توریستی و خانه بومی های خنداب پرداخته ایم. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو آنلاین بوم گردی ها و هتل های سنتی خنداب، فهرست اقامتگاه های بوم گردی خندآب را در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مشاهده کنید.

    مناطق نمونه گردشگری خندآب

    خندآب به دلیل قرار گیری در کنار رودخانه قره چای از نظر سرسبزی و مناظر بکر به شمال اراک معروف است. خندآب به دلیل قرار گرفتن در امتداد دشت های حاصلخیز، رودخانه قره چای و دامنه‌های رشته کوه زاگرس، مکان مناسبی برای گردشگری و طبیعت گردی می باشد. ما در این بخش به معرفی مناطق نمونه گردشگری بی نظیر شهر خنداب می پردازیم.

    رودخانه شزاء (قره چای): این رود با طول ۵۴۰ کیلومتر از ارتفاعات شازند سرچشمه می گیرد و در نهایت به دریاچه نمک در استان قم می‌ ریزد.

    تالاب آق گل: این تالاب فصلی در روستای قاسم آباد از توابع شهرستان خندآب قرار دارد. تالاب آق گل در فصل بهار، خشک است و در فصل پائیز و زمستان که پر از آب می شود، میزبان پرندگان مهاجر زیادی است. به دلیل طبیعت بی نظیر اطراف این تالاب و پرندگان مهاجر، محیط زیبایی برای گردشگری و بوم گردی فراهم کرده است.

    غار کیخسرو: این غار که با شهر خندآب حدود ۵۶ کیلومتر فاصله دارد در ۳۵ کیومتری جاده اراک به ملایر و در بالای کوه شاه کیخسرو یا کوه شاه زنده قرار دارد.

    چشمه علی گذر: در غرب روستای مهرعلیار شهرستان خنداب، چشمه علی گذر قرار دارد. زمانی که بارندگی خوب باشد، آب در این چشمه به زیبایی جریان دارد. 

    روستای آدشته: این روستا در ۳۰ کیلومتری شمال غرب شهرستان اراک قرار دارد و دارای آب و هوای سرد و کوهستانی است. نام قدیمی این روستا، آتشکده می باشد و یک معبد زرتشتی قدیمی نیز در آن وجود دارد. در این روستا، کوه گبر و قلعه گبری قرار دارند که دارای کانی های باستانی فراوانی می باشند.

    از دیگر مناطق بی نظیر گردشگری در خندآب می توان به لانه کبوتر، منطقه شکار ممنوع پلنگاب، امام زاده شاهور، امام زاده آمنه خاتون و روستای گوره زار اشاره کرد.

    آداب و رسوم وگویش محلی مردم خندآب

    آئین نوروز در خندآب: از دیرباز مراسم نوروز در خندآب به صورت عمومی مرسوم بوده است. بعد از آغاز سال جدید، تمام مردم در مساجد جمع می شوند و دید و بازدید نوروز را به صورت عمومی انجام می دهند.

    شب های چله: آئین شب یلدا در سه شب متوالی به نام چله بزرگه، چله وسطی و چله کوچیکه برگزار می شده است و در شب های چله، فامیل دور کرسی که با تنقلات و میوه مهیا شده بود، می نشستند و اشعار حافظ و سعدی می خواندند و با مشارکت همه اعضای خانواده، بازی هایی چون پر یا پوچ، دزدبازی و مشاعره انجام می دادند.

    بیشتر مردم خندآب با زبان ترکی محلی سخن می گویند اما بخش هایی از این شهر نیز لهجه های متفاوتی دارند و گویش های دیگری همچون فارسی و لری نیز در خندآب دیده می شود.

    از سوغاتی خوشمزه فتیر تا سراجی کاران خندآب

    سبزه: به کشمشی که با موادی آغشته می‌شود تا باعث افزایش ماندگاری  کشمش شود و برای صادرات مناسب باشد، سبزه می گویند که از سوغاتی های معروف خندآب، محسوب می شود. از دیگر سوغاتی های خوشمزه این منطقه می توان به فتیر و کسمه، کشمش و شیره انگور اشاره کرد.

    سراجی سنتی خندآب (چرم سازی): یکی از قدیمی ترین هنرهای سنتی ایران که از گذشته تاکنون همچنان پابرجاست، صنعت چرم دوزی است. سراجان از چرم برای کفش دوزی، زین سازی و ساخت افسار و وسایل شکار استفاده می کنند. سایر هنرهای استادکاران این دیار شامل معرق چوب، منبت چوب، سوخت روی چوب، محرق، احجام چوبی، گلیم گل برجسته و قلاب بافی می باشد.

    مناسب ترین فصل سفر

    جاذبه‌های طبیعی وشرایط بکر آب‌وهوایی خنداب باعث شده تا این شهر در فصل‌های بهار و پاییز، میزبان گردشگران و طبیعت گردان بی شماری باشد.