جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های سقز - استان کردستان

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 0 اقامتگاه

    نتیجه ای برای این جستجو وجود ندارد.

    برای یافتن نتایج بیشتر فیلترها را حذف کنید.

    اقامتگاه بوم گردی های سقز برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره سقز - استان کردستان

    سقز دومین شهر بزرگ استان کردستان است و در فاصله ی 190 کیلومتری مرکز استان (سنندج) قرار دارد. این شهر بر روی تپه های مجاور رودخانه های زرینه رود و سیمینه رود قرار دارد و از قدیمی ترین نقاط خاورمیانه است که آثار کشف شده از آن در موزه های ایران و جهان نگهداری می شوند. این منطقه زمانی محل سکونت اقوام سکا (اولین قوم ساکن در ایران) بوده است و به نام های سکزی یا ساکز شهرت داشته است. سقز در قسمت شمالی استان قرار دارد و از شمال به شهرستان های بوکان و مهاباد در استان آذربایجان غربی، از جنوب به سنندج، از غرب به شهرستان بانه و از شرق به دیواندره نزدیک است. مردم سقز به گویش کردی سورانی سخن می گویند.

    فرهنگ و آداب و رسوم مردم سقز

    مردم سقز آئین های قومی، مذهبی و باستانی زیادی را در ایام مختلف سال برگزار می کنند، کوسه گردانی و میرمین از مراسم جالب این منطقه هستند و انواع آش مانند دوخوا (آش دوغ)، پرشین و رشته ورن، آش عدس و دوینه یا ترخینه (ترکیبی از گندم، نعنا، سیر و پیاز)، در مراسم مختلف توسط زنان هنرمند این شهرستان پخته می شوند.

    کوسه گردانی: این رسم توسط دو نفر، شخصی به نام کوسه و زن او پیش از نوروز برگزار می شود. کوسه لباس گشاد و کوتاهی می پوشد و با گذاشتن سبیلی از جنس پشم گوسفند، کلاهی بلند، شاخ بر سر و آویزان کردن زنگوله ای بر گردن قیافه ی مضحکی پیدا می کند و همراه زن کوسه که لباسی زنانه بر تن دارد و به شکل مضحکی آرایش شده است، در خیابان ها و کوچه ها به راه می افتند و با اجرای نمایش سبب شادی و تفریح مردم می شوند.

    سوغات و صنایع دستی

    کشاورزی از مهم ترین بخش های اقتصادی سقز است و اشتغال تعداد زیادی از افراد را فراهم کرده است، از این رو این شهرستان، رتبه دوم تولید گندم و رتبه اول تولید عسل و چغندر در سطح استان کردستان را دارد. قالی های دست باف زنان سقز، نازک کاری چوب، گیوه و گلیم سنه از مشهورترین صنایع دستی سقز هستند که در کنار شیرینی های سنتی از قبیل کنجدی گزانگبین، کنجدی شکری و بادام سوخته محبوبیت خاصی در میان گردشگران دارند.

    در سفر به سقز از کجا دیدن کنیم؟

    بازار سقز، طبیعت بکر و زیبای منطقه سرشیو، کوه های چهل چشمه، غار کرفتو، مسجد دومناره و قلعه باستانی زیویه از مناطقی هستند که در سفر به این شهرستان حتما باید از آن ها دیدن کنید. پیست اسکی سقز با طول 1200 متر و قله ای با ارتفاع 2700 متری، یکی از تفرجگاه های محبوب میان گردشگران است که در راه سقز به سمت بانه قرار دارد و شش ماه از سال مملو از برف است. اقامت در بوم گردی ها و خانه های بومی و محلی در دل طبیعت کوهستانی زیبا، خاطرات به یادماندنی برای شما به ارمغان خواهد آورد.

    غار آهکی کرفتو: مجموعه ای زیبا در 74 کیلومتری سقز که نشان از تلاش انسان ها بدون در اختیار داشتن وسایل خاصی، برای زندگی بهتر و ایمن تر با غلبه بر طبیعت دارد و سابقه ی سکونت در آن به دوره اشکانیان باز می گردد.

    قلعه باستانی زیویه (کاخ دژ): این قلعه در حدود 700 سال پیش از میلاد مسیح و در دوره حکومت اقوام ماد بر روی یکی از کوه های مرتفع در 55 کیلومتری سقز ساخته شده است. قلعه زیویه یکی از با ارزش ترین و شاخص ترین مکان های دوره تاریخی از لحاظ معماری و آثار هنری کشف شده از جمله قطعات عاج حکاکی شده به شکل حیوان های مختلف و صحنه های شکار است.

    بهترین فصل سفر

    سقز به علت قرار گرفتن در ناحیه کوهستانی و بلند رشته کوه های زاگرس از سردترین شهرهای کردستان و حتی ایران است تا جایی که دمای منفی 45 درجه سانتی گراد نیز در زمستان به ثبت رسیده است. شما با سفر در فصل تابستان به سقز، روزهایی گرم و شب هایی خنک را تجربه خواهید کرد و فصل بهار به واسطه ی چشم اندازهای طبیعی و کوهستانی زیبا، بهترین فصل سفر به این شهرستان است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست کامل اقامتگاه های بوم گردی، خانه های بومی و هتل های سنتی سقز، بهترین و به صرفه ترین گزینه ها برای رزرو بوم گردی های این شهرستان را به شما ارائه می دهد.