جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های میانه - استان آذربایجان شرقی

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 0 اقامتگاه

    نتیجه ای برای این جستجو وجود ندارد.

    برای یافتن نتایج بیشتر فیلترها را حذف کنید.

    اقامتگاه بوم گردی های میانه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره میانه - استان آذربایجان شرقی

    میانه از شهرهای استان آذربایجان شرقی می باشد که از شمال با اردبیل و سراب، از شرق با هشترود، از غرب با کندوان و از جنوب با استان زنجان همسایه است. این شهر در فاصله 165 کیلومتری تبریز (مرکز استان) واقع شده است. شهر میانه به دلیل اینکه تنها پل ارتباطی منطقه آذربایجان به بدنه اصلی کشور از طریق دره قافلانکوه است، به عنوان دروازه آذربایجان شناخته می شود. پیشینه تاریخی میانه به ده ها سال پیش از میلاد مسیح برمی گردد که وجود کتیبه های آشوری و مجسمه های سفالی، قدمت آن را به دوره های پیش از دولت مادها می رساند. در سفرنامه های جهانگردان و کتاب های تاریخی نام این شهر را میانج ثبت کرده اند، زیرا در خط مرزی دو سرزمین ماد و پارت قرار گرفته بود. در زمان پهلوی به دلیل قرار گرفتن این شهر بین مراغه و تبریز، نام آن را میانه نامیدند. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و همچنین امکان رزرو آنلاین دنج ترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی به شما کمک می کند تا اقامت دلنشینی در سفر داشته باشید.

    از قورشاق سالاماق تا نو اوستی

    مردم میانه با برگزاری رسوم خاصی به پیشواز نوروز باستانی می رفتند. قورشاق سالاماق و نو اوستی از آئین سنتی این شهر می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    قورشاق سالاماق: که همان رسم شال اندازی می باشد، در شب چهارشنبه سوری برگزار می شود. در زمان قدیم، پسران جوان در شب چهارشنبه سوری بر بام همسایه ها رفته و شالی را از روزنه سقف خانه آویزان می کردند. شال آویزان شده بر روی کرسی قرار می گرفت و صاحبخانه مقداری تنقلات و شکلات و گاهی پول به شال می بستند و برای آنها می فرستادند.

    نو اوستی: یک روز مانده به نوروز، تمام افراد خانواده به کنار چشمه ها و جوی های اطراف می رفتند و روی آب می پریدند و همچنین یک قیچی همراه خود می بردند و آب را قیچی می کردند. علاوه بر این، زنان مقداری از موی خود را قیچی می کردند و به آب می انداختند و بر این باورند که شگون دارد.

    مکان های دیدنی میانه

    شهر میانه دارای جاذبه های طبیعی و تاریخی متعددی است که هر گردشگری را به خود جذب می کند. قلعه دختر، مسجد سنگی ترک میانه، منطقه باستانی کاغذ کنان میانه، پل پردلیس، قلعه سنگی میانه، آبشار بلوکان میانه، پل دختر، پل شهر چای میانه، بارگاه امامزاده اسماعیل و کاروانسرای جمال آباد از جاذبه های دیدنی میانه به شمار می آیند که در ادامه به معرفی زیباترین آنها می پردازیم.

    قلعه دختر (قیز قالاسی): این قلعه در فاصله 18 کیلومتری میانه روی صخره ای بزرگ با قله های تیز که بر فراز کوه های قافلانکوه واقع شده است، قرار دارد. این اثر زیبای تاریخی همانند یک شکل کثیرالاضلاعی است که چینش آن غیرمنظم بوده و دره های عمیق و قله های تیز کوه  قافلانکوه را دربرگرفته است. قلعه دختر با مصالحی چون سنگ و آجر ساخته شده و دارای 24 برج دیده بانی، یک دروازه ورودی و یک راه خروجی است.

    مسجد سنگی ترک میانه: این مسجد ارزشمند تاریخی در فاصله 29 کیلومتری شهر میانه  در روستایی به نام ترک واقع شده است. این اثر کهن و نمای بیرونی آن به صورت یک پارچه از سنگ ساخته شده است و کنده کاری های چشم نواز در کنار کتیبه های آن به هنر زیبای نستعلیق مزین شده است که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند.

    منطقه باستانی کاغذ کنان میانه: خونج و خونا، نام های قدیمی این شهر در قرن ششم، زمان فرمانروایی سلجوقیان می باشد. قدمت اشیای تاریخی کشف شده همچون سفال های شکسته به سده های آخر پیش از میلاد مسیح و دوران ساسانیان و اشکانیان برمی گردد.

    مشهورترین هنرهای دستی و سوغات

    گلیم بافی و قالی بافی از رشته های اصلی و سنتی صنایع دستی میانه می باشند که گلیم های شاهسون بسیار مشهورند. ایشلی فطیر، کمبوزه، عسل، گیاهان دارویی، برنج، لبنیات و سیب از مهم ترین سوغات این شهر به شمار می آیند.

    طعم های بی نظیر میانه

    آش آبغوره، ماهی ساجی، آبگوشت بامیه، بادمجان شکم پر، خورشت هویج و کوکوی لوبیا سبز از طعم های بیاد ماندنی میانه می باشند که می توان آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای میانه سرد و خشک است، لذا پیشنهاد می شود در اوایل بهار به این شهر زیبا سفر کنید و از طبیعت گردی لذت ببرید.