جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های دهدشت - استان کهگیلویه و بویراحمد

    شهرهای استان کهگیلویه و بویراحمد

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 0 اقامتگاه

    نتیجه ای برای این جستجو وجود ندارد.

    برای یافتن نتایج بیشتر فیلترها را حذف کنید.

    اقامتگاه بوم گردی های دهدشت برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دهدشت - استان کهگیلویه و بویراحمد

    دهدشت سومین شهر پر جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد است که در فاصله ی 175 کیلومتری یاسوج (مرکز استان) قرار دارد. بافت قدیمی شهر با 35 هزار هکتار وسعت متعلق به دوره صفوی است و در سال 1364 به عنوان یک اثر ملی به ثبت رسیده است. این مجموعه تاریخی که بیشتر با مصالح گچی و ساروج ساخته شده است، در گذشته مرکز مطمئن ارتباطات تجاری مرکز ایران (اصفهان) با بنادر جنوبی کشور بوده است. دهدشت از شمال به شهرستان های لردگان در استان چهارمحال بختیاری، ایذه و باغ ملک در استان خوزستان، از جنوب به شهرستان گچساران، از شرق به شهرستان بویراحمد و از غرب به شهرستان های بهمئی و رامهرمز در استان خوزستان محدود می شود. مردم دهدشت از ایل های اصیل و ریشه دار لر هستند و به زبان لری سخن می گویند.

    آئین های سنتی مردم دهدشت در عید نوروز

    مردم دهدشت برای آغاز سال نو، پیمان های عشایری و سوگواری های مذهبی آئین های خاص خود را دارند. در گذشته ریش سفیدان قوم با تمام اعضای خانواده در عید نوروز به دیدار سران ایل و کدخدایان می رفتند و قسمتی از محصولات آن روز را به عنوان هدیه پیشکش می کردند. پند شکنی، یکی دیگر از مراسم نوروزی است که در آن معمولا مردم به سراغ کسانی که سوگوار هستند می روند و با تعویض لباس سیاه، لباسی سفید یا رنگی به تن آن ها می پوشانند.

    چاله گرم کنون: در این سنت قدیمی تمام مردم از فقیر و غنی، یک روز مانده به عید نوروز غذایی گرم و خوشمزه از بهترین غذاهای محلی می پزند تا ضمن اینکه تمام اهل خانه ار آن بخورند، سبب برکت و پایداری سفره صاحب خانه شود.

    سوغات و صنایع دستی

    صنایع دستی و دست بافه هایی از قبیل مهلو و میخک که به صورت دستبند، گردنبند و انگشتر تهیه می شوند، در کنار تابلو فرش هایی از جنس گلیم و سبدهای حصیری در سایزهای مختلف از سوغاتی های دهدشت هستند. آش دوغ، شله ماشکی (پخته شده از ماش و پودر انار خشک شده)، شله بادامی، آش کارده، شله لیزک و نان بلوط از غذاهای سنتی و محلی این شهر هستند که معمولا در جشن ها و مناسبت های خاص مانند نوروز پخت می شوند.

    جاذبه های طبیعی و تاریخی زیبای دهدشت

    کوهستان های بلند و پیوسته زاگرس مرکزی از جمله دنا، نرماب، نیر، ساورز، خامی و سیاه و سفید باعث شده است تا این منطقه دارای پوشش گیاهی خاص و مناظر طبیعی زیبا از جمله تنگ پیرزال، چشمه کورسا، دشت مازه و منطقه گردشگری لگین در کنار جاذبه های تاریخی از قبیل غار نزل، حمام تاریخی کهیار و کاروانسرای کهن باشد. اقامت در بوم گردی ها، خانه های بومی و محلی دهدشت و روستاهای اطراف آن به علت چشم اندازهای حیرت انگیز و کوهستان های پوشیده از برف بسیار مورد توجه گردشگران و طبیعت دوستان قرار دارد.

    غار نزل: این غار در 45 کیلومتری جاده دهدشت-یاسوج، در مجاورت کوه نور و در منطقه ای سردسیر به نام جوی خانه (محل ییلاق عشایر ایل نوئی، از ایلات بزرگ کهگیلویه و بویر احمد)، قرار دارد. دو حلقه چاه طبیعی با عمق بیش از ده متر در غار نزل محل جمع آوری سیلاب های عظیم زمستانی و آب ناشی از ذوب شدن برف های این منطقه هستند.

    کاروانسرای بافت تاریخی: این بنا در ضلع غربی بافت تاریخی با دو ورودی شمالی و جنوبی در دوره صفوی ساخته شده است، در چهار طرف کاروانسرا و دور تا دور حیاط 38 حجره قرار دارد که بعضی از آنها به هم راه دارند و در حیاط چاه آبی نیز برای تامین آب مورد نیاز کاروانیان به چشم می خورد. این کاروانسرا با مساحتی بالغ بر 1600 متر مربع به طور کامل تخریب شده بود و در طی کاوش های سال 1364، در عمق دو متری مورد شناسایی قرار گرفت.

    بهترین فصل سفر

    دهدشت در منطقه ی گرمسیری استان کهگیلویه و بویر احمد قرار دارد و از این رو آب و هوای این شهر در تابستان گرم و در زمستان معتدل است. ایام نوروز فرصت خوبی است تا به این شهر کهن و تاریخی با تمدن و فرهنگ اصیل ایرانی سفر کرد، سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست کامل اقامتگاه های بوم گردی و خانه های بومی دهدشت، امکان رزرو آسان و مقرون به صرفه بوم گردی های این شهر را برای شما فراهم می کند.