جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای ممسنی - استان فارس

    اقامتگاه بوم گردی های ممسنی برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ممسنی - استان فارس

    ممسنی از شهرستان های تاریخی استان فارس می باشد که از شرق با سپیدان، از جنوب شرقی با شیراز، از جنوب غربی با استان بوشهر، از جنوب با کازرون، از شمال و غرب با استان کهگیلویه و بویراحمد همسایه است. این شهر با شیراز (مرکز استان) 155 کیلومتر فاصله دارد. نام قدیمی شهر ممسنی، شولستان به معنی سرزمین شول ها بوده است، زیرا اولین اقوام ساکن در ممسنی، قوم شول (اقوام لر) بوده اند. این شهر در گذشته به دلیل وجود مراتع سرسبز و غنی مورد توجه گروهی قرار گرفت که دارای معیشت مبتنی بر دامداری بودند. امروزه با کشف منابع نفتی سرشار در ممسنی، این شهر از اهمیت ویژه ای برخودار است. شهرستان ممسنی در نزدیکی رشته کوه زاگرس واقع شده است و به همین سبب آب و هوایی معتدل دارد. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی ممسنی به شما این امکان را می دهد تا با رزرو آنلاین اقامتگاه های سنتی و یا خانه بومی ها این منطقه، تجربه ای متفاوت از سفر برای خود رقم بزنید.

    آئین های سنتی ازدواج در ممسنی

    کچه زنی، کدخدا گشونی، خسی و کاغذ خانه داری از مراسم سنتی ازدواج در ممسنی می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    کچه زنی: در این مراسم، مادر یا یکی از بستگان داماد در جلسه خصوصی با یکی از والدین دختر، کنایه ای را می زند و قصد دارد با زیرکی، رضایت خانواده دختر در مورد وصلت با پسرش را مورد سنجش قرار دهد.

    کدخدا گشونی: خانواده داماد به منظور خواستگاری مقدماتی، یکی از بزرگان خود را واسطه قرار دمی دهند و به خانه عروس می فرستند. در این مراسم، خانواده عروس نظر قاطع خود را بیان نمی کنند اما می توان از لحن آنها، رضایت یا عدم رضایت آنها به وصلت را متوجه شد.

    خسی: بعد از نامزدی دختر و پسر، داماد به همراه خانواده و بستگان خود با اطلاع قبلی به صرف ناهار یا شام به خانه عروس می رود تا از آن روز به بعد، داماد بتواند به خانه آنها رفت و آمد کند.

    کاغذ خانه داری: در مراسم خواستگاری، رسیدی از خانواده داماد گرفته می شود که در آن، کلیه وسایل عروسی و لوازم خانه که خانواده پسر ملزم به تهیه آنها هستند، مشخص می شود.

    دیدنی های گردشگری ممسنی

    تنگ بوان، قلعه سفید، آبشار تنگسا، آبشار پاقلعه، تنگ هرایرز، لیدوما، دیمه میل، سراب بهرام، تنگه گجستان و برم شور ماهور از جاذبه های بسیار زیبای ممسنی به شمار می آیند که در ادامه به معرفی معروف ترین آنها می پردازیم.

    تنگ بوان: بهشت گمشده بوان دارای چشمه ها و آبشارهای زیادی است که به آن زیبایی و طراوت خاصی بخشیده اند. این منطقه ییلاقی با آب و هوای بسیار دل انگیز در تابستان مورد استفاده عشایر قرار می گیرد. تنگ بوان یک آبشار شیرجه ای بسیار زیبا به نام آبشار پولکی دارد که پنجمین آبشار مرتفع ایران می باشد و با درخشش خود منظره ای بکر در دل طبیعت پدید آورده است.

    قلعه سفید: از قدیمی ترین جاذبه های تاریخی ممسنی است که قدمت آن به عهد ایلامیان برمی گردد. برج ها و دروازه های زیادی در اطرف قلعه وجود دارد که برای دفاع از شهر استفاده می شده است. در شاهنامه فردوسی از دژ سفید به عنوان محل مبارزه سهراب نام برده شده که آن را فتح کرده است.

    آبشار تنگسا: از مناظر طبیعی و چشم نواز ممسنی است که بین دو کوه صعب العبور قرار دارد. آبشار تنگسا از کوهی با ارتفاع 15 متری سرازیر می شود و خروش این آبها، جلوه ای بسیار زیبا پدید آورده است. این آبشار در بین اهالی ممسنی بسیار ارزشمند می باشد زیرا معتقدند منبع برکت و نعمت منطقه است.

    صنایع دستی و سوغات مشهور

    قالی بافی، گبه بافی، گلیم بافی و جاجیم بافی از هنرهای استادکاران ممسنی و بسیار زیبا هستند. آجیل، گندم برشته، جاجیم، قالی و گلیم از سوغاتی های ارزشمند این شهر به حساب می آیند که می توان به عنوان هدیه به شهر و دیار خود برد.

    طعمی فراموش نشدنی در ممسنی

    شله ماشک، شله مجکی، آش کادره، للک و آش دوغ از غذاهای سنتی ممسنی هستند که زنان این منطقه  آن را با عشق می پزند و می توان طعم بی نظیر آنها را در اقامتگاه های بوم گردی چشید.

    بهترین فصل سفر

    به شما پیشنهاد می کنیم به دلیل آب و هوای دل انگیز ممسنی و طبیعت سرسبز آن، در فصل بهار به این شهر زیبا سفر کنید و از دیدن شگفتی های آن لذت ببرید.