جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های عقدا - اردکان یزد

    اقامتگاه بوم گردی های عقدا برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره عقدا - اردکان یزد

    عقدا یکی از کهن ترین شهرهای استان یزد در شهرستان اردکان است که از شمال با استان اصفهان، از شرق با اردکان و یزد، از غرب با استان فارس و از جنوب با میبد و اشکذر همسایه است. این شهر تا یزد (مرکز استان) 100 کیلومتر فاصله دارد و در میانه جاده نائین به اردکان واقع شده است. شهر عقدا دارای قدمتی 6000 ساله، مربوط به قبل از اسلام می باشد. بافت تاریخی عقدا یکی از بکرترین بافت های تاریخی استان یزد می باشد که مهم ترین ویژگی آن، وجود معماری دوره های مختلف از دوره آل مظفر تا دوره معاصر است. این شهر در قرن 7 هجری شمسی با داشتن ساکنینی زرتشتی به گبرگاه معروف بوده است. عقدا در زمان گذشته به دلیل نداشتن دیوار دفاعی، همواره مورد حمله دزدان بوده تا اینکه خواجه نصیرالدین طوسی دستور ساخت دژ و قلعه را در این شهر صادر کرد و همچنین مقرر کرد همه ساکنان شهر باید به دین اسلام روی بیاورند، پس از آن خواجه نصیر همه جوانان مجردی که قصد ازدواج را داشتند را بنا به سنت رسول اکرم (ص) به عقد یکدیگر در آورد، به همین دلیل این شهر به عقدگاه شهرت یافت و بعدها به عقدا تغییر پیدا کرد. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های بوم گردی به شما کمک می کند تا اقامتی دلچسب را در عقدا تجربه کنید.

    آئین دیرینه عقدا

    مردم عقدا مانند سایر شهرهای ایران آداب منحصر بفرد خود را دارند. جاخالی، چاووشی خوانی و پوش کشیدن از رسوم سنتی این شهر است که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    جاخالی: در مراسم عروسی، زمانی که عروس را به خانه داماد می برند، بر سر هر کوچه یکی از اقوام داماد می ایستد که پس از خوش آمدگویی، سر انداز یا پا اندازی را تقدیم عروس می کند. پا انداز مانند تکه ای طلا و یا سفری تفریحی است و سر انداز سفرهای زیارتی می باشند.

    چاووشی خوانی: در زمان قدیم، قاریان قرآن به شکل گروهی به کوچه ها و پشت بام ها می رفتند و با صوتی دلنشین اشعاری در وصف امام حسین (ع) می خواندند. هدف از چاووشی خوانی با خبر کردن مردم از فرارسیدن ماه محرم بوده است.

    پوش کشیدن: پوش پارچه ای سفید رنگ است که در کارخانه هراتی یزد بافته می شود. روی این پارچه، نقش های واقعه کربلا دوخته می شود که جوانان قدرتمند آن را روی ستون های دسته های عزاداری می اندازند.

    جاذبه های تاریخی بی نظیر

    مدرسه علمیه عقدا، دروازه عقدا، رباط ابوالقاسم رشتی، آب انبار حاج محمود عقدا، حصار خواجه نصیر، برج خواجه نعمت، خانه میرزا رضای کرمانی، قلعه سامه، مسجد جامع عقدا، مسجد هلاکو، مسجد صلیب، چاپارخانه عقدا، آب انبار حوض صفه، برج چاه ریگ، چک چک (مهم ترین زیارتگاه زرتشتیان) و اقامتگاه بوم گردی انار از جاذبه های تاریخی بسیار چشم نواز این شهر به شمار می آیند. در ادامه به معرفی معروف ترین آنها می پردازیم.

    مدرسه علمیه عقدا: این مدرسه با مصالحی چون خشت و گل بنا شده که ورودی آن، یک در بزرگ چوبی و نمای آن به صورت هشتی آجری با پنج سکو می باشد که به نیت پنج تن آل عبا طراحی شده است. در چهار گوشه بنا، کلاس و حجره های طلاب به چشم می خورد.

    دروازه عقدا: دور تا دور شهر عقدا را حصاری در برگرفته است. دروازه عقدا از دو برج استوانه ای شکل کنار هم تشکیل شده که در بالای دروازه به یکدیگر متصل می شوند. تیرکش ها در بدنه برج برای هدف قرار دادن مهاجمان تعبیه شده است.

    رباط ابوالقاسم رشتی: این کاروانسرا به دستور قاسم رشتی، یکی از بازرگانان ثروتمند یزدی ساخته شده است و در مسیر جاده نائین به یزد قرار دارد.

    هنرهای دستی و سوغات معروف

    قالی بافی، سبد بافی، جارو بافی، ساخت قپان از هنرهای مردم عقدا می باشند. انار و انواع گیاهان دارویی همچون زیره، خاکشیر، کاکوتی، آویشن، ختمی، بنه و بادام کوهی از مهم ترین سوغات این شهر می باشند که گردشگران به عنوان هدیه برای آشنایان خود می برند.

    خوش طعم ترین های عقدا

    قیمه نخود، خورشت به آلو، خورشت کدو، خورشت سیب، آش شولی، آش آلو، آش جوگاو و آش انار از غذاهای سنتی عقدا است که می توان طعم بی نظیر آن را در اقامتگاه های بوم گردی و یا هتل های سنتی این شهر امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    پیشنهاد می کنیم در اوایل بهار که آب و هوای عقدا معتدل است، به این شهر تاریخی سفر کنید و از دیدن مناظر آن لذت ببرید.