جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای جوین - استان خراسان رضوی

    اقامتگاه های بوم گردی جوین برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره جوین - استان خراسان رضوی

    جوین یکی از شهرهای صنعتی استان خراسان رضوی است که در فاصله 411 کیلومتری مشهد (مرکز استان)، 85 کیلومتری اسفراین و 75 کیلومتری صفی آباد واقع شده است. این شهرستان از شمال با اسفراین، از جنوب با سبزوار، از شرق با خوشاب و از غرب با جغتای هم مرز می باشد. شهرستان جوین به مرکزیت شهر نقاب به دلیل کارخانه های صنعتی بزرگ و فراوانی که دارد به عنوان قطب صنعتی غرب استان خراسان رضوی شناخته می شود. از جمله این کارخانه ها می توان به کارخانه قند، کارخانه گچ و کارخانه موتورهای الکتریکی جُوِین اشاره کرد. علاوه بر آن این منطقه به عنوان قطب کشاورزی نیز شناخته می شود که از محصولات مهم آن می توان به چغندر قند، گندم و پسته اشاره کرد. شهر جوین با داشتن سه ایستگاه راه آهن که یکی از آنها راه آهن سراسری کشور در مسیر مشهد به تهران است دارای موقعیت ارتباطی مهمی می باشد. این شهرستان دارای دو بخش به نام های مرکزی و عطاملک، چهار دهستان و دو شهر می باشد. زبان اکثر مردمان این دیار ترکی بوده که تعداد کمی از آنها به زبان فارسی با لهجه خراسانی سخن می گویند. دین آنها اسلام و مذهبشان شیعه است. این خطه توانسته بزرگانی را در زمینه عرفان و ادبیات پرورش دهد. این شهر از لحاظ اقتصادی، صنعتی و معیشتی در وضعیت بسیار خوبی می باشد و مردم این منطقه از لحاظ آگاهی و رشد سیاسی در سطح بالایی هستند.

    بهترین زمان سفر به شهر جوین خراسان رضوی

    از آنجایی که شهر جوین در یک منطقه گرم و خشک واقع شده است دارای تابستان های بسیار گرمی می باشد. همانطور که به اواخر شهریور نزدیک می شوید از شدت گرمای هوا کاسته شده و خنکای هوا حس می شود. بیشتر محصولات این دیار نیز مربوط به فصل پاییز است که شما می توانید با سفر در این فصل از نوبرانه های آن نیز بهره مند شوید. برای سفر به این شهر زیبا و گردشگری می توانید به سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، مراجعه کرده و فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهر جوین در استان خراسان رضوی را مشاهده کرده و از بین آنها بهترین اقامتگاه بوم گردی و خانه بومی را با قیمتی مقرون به صرفه رزرو نمایید.

    گذری بر تاریخ

    در تاریخ نام جوین به صورت های گوناگونی آمده است که عبارتند از گویان، گوان و کوان که به معنی پهلوان می باشد و با تلفیق شدن زبان فارسی با عربی و نبودن حرف گ در عربی به جوین تغییر نام داده است. ناصر خسرو در کتاب خاطراتش از این شهر به عنوان ملج و پناهگاهی برای مردم خراسان در زمان های مختلف یاد کرده است که در کاروانسراهای این منطقه به استراحت می پرداخته اند و اکنون این کاروانسراها جای خود را به اقامتگاه ها، خانه های بومی و محلی داده اند. ربیع شاعر معروف عرب جوین را سرزمینی می داند که نفس کشیدن در آن مایع حیات است. در زمان حمله مغول به استان خراسان، منطقه جوین که یکی از مناطق مهم استان خراسان به شمار می رفته مورد حمله شدید قوم مغول قرار می گیرد. شدت این حمله به گونه ای بوده که از این ناحیه تنها ویرانه هایی باقی می ماند و اقوام آن به شهرها و روستاهای اطراف مهاجرت کرده و در آنجا ساکن شده اند.

    آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری شهر جوین خراسان رضوی

    این شهرستان به دلیل قرار گیری در میان ارتفاعات آلاداغ از موقعیت جغرافیایی ویژه ای برخوردار است. همچنین گذر راه آهن سراسری مشهد – تهران از مرکز این شهرستان باعث جذب تعداد زیادی از گردشگران و مسافران به این منطقه شده است. شهر جوین از اماکن تاریخی و طبیعی فراوانی همچون آبشار بید، امامزاده قاسم و آرامگاه خواجه نجم الدین کبری برخوردار می باشد.

    سد یام: این سد بزرگترین سد خاکی شهرستان جوین می باشد که حجم مخزن آن یک و نیم میلیون متر مکعب است که بازدید از آن برای یکبار هم که شده خالی از لطف نیست.

    آبشار بید: یکی از جاذبه های دیدنی شهر جوین آبشار بید می باشد که در فاصله 40 کیلومتری این شهر واقع شده است. در مسیر این آبشار شاهد درختان چنار تنومندی خواهید بود که عمر زیادی دارند و باعث شده این آبشار از منظره زیباتر و هوای مطلوب تری برخوردار باشد. همانطور که به سمت آبشار حرکت می کنید در ابتدای مسیر غاری را خواهید دید که در زبان محلی به غار اژدر شهرت دارد.