جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های مرند - استان آذربایجان شرقی

    • روستاهای مرند - استان آذربایجان شرقی

    اقامتگاه بوم گردی های مرند برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره مرند - استان آذربایجان شرقی

    شهر مرند مرکز شهرستان مرند و یکی از شهرهای بزرگ استان آذربایجان شرقی است که با شهرستان های جلفا، اهر و شبستر همجوار می باشد. چنانچه قصد سفر به مرند را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    رسم و رسومات بومیان مرندی

    بومیان مرندی همچون شهرهای دیگر استان رسم و رسوماتی دارند که میراث گذشتگانشان است و برای حفظ و ماندگار ماندن آن می کوشند. در ادامه به معرفی و شرح مختصر برخی از این سنت های ارزشمند می پردایم:

    ماه محرم: طبق یک رسم دیرینه مردم روستای انامق در قالب یک هیئت عزاداری در روز تاسوعا سینه زنان وارد روستای محبوب آباد می شوند و از سوی مردم روستا مورد استقبال قرار می گیرند و تا اذان ظهر در کنار هم به عزا داری می پردازند. مردم روستای محبوب آباد که در روز تاسوعا پذیرای هیئت انامق بودند در روز عاشورا سینه زنان به سمت روستای انامق حرکت می کنند و به هم راه هم مراسم عزاداری ظهر عاشورا را برپا می کنند.

    شب یلدا: در بیشتر مناطق این دیار خانواده داماد در شب یلدا برای خانواده عروس خوانچه هایی که محتویات آن از شیرینی، میوه، آجیل، پارچه و لباس است را در طبق هایی که آراسته شده اند قرار می دهند و به خانه ی عروس می فرستند و مادر عروس پس از تحویل طبق ها هدایی مانند شیرینی، پول، جوراب و دستمال به آنها می دهد و جشن می گیرند.

    طعم و عطری متفاوت در مرند

    از جمله غذاهای خوش رنگ و لعاب دیار مرند می توان به ایشلی کوکه، میوه عشی، خامه شورباشی، قورما شورباشی، آق سوپ، قوربه تی، کالام دولباسی و کویماق اشاره کرد که علاوه بر مردم محلی به ذائقه گردشگران هم خوش آمده است.

    گشتی در تاریخ و طبیعت بکر مرند

    شهر مرند علاوه بر طبیعت بکر و چشم نواز، قدمتی طولانی دارد و آثار و ابنیه باستانی بسیاری را در دل خود جای داده است. از جمله این زیبایی ها می توان آبشار پیربالا، آبشار عیش آباد، کوه میشو، پیست اسکی یام، کاروانسرای شاه عباسی، قلعه مانداگارانا، حمام قاضی، حمام حاجی موسی، مسجد جامع، روستا و غار دو گیجان، روستای زنوزق، روستای عیش آباد و روستای یام را نام برد که در میان گردشگران داخلی و خارجی طرفداران بسیاری دارند. در ادامه به شرح مختصر برخی از این دیدنی های چشم نواز می پردازیم:

    آبشار پیربالا:  یکی از آبشارهای چشم نواز استان آذربایجان شرقی که در روستای زیبا و پلکانی پیربالا قرار گرفته است و وجود باغات میوه و رودخانه در مسیر، زیبایی آبشار را دو چندان کرده است.

    غار دو گیجان: غاری آهکی در نزدیکی روستای دوگیجان در دل کوهی مرتفع جای گرفته است و دارای دو دهلیز بالا و پایین می باشد.  

    قلعه مانداگارانا: آتشکده مانداگارانا که به قلعه معروف است، 6 هزار سال قدمت دارد و در شمال شهر مرند قرار دارد. 

    مسجد جامع مرند: مسجدی در مرکز شهر مرند که در زمان سلطنت ابوسعید بهادرخان ساخته شده است. محراب این مسجد تاریخی مزین به آیات قرآنی با خط کوفی و گچبری شگفت انگیز می باشد.

    روستای یام: یکی از روستاهای ییلاقی مرند است که قدیمی ترین پیست اسکی استان را در خود دارد و به سبب منظره زیبا و هوای مطلوب مقصد گردشگران بسیاری است.              

    هنر دست استادکاران مرندی و سوغات خوش طعم این شهر

    قالی، قالیچه، گلیم، خورجین، سبد بافی، فانوسکا بافی (بافتن فیتیله های چراغ) و سفالگری از جمله صنایع دستی زیبای مرند است که توسط استادکاران هنرمند و توانمند این دیار به زیبایی هر چه تمام تر خلق می شوند و چشم هر گردشگر و بیننده ای را مجذوب خود می کند. زغال اخته، قیسی، زردآلو، پسته، قرابیه و باسلوق از سوغات خوش طعم و لذیذ این شهر است که در میان گردشگران طرفداران بسیاری دارد.   

    بهترین فصل سفر

    مرند شهرستانی نیمه کوهستانی است به همین سبب پواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به دیار مرند را دارید فصل بهار و تابستان بهترین زمان سفر به مرند است تا از آب و هوای مطبوع و طبیعت منحصر به فرد و بکر منطقه بهترین بهره را ببرید و اوقات خوش و ماندگاری را تجربه کنید.