جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های ماه نشان - استان زنجان

    • روستاهای ماه نشان - استان زنجان

    اقامتگاه بوم گردی های ماه نشان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ماه نشان - استان زنجان

    ماه‌نشان، یکی از شهرهای استان زنجان است که در فاصله 110 کیلومتری از مرکز استان (شهر زنجان) قرار دارد. شهرستان ماه نشان از شمال به شهرستان زنجان، از شمال باختری به شهرستان چاراویماق در استان آذربایجان شرقی، از باختر به شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی، از خاور به شهرستان زنجان، از جنوب خاوری به شهرستان ایجرود و از جنوب به شهرستان بیجار در استان کردستان محدود می شود. مردم ماه نِشان (mahneshan) به زبان ترکی آذربایجانی تکلم می کنند. اقتصاد اصلی شهرستان ماه نشان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب منطقه، بر پایه کشاورزی است. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو آنلاین اقامتگاه  و خانه بومی ها به فهرست اقامتگاه های بوم گردی ماه نشان در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مراجعه کنید.

    کوه های آلاداغ لار تا جن و پری های ماه نشان

     گنجعلی بیگ قلعه سی، قلعه یاستی، قلعه منجیق لیق، حسینیه روستای قلعه ارزه‌ خوران، مقبره مولانا همتی انگورانی، قلعه کلیسا، گیلار تپه، اورتاتپه، تپه تکلی کانی، قبرستان گورتپه، دریاچه طبیعی خندقلو، یخچال طبیعی قوشقار و قلعه جوق سیاه منصور از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری شهر ماهنشان است.

    کوه های آلاداغ لار: از تجمع خاک رُس، تپه های زیبایی به نام آلاداغ لار تشکیل شده که نشان معروف شهر زنجان است. این کوه ها با ترکیبی از رنگ های نارنجی، سبز، قهوه ای، قرمز، زرد و سفید زینت داده شده است. باستان شناسان سن تقریبی این شاهکار طبیعی را پانزده میلیون سال برآورد می کنند. نمونه مشابه این کوه در پارک ملی ژانگی دانکسیا در چین نیز وجود دارد.

    قلعه بهستان (کهن دژ): این قلعه تاریخی در کنار رود قزل اوزن در نزدیکی روستای بهستان قرار دارد. قلعه بهستان از دوره ورود مادها به این منطقه تا کنون مورد استفاده بوده است. معماری این قلعه بصورت اتاق هایی کنده شده  با دالان های تو در تو است که به یکدیگر راه دارد.

    دودکش جن: در اثر فرسایش ستونی که از جنس خاک رس است، به تدریج، شکل های استوانه ای خاصی ایجاد شده که در بالای آن تخته سنگی وجود دارد. این ستون ها ظاهری شبیه به دودکش دارند، لذا مردم بومی آن را به اسم دودکش جن می شناسند، چرا که معتقدند ساخت چنین چیزهایی بسیار دشوار است و فقط از عهده دیو و جن بر می آید.

    دریاچه پری (دریاچه شورگلی): این دریاچه که با نام خندقلو نیز شناخته می شود، با ۱۰۲ متر طول و 500 متر عرض، یکی از زیباترین دریاچه های طبیعی استان زنجان است که در کنار روستاهای خندق لو و پری قرار دارد. این دریاچه در میان دشتی سرسبز و وسیع قرار گرفته که بر زیبایی این منطقه افزوده و هر گردشگری را برای دیدن این مکان بکر به خود جذب می کند. 

    پوشش و آداب و رسوم سنتی مردمان این دیار

    پوشش زنان روستا شامل چیت و شلوار بلند و گشاد، چارقد، گالش (کفش پلاستیکی)، دمپایی روبسته (اروسی) می باشد. این منطقه دارای آداب و رسوم خاصی است که مانند دیگر نقاط ایران، نوروز، شب یلدا و چهارشنبه سوری را با شادمانی و آیین خاص خود جشن می گیرند.

    تکم چی اویونی: یکی از آئین های سنتی نوروز در ماه نشان، آوازخوانی و عروسک گردانی است که در اصطلاح محلی، تکم گردانی نامیده می شود و پیام آور فرا رسیدن بهار طبیعت و نوروز می باشد.

    سیزده بدر: مردم این دیار روز سیزده را نحس می دانند و معتقدند که در این روز باید از خانه بیرون زد تا نحسی را از خود به دور کنند. در ساعات پایانی سیزده بدر به کنار رودخانه قزل اوزن می روند و برای رهایی از بلا و مریضی سنگ پرتاب می کنند.

    از ماه نشان چه بخریم؟

    شهرستان ماه نشان قطب تولید ماهی قزل آلا در استان زنجان است و این ماهی معمولاً مورد علاقه گردشگران نیز می باشد. سایر سوغاتی های خوراکی این شهر نیز شامل سقز، نان اردک، شیرینی شستی و انگشت پیچ می باشد.

    گلیم: یکی از صنایع دستی معروف این منطقه، گلیم بافی با نقوش هندسی زیبا است. هنر گلیم بافی در ماه نشان برای مصارفی چون جل اسب، قاشق دان، نمکدان، خورجین و رختخواب پیچ استفاده می شود.

    بهترین فصل سفر

    ماه نشان زنجان دارای اقلیمی کوهستانی است. زمستان های این منطقه، سرد، بهار آن معتدل و تابستان های آن گرم است. با توجه به شرایط آب و هوایی این منطقه ما به شما پیشنهاد می کنیم در فصل بهار به این شهر سرسبز و زیبا سفر کنید.