جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای جندق - خور و بیابانک

    اقامتگاه های بوم گردی جندق برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره جندق - خور و بیابانک

    جندق شهری کویری در شهرستان خور و بیابانک استان اصفهان می باشد که از شمال با استان سمنان، از شرق با خور و بیابانک، از غرب با بادرود و کاشان و از جنوب با انارک و نائین همسایه است. این شهر در فاصله 350 کیلومتری اصفهان (مرکز استان) و 65 کیلومتری خور و بیابانک واقع شده است. قدمت جندق به بیش از هزار سال قبل برمی گردد و نام قدیم آن گندک، گنده و کندک بوده است. واژه جندق مخفف جنب دق به معنی حاشیه کویر و زمین صاف می باشد. این شهر در مسیر جاده تاریخی و معروف ابریشم قرار دارد و به عنوان بندرگاه کویر، مکانی مناسب برای استراحت کاروان های عبوری بوده است. شهر جندق را کویر احاطه کرده و در مسیر کویر بزرگ ریگ جن قرار دارد. معماری این شهر بی نظیر بوده و پشت هر بنا، داستانی پنهان شده است، به عنوان مثال مردم طاق خانه هایشان را کوتاه می ساختند تا راهزنان اسب سوار نتوانند وارد خانه ها شوند. چنانچه قصد سفر به جندق را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرستی از اقامتگاه های بوم گردی جندق این امکان را برای شما فراهم می کند تا با رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های بوم گردی، اقامتی دلچسب را در جندق تجربه کنید.

    فرهنگ سنتی بومیان جندق

    مردم جندق دارای آداب مخصوص به خود هستند که ریشه در فرهنگ و باور آنها دارد. فال کوزه و تداوم عمر کودک از رسوم سنتی دیرینه آنهاست که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    فال کوزه: در این رسم، اهالی یکی از خانه های محله، کوزه ای را پر از آب می کنند و آن را درون تنور قرار می دهند. زن های همسایه هر کدام اشیائی داخل کوزه می اندازند و سنگی را روی تنور می گذارند. صبح روز بعد، زن صاحبخانه کوزه را از تنور بیرون می آورد و دخترکی خردسال با خواندن دو بیتی، شیئی را از کوزه خارج کرده که صاحب آن، دو بیتی را به فال بد یا نیک تعبیر می کند.

    تداوم عمر کودک: بعضی زن ها هر چه فرزند می آورند، اولاد آنها فوت می شود. در این رسم، زن نزد یکی از خانم های فامیل که فرزاندان او نمرده باشند، می رود و نوزاد خود را به یک کله قند، یک بسته نمک و یک دانه جارو می فروشد. زمانی که عروسی برگزار می شود، مادر کودک، کله قند را شربت کرده و به مردم می دهد، نمک را هم در غذای عروس و داماد می ریزد، با جارو نیز حجله عروس و داماد را جارو می کند تا بچه او زنده بماند.

    اماکن تاریخی و گردشگری

    قلعه جندق، آبشار جندق، گنبد هشتار، مسجد جامع جندق، خانقاه و صفه نیزگاه از جاذبه های باستانی و طبیعی این شهر محسوب می شوند که در ادامه به معرفی مهم ترین آنها می پردازیم.

    قلعه جندق: این قلعه از بناهای تاریخی شمال شهر جندق است که به نام قلعه انوشیروان نیز معروف می باشد. قلعه انوشیروان از یک چهاردیواری تشکیل شده که هر گوشه آن برجی قرار داد. این قلعه دارای دروازه ای است که اطراف آن دو برج با ارتفاع 22 متر واقع شده است. خانه تاریخی یغمای جندقی شاعر و مدیحه سرای ایران در آن قرار دارد که داری معماری خاص و شاه نشین زیبایی می باشد که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

    آبشار جندق: این آبشار مصنوعی جاذبه ای غافلگیر کننده در دل دشت می باشد که با حفر قنات ایجاد شده و دارای رستورانی زیرزمینی بسیار جذابی است.

    مسجد جامع جندق: این مسجد در قلعه انوشیروان قرار دارد و قدمت آن به 600 سال می رسد. گنبد آجری مسجد با نقش حصیری بین دیوارهای خشتی و گلی بسیار مورد توجه گردشگران قرار می گیرد.

    هنرهای زیبا، محصولات کشاورزی و سوغات معروف

    قالی بافی، قالیچه بافی، حصیربافی و گلیم بافی از هنرهای چشم نواز زنان خوش ذوق جندق می باشند. محصولات عمده این شهر سنجد، تخمه آفتابگردان، انار، زردآلو، انجیر، انگور و توت می باشند که به عنوان سوغات نیز عرضه می شوند.

    غذاهای  محلی بی نظیر جندق 

    کباب زردک، آش هنگ، خورشت نخود آله، شله بریان و کله جوش از غذاهای سنتی خوش طعم جندق می باشند که می توان آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی های شهر جندق خور امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    پیشنهاد می کنیم به دلیل آب و هوای گرم و خشک جندق، در فصل پائیز و زمستان به این شهر سفر کنید و به گشت و گذار در کویر مصر بپردازید.