جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای دشتستان - استان بوشهر

    اقامتگاه بوم گردی های دشتستان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دشتستان - استان بوشهر

    دشتستان از شهرستان های استان بوشهر با مرکزیت شهر برازجان است که از غرب به بوشهر و تنگستان، از جنوب به شهر دشتی، از شمال غربی به گناوه و از شرق و شمال شرقی به استان فارس متصل می شود. این شهر در دوران ایران باستان، ایراهستان به معنی سرزمین ساحلی و در دوران ساسانیان، دشتگان نامیده می شد که از قرن هشتم هجری به عنوان دشتستان و گرمسیرات شناخته شده است. شهر برازجان پس از بندر بوشهر، یکی از معتبرترین و بزرگترین مرکز شهری استان می باشد که از سابقه تاریخی کهنی برخودار است. شهرستان دشتستان از جهات تاریخی و اقتصادی تجاری صنعتی، سیاسی و نظامی بسیار حائز اهمیت است و علاوه بر این دارای مناظر طبیعی قابل توجهی برای گردشگران می باشد. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی دشتستان و همچنین امکان رزرو آنلاین بهترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی این منطقه برای شما لحظاتی خوش در سفر به یادگار می گذارد.

    مرسوم ترین آداب و رسوم این شهر

    مراسم صفرک در، نان پوش و چله بر از آئین های سنتی مردم دشتستان می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    مراسم صفرک در: در غروب آخرین روز ماه صفر،  مردم شهر برگ درخت خرما (پیش) را آتش می زدند و به در خانه خود می بردند و همزمان صفرک در می گفتند. آنها بر این باور بودند با این کار، قضا و بلا از خانه آنها دفع می شود. علاوه بر این، هر خانواده شیشه یا کوزه ای را در کوچه می شکستند تا بلا از خانه آنها دور شود.

    مراسم نان پوش: زمانی که طفلی بیمار می شود و دوره درمان او طولانی می شد، کودک را می خواباندند و سر تا پای نوزاد را نان می پوشاندند. مادر کودک روی نان ها حلوا می گذارد و برای همسایه ها می فرستد و عقیده دارد که کودکشان شفا پیدا می کند.

    چله بر: در برازجان اگر زنی نابارور باشد، در اصطلاح می گویند چله بهش افتاده است. اگر زمان عروسی این زن، دختر دیگری به خانه بخت رفته باشد به خانه عروس همزمان با او می رفتند و مواد خوراکی می گرفتند و به زن نابارور می دادند.

    خاص ترین جاذبه های گردشگری دشتستان

    کاخ کوروش، رودخانه دالکی، کاروانسرای مشیرالملک (دژ برازجان)، آبشار فاریاب، آبشار زیراه، غار چهل خانه، کاخ بردک سیاه، کوشک اردشیر، منطقه تاریخی توز و آتشکده چشم نرگسی از جاذبه های گردشگری این شهر می باشند که در ادامه به معرفی زیباترین آنها می پردازیم.

    کاخ کوروش: از بناهای تاریخی بسیار مهم شهرستان دشتستان می باشد که در کنار رودخانه خشک آردی واقع شده است. این کاخ در دوره هخامنشیان از پایگاه های مهم ساحل خلیج فارس بوده است. این بنا در اواخر سلطنت کوروش ساخته شده است و بر طبق آنچه از پایه ستون ها و اشیاء کشف شده برمی آید، ظریف تر و جدیدتر از پاسارگارد می باشد.

    رودخانه دالکی: این رودخانه از ارتفاعات دشت ارژن در شهر شیراز سرچشمه گرفته و به سمت کازرون حرکت می کند. رود دالکی بعد از دریافت ریزابه های فراوان، وارد شهر دشتستان شده و به رود شاپور ملحق می شود و رودخانه حله را تشکیل می دهد. این رود با نام های جره و سرخون نیز شناخته می شود. در نزدیکی بخش سعدآباد دشتستان، سد شبانکاره احداث شده که مورد توجه گردشگران واقع شده است.

    کاروانسرای مشیر الملک (دژ برازجان): به دلیل قرار گرفتن شهر برازجان در مسیر راه تجارتی شیراز به بوشهر، این کاروانسرا مکانی مناسب برای استراحت گردشگران می باشد. این بنا با مصالحی مانند چوب، ساروج و سنگ توسط معماران بسیار هنرمند ساخته شده که بسیار چشم نواز می باشد.

    معروف ترین صنایع دستی و سوغات این شهر

    گرگور بافی، عبا بافی، حصیر بافی، گلیم بافی، سفالگری و گلافی (لنج و قایق سازی) از مشهورترین صنایع دستی دشتستان محسوب می شوند. خرما، ماهی و میگو، ترشی، انواع نان، مسقطی، پنیر، ارده، حلوای راشی، حلوای سنگگ و حلوای پسکی از خوشمزه ترین سوغاتی های این شهر می باشند.

    بی نظیرترین غذاهای محلی دشتستان

    قلیه ماهی، قلیه میگو، آلو دوپیازه، لقالق، دال عدس، ماهی شکم پر، اوآردک، تلیت کشک، خورشت لوبیا چیتی، پکورا، آش زرد، سمبوسه و دلمه از خوش طعم ترین غذاهای سنتی این شهر به شمار می آیند که می توان آنها را در اقامتگاه های بوم گردی امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    به دلیل آب و هوای گرم و خشک دشتستان، به شما پیشنهاد میکنیم از اواسط پاییز تا پایان فروردین به این شهر سفر کنید و به طبیعت گردی در شهرستان دشتستان و شهر برازجان بپردازید.