جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های قصر شیرین - استان کرمانشاه

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 0 اقامتگاه

    نتیجه ای برای این جستجو وجود ندارد.

    برای یافتن نتایج بیشتر فیلترها را حذف کنید.

    اقامتگاه بوم گردی های قصر شیرین برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره قصر شیرین - استان کرمانشاه

    قصر شیرین یکی از شهرهای غربی استان کرمانشاه در غرب ایران است که در فاصله 178 کیلومتری مرکز استان (شهر کرمانشاه) قرار دارد. شهرستان قصر شیرین از شمال شرق به شهرستان سرپل ذهاب و از جنوب شرق به شهرستان گیلانغرب منتهی می‌شود. گویش محلی مردم قَصرشیرین (qasreshirin) کردی است که با لهجه ی قصری تکلم می کنند. این شهر منسوب به خسرو پرویز، پادشاه بزرگ ساسانی است و نام این شهر نیز از قصر زمستانه شیرین، محبوبه ی خسروپرویز گرفته شده است. چنانچه قصد سفر به شهر افسانه ای شیرین و فرهاد را دارید، می توانید جهت مشاهده فهرست اقامتگاه های بوم گردی قصرشیرین و عکس ها، قیمت ها و رزرو آنلاین هتل های سنتی و بوم گردی های این شهر به سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مراجعه کنید.

    کاخ های ویران قصرشیرین؛ یادگار پادشاهان ساسانی

    اگر از دسته افرادی هستید که دیدن آثار تاریخی شما را به وجد می آورد، می توانید دوران پادشاهی ساسانیان را در این شهر مشاهده کنید. بان قلعه، چهارقاپی، کاخ خسرو، حوش کردی، کاروانسرای عباسی قصرشیرین، نهر شاه گدار، قلعه جوانمیر، حاجی قلعه سی، چشمه آب گوگردی، روستای گردشگری برفی و بازارچه شاه عباسی از معروف ترین جاذبه های گردشگری این شهر می باشند.

    کاروانسرای قصرشیرین: این کاروانسرا در داخل شهر قرار دارد و منسوب به خسروپرویز پادشاه بزرگ ساسانی می باشد. متاسفانه بقایای این بنا در دوره جنگ ایران و عراق از بین رفته است. معماری این کاروانسرا با  ورودی طاقدار در ضلع جنوبی و سکویی بزرگ که در اطراف درب ورودی قرار دارد، شبیه به کاروانسراهای صفوی بیستون و ماهدشت است. مصالح به کار رفته در این کاروانسرا لاشه های سنگ و آجر می باشد.

    آتشکده چهارقاپی: این آتشکده متعلق به دوره ساسانی است که به معنای چهار در می باشد. معماری به کار رفته در این بنا شامل اتاق های مربعی شکل یا سقف گنبدی است. هر اتاق دارای چهل درگاه ورودی است که به مرکز این آتشکده منتهی می شود. مصالح به کار رفته در این بنا لاشه سنگ، ملات و گچ است، هرچند گنبد این بنا هنرمندانه آجر کاری شده است.

    کاخ بزرگ خسرو: در نزدیکی آتشکده چهارقابی در حاشیه شهر قصر شیرین، خرابه ای از قصر خسرو پرویز برجا مانده است. کاخ خسرو بنای زیبا برای شیرین همسر خسرو پرویز بوده این که در نخلستان‌های قصرشیرین قرار دارد. ورودی این بنا از طریق پلکان دو طرفه است با تالاری مستطیل شکل که سقف آن آجر کاری می باشد. حیاط این کاخ مربع شکل با رواق های ستون دار که در اطراف آن اتاق ها و اصطبل ها قرار گرفته است. این بنا در باغ گسترده ای قرار داشته که محل زیست حیوانات وحشی نیز بوده است.

    از شو نشینی ها تا آیین دالگ اول وهار در قصر شیرین

    از میان فرهنگ مردم این دیار به راحتی نمی توان گذشت چرا که هر کدام از این آیین ها بیانگر، تاریخی مملو از ناگفته ها است. در ادامه به معرفی برخی از این آیین ها می پردازیم.

    شو نشینی: مردم این دیار برای فرار از روزمرگی به شب نشینی می پردازند که در اصطلاح محلی به آن شو نشینی می گویند. در این شب نشینی ها به خاطره گویی، اجرای موسیقی، نوازندگی، غزل سرایی و شعر خوانی می پردازند.

    دالگ اول وهار: طبق اعتقاد مردم این دیار، مادر آغاز بهار که به آن دالگ اول وهار می گویند، شب عید به خانه های آنها سر میزند و نوید نوروز می دهد. از دیگر آیین های نوروزی مردم این شهر، خانه تکانی، چیدن سفره هفت سین، دید و بازدید از سادات و پذیرایی از مهمانان با خورش خلال، کوفته، نان های محلی و شیرینی اصیل نان برنجی کرمانشاهی است که با کره گوسفندی تهیه شده است.

    قاشق زنی، شال اندازی و یا بوته جمع کردن و روشن کردن آتش بربام خانه ها نیز از دیگر مراسم مردم قصرشیرین است که اکنون بیشتر در روستاها مشاهده می شود.

    از قصرشیرین سوغاتی چی بخریم؟

    شهرستان قصرشیرین دارای محصولاتی همچون لیمو، خرما و مرکبات است و صنایع دستی شاخص این منطقه نی، گلیم بافی، گیوه بافی، حصیربافی، جارو قصری، دمکنی حصیری، بادبزن های حصیری و راجبی دوزی می باشند. بعد از گشت و گذار در این شهر می توانید با اقامت در بوم گردی ها یا خانه بومی های این شهر، لذت خوردن غذاهای محلی همچون قابلی، بامیه گوشت، بورانی پنیرک، کپه (کوکوی برنج و گوشت) را تجربه کنید.

    بهترین فصل سفر به قصرشیرین

    زمستان جان می دهد برای گردشگری در شهر تاریخی قصرشیرین. با این حال شما می توانید در فصول بهار و پاییز نیز از این طبیعت بکر بهره مند شوید زیرا این شهر دارای آب و هوای مختلفی است به طوریکه منطقه جنوب این شهر دارای آب و هوای بیابانی، مرکز آن دارای آب و هوای خشک و معتدل و شمال و شرق این شهر تاریخی نیز دارای آب و هوای نیمه خشک و سرد است.