جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 8 اقامتگاه

    اقامتگاه بوم گردی های دیهوک برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دیهوک - طبس

    دیهوک از توابع شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی می باشد که از شمال با فردوس، از شرق با بیرجند، از غرب با طبس و از جنوب با راور و کوهبنان در استان کرمان همسایه است. این شهر در فاصله 220 کیلومتری بیرجند (مرکز استان) و 85 کیلومتری طبس واقع شده است. دیهوک به معنی روستای کوچک می باشد که در حدود 150 سال، دهک نامیده می شد. این شهر در مسیر جاده های اصلی کرمان به مشهد و یزد به مشهد قرار دارد، از این رو از اهمیت به سزایی برخوردار است. معدن زغال سنگ دیهوک از معدن های مهم تأمین مواد اولیه کارخانجات تولید فولاد اصفهان، خراسان رضوی و بندر عباس می باشد که در روستای پراورده واقع شده است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی دیهوک به شما این امکان را می دهد تا با رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های بوم گردی سفری لذت بخش را تجربه کنید.

    مراسم سنتی بومیان

    مردم دیهوک از دیرباز آداب و رسوم منحصر بفردی داشتند. زیر گل کردن کودک و طبل زنی از رسوم سنتی آنها می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    زیر گل کردن کودک: در اوایل بهار، مردم دیهوک مقداری گل محمدی جمع می کردند و در جای خنکی نگه می داشتند که پرپر نشود. زمانی که نوزاد می خوابید، مقداری از گلها را به صورت گردنبندی از گل به رشته ای از نخ کشیده و بر گردن کودک می انداختند، سپس پارچه ای سفید برروی کودک انداخته و سرتاسر پارچه را با گلهای محمدی می پوشاندند تا هنگامی که کودک در خواب بود، غرق در گل می باشد و شمیم گل محمدی استشمام می کرد. زمانی که کودک از خواب بیدار می شد، گلها را از روی نوزاد برداشته و بین اعضای خانواده تقسیم می کردند.

    طبل زنی: با فرارسیدن ماه مبارک رمضان، طبل زنی در دو نوبت سحر و افطار اجرا می شود که با ضربات هماهنگ زمان باقیمانده به اذان را اعلام می کند و در پایان، ریتم به صورت تند اجرا می شد که مردم با شنیدن آن متوجه می شدند، زمان کوتاهی به اذان مانده است. پس از طبل زنی، توپ خاصی به نام زنبورک به صدا در می آمد که به برگزارکنندگان آن، زنبورک زن و یا نقاره زن می گویند.

    باصفاترین جاذبه های دیهوک

    روستای نایبند، روستای اصفهک، رصدخانه کویری، چشمه های آبگرم طبیعی، دریاچه آب، شنزارها، زمین های نمکی و نیزارهای فراوان از جاذبه های زیبای دیهوک می باشند که در ادامه به معرفی مهم ترین آنها می پردازیم.

    روستای نایبند: این روستا در دامنه کوهستان و مشرف بر کویر لوت در نزدیکی دیهوک قرار گرفته است. روستایی در دل کویر که وقتی وارد آن می شوید، باورتان نمی شود اینجا کویر باشد. نخلستان های زیبا، باغ های مرکبات، کشتزارهای گندم و جو مناظر بسیار بکر را به وجود آورده است. روستای نایبند جزو روستاهای پلکانی قرار دارند که عنوان ماسوله کویر را به خود اختصاص داده است. این روستا همچون جزیره ای سرسبز در میان کویر خودنمایی می کند و جلوه ای بسیار شگفت انگیز دارد.

    روستای اصفهک: از روستاهای تاریخی دیهوک طبس است که دارای بافتی از گل و خشت بوده و به عنوان مقصد گردشگری جذاب، میزبان مسافران زیادی است. آب و هوای اصفهک به دلیل همجواری با کوهستان معتدل تر و خنک تر است. در روستای اصفهک درختان نارنج و زمین های کشت زعفران زیادی به چشم می خورد.

    رصدخانه کویری: این رصدخانه در روستای اصفهک قرار دارد و در زمان بازسازی بافت تاریخی روستا، یک بخش دیگر به رصدخانه اضافه شده است که شامل سه دیواره آجری می باشد که بصورت دایره های متحدالمرکز احداث شده اند.

    هنرهای سنتی و سوغات پرطرفدار

    گیوه بافی، مسگری، قلم زنی، گلیم بافی، فرش بافی و بافته های حصیری ازبرگ های نخل جزو هنرهای دستی مورد علاقه مردم دیهوک محسوب می شوند. خرما، زعفران، زیره سیاه، خاکشیر، مربای بهارنارنج، مربای بالنگ، مربای پوست پسته و مربای انجیر از خوشمزه ترین سوغات این شهر است که گردشگران به عنوان هدیه برای دوستان و آشنایان خود می برند.

    بی نظیرترین طعم های دیهوک

    آبگوشت بزباش، آبگوشت کشک، آش اماج، آش گوشواره، آش قیمه، پوره عدس، سوپ ذرت، پولانی و پلو زیره از غذاهای سنتی لذیذ دیهوک می باشند که طعم خوش آن را می توان در هتل های سنتی و یا اقامتگاه های بوم گردی چشید.

    بهترین فصل سفر

    پیشنهاد می کنیم از اوایل اسفند تا اوایل اردیبهشت به دیهوک سفر کنید و از گشت و گذار در باغستان های سرسبز آن بهره ببرید.