جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های تودشک - کوهپایه اصفهان

    شهرهای کوهپایه اصفهان

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    • روستاهای تودشک - کوهپایه اصفهان

    اقامتگاه بوم گردی های تودشک برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره تودشک - کوهپایه اصفهان

    تودشک یکی از شهرهای استان اصفهان است که در فاصله ی ۶۰ کیلومتری شهر ورزنه و ۱۰۶ کیلومتری شهر اصفهان (مرکز استان) قرار دارد. این شهر از تلفیق نقاط تودشک، تودشکچوئیه، صادق آباد، رجان، مزرعه نو، مزرعه کهنه و دهکده های کوچک تر منطقه (قندی، انگرود، انجیران و لاگزی) در سال ۱۳۸۰ شکل گرفته است. از لحاظ جغرافیایی به نظر می رسد این شهر در مرکزی ترین نقطه ایران قرار دارد و از طرف شمال به شهرستان اردستان، از شرق به شهرستان نائین و استان یزد و از جنوب به بخش های جلگه، بن رود و دهستان جبل در بخش کوهپایه محدود می شود. اغلب اهالی این شهر به مشاغل خدماتی، کشاورزی و قالیبافی اشتغال دارند و علاوه بر زبان فارسی با لهجه یزدی، مردم محلی به گویش نائینی و تودشکی نیز سخن می گویند.

    آئین تولد نوزاد در تودشک

    خانواده ای که دارای فرزند تازه متولد شده ای هستند از مهمانان با نقل بادام و ماش پلو در هنگام تولد نوزاد پسر و شکر پنیر در صورت دختر بودن نوزاد پذیرایی می کنند. اقوام و دوستان نیز کاسه نبات، شاخه نبات، پارچه، قند و شیرینی را برای صاحب خانه هدیه می برند. هفت روز پس از تولد کودک ماما به خانه ی والدین رفته و از آنها برای حمام بردن مادر و کودک دعوت می کند، این مراسم در اصطلاح به سوری معروف است. پس از حمام مادر و کودک در وعده نهار ماش پلو و خرما در صورت پسر بودن فرزند و یا عدس پلو و شکر در صورت دختر بودن نوزاد تهیه می شود.

    قالی، سوغاتی ماندگار از طرف مردمان تودشک

    قالیبافی از گذشته در این منطقه رواج داشته است و انواع قالی های بافته شده این شهر به سبک نائین، اصفهان و کاشان با مواد و الیاف مرغوب از جنس ابریشم، در موزه های ایران و جهان به عنوان آثار نفیس و ارزشمند نگهداری می شود. در تودشک هنرمندان بیشتر طرح های شاه عباسی را بر روی قالی ها می زنند و از رنگ های گیاهی بدست آمده از روناس، قارا، اسپرک، گنده یا گندل، پوست گردو و پوست انار استفاده می کنند. در بیشتر اقامتگاه های بوم گردی و خانه های بومی تودشک، دار قالی و زنان و دخترانی که مشغول کار هستند دیده می شوند و اقامت در این مکان ها فرصتی مناسب برای آشنایی هرچه بیشتر با این هنر اصیل ایرانی است.

    جاذبه های تاریخی و گردشگری

    یخچال تاریخی، آب انبار و خانه نهنگی ها مهم ترین جاذبه های تاریخی تودشک هستند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

    یخچال تاریخی: این بنا در گذشته به عنوان مکانی برای نگهداری یخ مورد استفاده قرار می گرفته است. در فصل پاییز آب رودهای مجاور وارد این مکان می شده است و در فصل پاییز به علت برودت هوا آب یخ می زده است، بومیان و افراد محلی در فصل های بهار و تابستان از این یخ ها استفاده می کرده اند.

    آب انبار: سال های دور در مناطق کویری و بیایانی ساخت مکانی برای ذخیره آب بسیار رایج بوده است، در تودشک آب حاصل از کوه های نزدیک شهر به این آب انبار وارد می شده است. مکان هایی به نام غدیر در این آب انبار قرار داشته است بطوریکه آب گل آلود در غدیر اول جمع می شده است و پس از طی مسیری و تصفیه کامل در غدیر دوم جمع و به سمت محل برداشت آب هدایت می شده است.

    خانه نهنگی ها: همانند سایر خانه های سنتی ایرانی این بنا که در محله ی تودشکچویه واقع شده است دارای حیاط مرکزی بزرگ است که اطراف آن با اتاق های پنج دری، سه دری، دو دری، بهار بند، برج، هشتی، دالان، آب انبار، بادگیر احاطه شده است. تمامی درب های این خانه از چوب ساخته شده است و دو برج دیدبانی برای حفظ اموال و مقابله با سارقان در دو طرف بهار بند تعبیه شده است.

    بهترین فصل سفر

    تودشک دارای زمستان های بسیار سرد، تابستان های گرم و سوزان و آب و هوای گرم و خشک در فصل بهار است. از این رو اوایل اسفند تا اواخر فروردین، بهترین زمان برای سفر به این شهر هستند. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست کامل اقامتگاه های بوم گردی، خانه های بومی و محلی تودشک امکان رزرو مقرون به صرفه و تجربه ی زندگی روستایی را برای شما فراهم می کند.