جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه بوم گردی های بندر کنگ برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره بندر کنگ - استان هرمزگان

    بندر کنگ یکی از شهرستان های تاریخی و زیبای استان هرمزگان می باشد که در ۱۶۵ کیلومتری مرکز استان (بندرعباس) و در نزدیکی بندر لنگه و قشم قرار دارد. بندر کنگ از بنادر تاریخی و قدیمی ایران محسوب می شود که به ساخت لنج‌ های چوبی بزرگ (جهاز) شهرت دارد. بیشتر اهالی شهرستان بندر کُنگ به زبان فارسی صحبت می کنند و قراردادهای خود را به زبان عربی می نویسند. اگر به طبیعت گردی علاقه مند هستید و از اقامت در هتل ها خسته شده اید، پیشنهاد می کنیم با سایت یواسپیس همراه باشید. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، متفاوت ترین و زیباترین بوم گردی ها و خانه بومی های بندر کنگ را با بهترین قیمت به شما معرفی می کند.

    چهار نمونه از معروف ترین جاذبه های تاریخی و گردشگری بندر کنگ

    بندر کنگ دارای جاذبه ای گردشگری و تاریخی بی نظیری است که بافت تاریخی آن همچنان پابرجاست. آنچه ما به شرح آن می پردازیم تنها گوشه ای از جاذبه های تاریخی و گردشگری این شهر زیبا می باشد.

    برکه دریای دولت: در بیرون شهر کنگ، یک آب انبار بزرگ و قدیمی وجود دارد که به آن دریای دولت می گویند. معماری این آب انبار به صورت بنایی مدور است که دیواره ای ضخیم پیرامون آن را پوشانده است و سقف کاملی ندارد.

    خانه تاریخی علی محمد عبدالرحمن گلبتان: خانه‌های قدیمی کنگ، معماری جذابی دارند که از سنگ و گچ ساخته شده‌ اند و در بالای اغلب خانه ها بادگیرهای بلندی وجود دارد. خانه گلبتان یکی از بناهای زیبای دوره قاجار است که در مجاورت سواحل دریای خلیج فارس قرار دارد. این خانه دارای 5 بادگیر و یک حیاط مرکزی با چندین اتاق است. تعداد زیاد بادگیرها، طاق ها و گچ بری ها خانه گلبتان را به یکی از بناهای جذاب تاریخی در بندر کنگ تبدیل کرده است.

    مسجد دو طبقه دو محرابه: این مسجد قدیمی متعلق به دوره قاجار می باشد. معماری این مسجد با دو محراب و در دو طبقه، بیانگر جمعیت بالای بندر کُنگ و رونق و آبادانی آن در گذشته است.

    قلعه پرتقالی ها: در گذشته بندر کنگ از مراکز مهم و لنگرگاه کشتی های بزرگ دولت پرتقال بوده است. در غرب این بندر، برج مدور ساخته شده از سنگ و ساروج وجود دارد که به قلعه پرتقالی ها معروف است.

    سایت ماهی گیری، خانه رشید، خانه علی گلبت، پارک جنگلی کوهین، لنج بومی مسی، راه قلعه لشتیان، موزه شخصی محمد ابراهیمی و موزه مردم شناسی مردم کنگ از دیگر جاذبه های گردشگری این شهر تاریخی محسوب می شوند.

    معروف ترین آداب و رسوم بومی

    پذیرایی: در منازل این شهر، سینی فاله با شیرینی هایی مانند حلوا، زولبیا، شیره انگور و خرما تزیین می شود و با چای شیرین یا قهوه محلی از میهمان پذیرایی می کنند. شیرینی‌های محلی در بندرکنگ شامل حلوا مسقطی، خم فروش، کرم کارامل و شکلمه همراه با قهوه تلخ می ‌باشد که به صورت عربی سرو می شود.

    نوروز دریا: با آغاز نوروز در بندر کنگ، مراسمی با عنوان نوروز دریایی و یا جشن زمان برگزار می شود. این روز برای شروع کارهای دریایی مانند صید، سفر دریایی و تجارت انتخاب می شود.

    مراسم حل حلو: در اعیاد شعبان، عید فطر و قربان مردم کنگ به تهیه شیرینی می پردازند و کودکان با زدن درب منازل و گفتن حل حلو شیرینی خود را می گیرند.

    مراسم روز خیر، ساخت حجله عروس و مولود خوانی از دیگر رسوم سنتی مردم کنگ است که هر کدام با آداب خاصی در این شهر برگزار می شود.

    از عروسک های خمیری زیبا تا غذاهای محلی لذیذ بندر کنگ

    عروسک های خمیری بندر کنگ، بیانگر فرهنگ بومی مردمان این دیار است که می توان این زیبایی، فرهنگ و ظرافت را در نوع لباس و نقش و نگار حنا بر روی دست و پای عروسک ها مشاهده کرد. از دیگر صنایع ‌دستی بندرکنگ می توان به گلابتون دوزی، خوس بافی، خوس دوزی و شک دوزی اشاره کرد.

    غذا و نان و ادویه های این شهر ریشه هندی دارند که مشابه غذاهای محلی، بندری در جنوب هندوستان است. غذاهای محلی بندر کنگ شامل بریانی، حواری (مسالا دار چاول)، نان فطیر (نان چپاتی)، نان کلوکی، نان حلقه‌ای، پکاره (پاکورا)، زلیبی (زولبیا)، نان ستپوری (نان پراتا)، ادویه محلی (گرم مسالا)، هریسه (نوعی هلیم)، گوبولی، میگو، بریانی، گری‌ سات، کلمبا، باقلا و نخود آب‌پز گرم می باشند.

    بهترین فصل سفر

    این شهر آب و هوایی بسیار گرم و مرطوب دارد، لذا ما به شما پیشنهاد می کنیم که اوایل بهار و یا پاییز و زمستان را برای سفر به این شهر زیبا انتخاب کنید.