جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه های بوم گردی بختگان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره بختگان - استان فارس

    بختگان از شهرهای استان فارس می باشد که از شمال با خاتم در استان یزد، از شرق با نیریز، از غرب با ارسنجان و از جنوب با استهبان همسایه است. این شهر در فاصله 172 کیلومتری شیراز (مرکز استان) و 40 کیلومتری آباده طشک قرار دارد. کوه های اطراف بختگان دارای پوشش گیاهی منحصر بفردی می باشند و درختانی از قبیل بنه، بادام کوهی، گز و بوته های ریواس، خاکشیر، آویشن و کتیرا در این منطقه به چشم می خورند. شهر بختگان از قطب های معدنی استان فارس است که منگنز، سولفات، گچ و کرومیت از معادن معروف این شهر می باشند. چنانچه قصد سفر به بختگان را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی برای شما اقامتی دلنشین را فراهم می آورد.

    آئین سنتی بومیان

    مراسم عروسی و آب مقدس حوض ماهی دارای آداب خاصی در بختگان می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    مراسم عروسی: قبل از مراسم خواستگاری، مادر و خواهر داماد به خانه عروس می روند که در این مراسم خانواده عروس موافقت خود را با چای و شربت و مخالفتشان را با چای نشان می دهند. بعد از موافقت خانواده عروس رسومی همچون رخت برون و دست بوسون برگزار می شود. در مراسم رخت برون، خانواده داماد هدایایی را همراه با آشنایان خود به خانه عروس می برند. صبح روز بعد از عروسی، داماد برای دست بوسی به خانه پدر عروس می روند و مادر عروس نیز همراه با داماد غذای محلی برای عروس می فرستد.

    آب مقدس حوض ماهی: حوض ماهی برای مردم این شهر بسیار حائز اهمیت است. در چهلمین روز نوروز آشنایان به دور حوض جمع می شوند و آش می پزند و به شادی می پردازند. مردم بختگان بر این باورند که با انداختن سکه به داخل حوض، آرزوهایشان برآورده می شود.

    جاذبه های طبیعی و دیدنی بختگان

    از جاذبه های طبیعی بختگان می توان به دریاچه بختگان،پارک ملی بختگان، دریاچه طشک، روستای دیدنی کوشکک، منطقه زیبای بناب، منطقه محافظت شده بهرام گور، آبشار تارم، اثر تاریخی چهار طاقی و امامزاده یوسف اشاره کرد که در ادامه به معرفی معروف ترین آنها می پردازیم.

    دریاچه بختگان: این دریاچه زیستگاه زمستانی پرندگانی است که از روسیه و دشت های سیبری به ایران مهاجرت کردند. آب دریاچه از رود کر و رودخانه کوچک سیوند نشأت می گیرد و داخل تنگه ای به نام بلاغی جریان دارد.

    پارک ملی بختگان: این پارک بخشی از شمال دریاچه بختگان و دریاچه طشک را در برمی گیرد. پارک ملی بختگان 160 هکتار مساحت دارد و به عنوان پناهگاه حیات وحش نیز شناخته می شود.

    دریاچه طشک: این دریاچه زیبا در کنار روستای قدیمی طشک قرار دارد. آب دریاچه طشک از رودهای کر و سیوند تأمین می شود که از کوه های موسی خانی و برآفتاب در 50 کیلومتری جنوب غربی ده بید سرچشمه می گیرند. تعدادی جزیره و شبه جزیره بزرگ و کوچک از جنس آهک و سنگ های پلاژیک در این دریاچه وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به جزایر نرگس اشاره کرد.

    آبشار تارم: این آبشار در فاصله 5 کیلومتری شهر نی ریز قرار دارد و تلفیقی از زیبایی های طبیعی چون کوه، جنگل، چشمه و قنات است. آب آبشار تارم به همراه چندین چشمه در نزدیکی آن، پس از عبور از میان درختان انجیر به گوراب می ریزد. آبشار تارم به عنوان بزرگترین آبشار فصلی خاورمیانه شناخته شده است.

    صنایع دستی، محصولات کشاورزی و سوغات پرطرفدار

    گلیم بافی، قالی بافی، جاجیم بافی، حرمی بافی، شیرکی بافی، خورجین بافی، گیوه بافی، لوده بافی، طناب بافی، لتف بافی (سیاه چادر عشایر)، شال و جوراب بافی از آثار هنری چشم نواز بختگان می باشد. پسته، انار، زردآلو، گردو، آلو، شلیل و انگور از محصولات کشاورزی این شهر می باشند که به عنوان سوغات نیز مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.

    غذاهای محلی رنگارنگ بختگان

    انار پلو، پاچه پلو، قنبر پلو، آب پیازک، کوفته سبزی، کوفته هلو و دمپخت از غذاهای بسیار خوش طعم بختگان می باشند که می توان آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی های این شهر چشید.

    بهترین فصل سفر

    پیشنهاد می کنیم در فصل بهار که آب و هوای بختگان بسیار دلنشین است به این شهر سفر کنید و از دیدن مناظر و طبیعت بکر آن نهایت لذت را ببرید.