جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 0 اقامتگاه

    نتیجه ای برای این جستجو وجود ندارد.

    برای یافتن نتایج بیشتر فیلترها را حذف کنید.

    اقامتگاه بوم گردی های سرخس برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره سرخس - استان خراسان رضوی

    سرخس شهری مرزی در استان خراسان رضوی است که از شمال و شرق به جمهوری ترکمنستان، از غرب به مشهد و از جنوب به تربت جام متصل است. این شهر در فاصله 180 کیلومتری مشهد (مرکز استان) واقع شده است. سرخس از دو طرف به دو رودخانه محلی تجم و کشف رود محدود می شود، علاوه بر این رود هیرمند در 2 کیلومتری شرق سرخس، مرز مشترک ایران و ترکمنستان را تشکیل داده است. این شهر از لحاظ راهبردی و موقعیت جغرافیایی بسیار حائز اهمیت است و یکی از سه گمرک بزرگ ترانزیتی ایران به شمار می آید و به نوعی مهم ترین نقطه بزرگراه ابریشم می باشد. سرخس در دشتی هموار واقع شده است و از بلندی مهمی برخوردار نیست. چنانچه قصد سفر به سرخس را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی سرخس به شما این امکان را می دهد تا با رزرو آنلاین، اقامت در دنج ترین بوم گردی ها، اقامتگاه های سنتی و خانه های بومی را با مناسب ترین قیمت تجربه کنید.

    فرهنگ و عادات بومی

    سرخس مردمانی با اصالت دارد که همواره در حفظ سنت های خود می کوشند. مراسم آئینی قوچ گذار و پخت نان جو از آداب خاص مردم این شهر است که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    مراسم قوچ گذار: قوچ نماد فراوانی ، برکت و افزایش نعمت است و مراسم قوچ گذار به منظور شکرگذاری بخاطر وفورنعمت توسط دامداران برگزار می شود. پوشیدن لباس های نو و سنتی، نواختن سازهای سنتی، رقص چوب، انتخاب بهترین گوسفند و بهترین چوپان از آداب این مراسم است. مردم سرخس در انتهای مراسم قوچ گذار، بعد از صرف شیرینی به دعا برای افزایش دام ها می پردازند.

    پخت نان جو: از رسوم متداول مردم سرخس در شب های قدر ماه مبارک رمضان است. مردم این دیار در سفره افطار شب های قدر، نان جو می گذارند. بسیاری از خانواده ها، بیش از مصرف خود نان جو می پزند تا بتوانند آن را به عنوان نذری به در خانه های همسایگان ببرند و یا در مسجد میان نمازگزاران تقسیم کنند.

    جاذبه های طبیعی و تاریخی سرخس

    سرخس به دلیل طبیعت بکر و زیبا، گردشگران زیادی به خود جذب می کند. غار مزدوران، دریاچه بزنگان، آرامگاه بابا لقمان، سد دوستی، کاروانسرای رباط شرف، رباط ماهی سرخس، منطقه شکار ممنوع گرزمی و پل خاتون از جاذبه های دیدنی این شهر است که در ادامه به معرفی مهم ترین آنها می پردازیم.

    غار مزدوران: این غار که قدمت آن را تا هزاره دوم پیش از میلاد مسیح تخمین زده اند، در ارتفاعات شورلق و چاهک قرار دارد. دهانه غار در میان تخته سنگی رو به مشرق واقع شده است و درون غار، ستون های متنوعی یافت می شود. غار مزدوران خشک است و در نزدیکی آن، چشمه های آب گرم معدنی بسیاری وجود دارد که برای تهیه آب از این چشمه ها استفاده می کنند.

    دریاچه بزنگان: آب این دریاچه از بارش برف و باران و چشمه های زیرزمینی تامین می شود. دریاچه بزنگان زیستگاه مناسبی برای پرندگان مهاجر می باشد و همچنین پرورش ماهیانی نظیر قزل آلا و ماهی شیر در این دریاچه رواج دارد. در اطراف دریاچه، هیچ گونه درختی وجود ندارد، اما پوشش گیاهی این منطقه را گیاهانی چون کاسنی، شب بو و چتریان تشکیل داده اند. طبیعت دل انگیز دریاچه بزنگان محیط بسیار مناسبی برای اوقات فراغت گردشگران می باشد.

    آرامگاه بابا لقمان: عارف معروف قرن چهارم هجری و اهل سرخس می باشد. آرامگاه بابا لقمان بسیار باشکوه است و با مصالحی چون آجر بنا شده است. کتیبه ها، کاشی ها و معماری هنرمندانه این آرامگاه منحصر بفرد است و از آثار ملی ثبت شده در کشور به شمار می رود.

    محبوب ترین صنایع دستی و سوغات

    گلیم بافی، قلاب بافی، شال بافی، فرت بافی، چرم دوزی سنتی و معرق از هنرهای سنتی سرخس محسوب می شوند که مورد توجه گردشگران این شهر قرار گرفته است. انواع کلوچه های محلی، شیرینی های خانگی و پسته وحشی از سوغات معروف سرخسی به شمار می آیند که می توان به عنوان هدیه به دوستان و آشنایان خود داد.

    غذاهای خوش رنگ و لعاب سرخس

    کشک زرد، قلور شیر، آش آبکش و قروتی از غذاهای خوش عطر سرخس می باشند که می توان آن ها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا هتل های سنتی این شهر امتحان کرد.

    بهترین فصل سفر

    به شما پیشنهاد می کنیم در فصل بهار که آب و هوای سرخس معتدل و بسیار لذت بخش است، به این شهر سفر کنید و از دیدن مناظر زیبای آن لذت ببرید.