جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های دزفول - استان خوزستان

    • روستاهای دزفول - استان خوزستان

    اقامتگاه های بوم گردی دزفول - استان خوزستان برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره دزفول - استان خوزستان

    دزفول سی امین شهر پرجمعیت ایران مرکز شهرستان دزفول در استان خوزستان و جنوب غربی کشور قرار دارد. دزفول از شهرهای شمالی استان خوزستان است که از شمال با شهرستان اندیمشک، از جنوب شرقی با شهرستان شوشتر، از جنوب غربی با شهرستان شوش همجوار می باشد. شهرستان دزفول واقع در بخش های جلگه ای استان خوزستان و دامنه ی کوه های زاگرس از پیشینه ای بسیار طولانی برخوردار است و گفته می شود قدمت این شهر به دوران ساسانیان برمی گردد.
    اگر شما هم علاقمند به سفر و بازدید از شهرهای کهن با آثار باستانی جذاب و متعدد هستید با مراجعه به سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی می توانید بهترین و زیباترین اقامتگاه های بوم گردی و خانه های بومی را با بهترین قیمت و بیشترین تخفیف به صورت آنلاین رزرو نمایید تا علاوه بر بازدید از جاذبه های گردشگری از اقامت در خانه ای سنتی با فضایی دنج و دلنشین نهایت لذت را ببرید.

    بافت و معماری اقامتگاه ها

    اقامتگاه های بوم گردی با هدف آشنایی گردشگران با نحوه زندگی و آداب و رسوم بومیان هر منطقه با توجه به اقلیم و شرایط زندگی آن منطقه ساخته می شوند. بوم گردی های دزفول نیز با توجه به موقعیت کوهستانی و جلگه ای این شهرستان ساخته شده اند و مسافران عزیز با اقامت در این خانه بومی ها و اقامتگاه های سنتی می توانند تجربه جذاب و متفاوت اقامت در خانه ای قدیمی با معماری و بافتی سنتی در دامنه ی کوه و یا در دل طبیعت بکر و سرسبز را داشته باشند.

    آداب و رسوم بومی دزفولی ها

    بومیان معتقد و با اصالت شهرستان دزفول در اعیاد مذهبی و باستانی به جشن و شادی و در ایام شهادت اهل بیت به عزاداری و سوگواری می پردازند. جشن جمعه آخر ذیحجه، بیرق زدن، دست رزون، علم یراق، چوب بازی، چلاب زنی و شبیه خوانی از جمله رسوم کهن باستانی و مذهبی شهرستان دزفول است که فقط ویژه و مختص بومیان همین خطه است. در شهر دزفول یک روز قبل از جشن ازدواج، جهیزیه عروس را به خانه داماد می برند و در این روز مراسم حنابندان را به این صورت برگزار می کنند که دست و پای عروس و داماد را حنا می بندند و دختران دم بخت نیز به نیت خوشبختی و خوش یمنی باقیمانده حنا را به دست خود می زنند که این مراسم در دزفول به دست رزون معروف است.

    سوغات و صنایع دستی

    شهر دزفول علاوه بر جاذبه های دیدنی متعدد، دنیایی از سوغات خوراکی و صنایع دستی نیز دارد که هنرهای دست ساز بومیان زحمتکش و خوش سلیقه ی این شهر در سراسر کشور معروف است. کپوبافی، خراطی، ساخت قلم نی، زرگری، ورشوسازی، نمدمالی و گیوه دوزی از جمله هنرهای دستی بومیان این خطه ی زیباست. سوغات خوراکی لذیذ این سرزمین کهن نیز شامل کلوچه، حلوا قبیت، لوز کنجدی، سیلان (شیره خرما)، نان شیر و انواع مرکبات می باشد.

    جذاب ترین اماکن دیدنی شهر آسیاب های آبی

    شهر کهن و تاریخی دزفول به دلیل بهره مندی از انواع جاذبه های گردشگری همچون آثار تاریخی و باستانی و مناظر چشم نواز طبیعی مورد توجه هر گردشگری با سلیقه ی متفاوت است و به همین خاطر این شهر همواره به ویژه در فصل نوروز میزبان علاقمندان به تاریخ و باستان شناسی و دوستداران طبیعت می باشد. آبشار شوی، آسیاب های آبی دزفول، بقعه یعقوب لیث صفاری، رود دز، تفرجگاه کله علی، دره اروح، شهر باستانی چغامیش، آرامگاه امامزاده رودبند، قلعه شاداب، دریاچه شیهون، خانه قدیمی سوزنگر، بازار کهنه، آستان مقدس سید محمد سبز قبا، حمام کرناسیون، دریاچه میانه، روستای دیدنی لیوس، منطقه بکر صوفی احمد، آرامگاه حزقیل نبی، خانه تاریخی تیزنو، پل قدیم دزفول، آرامگاه محمد بن جعفر طیار، بقعه شاه رکن الدین، مسجد جامع دزفول، چال کندی، قنات قمش و شهر کهن گندی شاپور از جمله جاذبه های توریستی و تفریحی منحصر به فرد شهرستان دزفول می باشد.

    آسیاب های آبی دزفول : یکی از آثار فاخر و ارزشمند شهرستان دزفول آسیاب های آبی مستقر در بخش های مختلف رودخانه دز است که قدمت آن ها به دوران صفویه و قاجاریه برمی گردد.

    بقعه شاه رکن الدین : در قلب بافت قدیمی دزفول و نزدیکی خیابان طالقانی بنایی قدیمی و مذهبی به چشم می خورد که متعلق به عارف مشهور به نام بابا رکن الدین ولی می باشد.

    بهترین فصل سفر به دزفول

    شهرستان دزفول در تیرماه و دی ماه به ترتیب گرم ترین و سردترین شرایط آب و هوایی را داراست. از آنجایی که دزفول در نیمه دوم سال از آب و هوایی مدیترانه ای برخوردار است، اسفند ماه تا پایان اردیبهشت ماه بهترین زمان سفر به این شهر کهن و بسیار زیبا می باشد.