جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای ارزوئیه - استان کرمان

    اقامتگاه بوم گردی های ارزوئیه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ارزوئیه - استان کرمان

    ارزوئیه شهری تاریخی در جنوب غربی استان کرمان است که در فاصله 271 کیلومتری از مرکز استان (شهر کرمان) قرار دارد. شهرستان ارزوئیه از شمال با شهرستان بافت، از شرق با شهرستان های جیرفت و فاریاب و از جنوب و غرب با استان هرمزگان هم مرز می باشد. این شهر، قطب تولید گندم و مرکبات استان کرمان است. مردم اُرزوئیه با زبان فارسی و گویش کرمانی تکلم می کنند. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها و خانه بومی های ارزوئیه  را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست بهترین مکان اقامتی را رزرو کنید و از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    دیدنی ترین جاذبه های گردشگری مردمان ارزوئیه

    پیدا شدن دست سازه های باستانی در طبیعت ارزوئیه، نمایانگر اصالت و قدمت این شهر تاریخی است .تپه‌های باستانی یحیی (تپه یحیی)، قلعه تاریخی سلطان آباد، چهارطاقی‌های ارزوئیه، منطقه ییلاقی دهسرد، آستان مقدس (شیخ محمد پرنده) در روستای ییلاقی مزار، منطقه سیاهکوه و بناب کلیان، منطقه وکیل آباد، آستان مقدس امامزاده سلطان پیرغیب (علیه السلام) و قلعه نو از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری ارزوئیه است.

    تپه های باستانی یحیی: این تپه ها در جنوب کرمان قرار دارد و قدمت آنها به 5 هزار سال قبل از میلاد برمی گردد. این بنا دارای 5 اتاق بوده که امور بازرگانی در آن انجام می شده است. در مصالح دیوارهای این بنا از خشت قالبی استفاده شده و برای جابجایی آب از تنپوشه استفاده می کردند. طبق اکتشافات باستان شناسان در این تپه، آثار کارخانه سفال سازی و قدیمی ترین معدن جهان بدست آمده است.

    چهار طاقی سلطان آباد: این قلعه در نزدیکی روستای سلطان آباد در شهرستان ارزوئیه قرار دارد و قدمت آن به دوره ساسانیان می رسد. وجود این چهار‌طاقی ها همراه با تپه ها و محوطه های ساسانی و نزدیکی آن به چهارطاقی های فارس، بیانگر اهمیت ویژه این شهر در دوران ساسانیان می باشد.

    آداب و رسوم سنتی مردمان این دیار

    دارچینی در مراسم ازدواج: در اصطلاح محلی، مردم ارزوئیه به جمع آوری هیزم برای پخت غذای عروسی، دارچینی می گفتند. گفتنی است دار در اصطلاح محلی بومیان ارزوئیه به معنای هیزم است. یک هفته قبل از مراسم عروسی، دوستان داماد هیزم خشک جمع آوری می کردند، سپس برای تدارک غذای عروسی این هیزم ها را به منزل داماد می آوردند. لباس برون، شب حنا بندان، سرتراش و سریو (حمام کردن داماد) از دیگر آداب و رسوم رو به فراموشی مردم ارزوئیه در مراسم عروسی است.

    آداب و رسوم محرم: یکی از آیین هایی که در همه شهرهای کرمان انجام می شود، آیین چهل منبرو است. در این آیین مردم با پای برهنه از یک امام زاده به امام زاده دیگر می رفتند که به آن چهل منبرو می گفتند. تهیه آبگوشت امام حسین و شبیه گردانی از جمله آداب مرسوم محرم در ارزوئیه است.

    مراسم شب 27 ماه رمضان: در این مراسم، زنان بیوه و دختران دم بخت یک کمویی بر می دارند که در آن آینه، سرمه و مقداری نبات قرار دارد. زنان با پوشاندن صورت خود به در خانه ها می روند و زن صاحبخانه نیز با گذاشتن نبات در دهان و کشیدن سرمه به آینه نگاه می کند تا گره از کار این زن باز شود.

    سوغات و صنایع دستی معروف ارزوئیه

    اقتصاد ارزوئیه عمدتاً برپایه کشاورزی است و سوغاتی های خوراکی این شهر، خربزه، مرکبات، خرما، هندوانه و صیفی جات می باشد. کماچ سهن و شیرینی کلمپه، خرما بریز و حاجی بادوم نیز از دیگر سوغاتی های لذیذ این شهر به حساب می آید. ارزوئیه همچنین دارای غذاهای بسیار لذیذی مانند روغن جوشی و آش شولی یا اماچو، حلیم بادمجان، آش اوماج، گورماست، آش مخلوط، آش کدو، آبگوشت، توکی، گندم شیری، سیراب بنه، کله جوش، بز قرمه، کشک و بادمجان، نان پز، کاچی، قاتق شیر، برشتو، نان پر، نان چرب و شیرین، خرماست، خرما تخم مرغ، کپو، قاتق تخمه، قاتق، قاتق بنه، زیر جوش، کشک گردو و کشک سیب است.

    کماچ سهن: برای تهیه این شیرینی از مخلوط خمیر با زیره و دارچین و جوانه گندم که در میان آن خرما، گردو یا پسته قرار دارد، استفاده می کنند.

    سیس بافی: به الیافی که در کنار نخل خرما قرار دارد، گیس خرما می گویند. از این گیس ها برای بافت سبد، پادری و زیرانداز استفاده می کنند. از دیگر صنایع دستی معروف این شهر می توان به آجیده دوزی، آهک بری (ساروج بری)، فرش، گلیم، عریض بافی، گبر دوزی، خورجین بافی، ترمه دوزی، حصیربافی و خوس دوزی اشاره کرد.

    مناسب ترین فصل سفر

    ارزوئیه دارای اقلیمی گرم و خشک است و تابستان‌های گرم و زمستان‌های نسبتاً سردی دارد. ما به شما پیشنهاد می کنیم با توجه به شرایط آب و هوایی این شهر، فصل بهار را برای سفر به این شهر تاریخی انتخاب کنید.