جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های میرجاوه - استان سیستان و بلوچستان

    • روستاهای میرجاوه - استان سیستان و بلوچستان

    اقامتگاه های بوم گردی میرجاوه برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره میرجاوه - استان سیستان و بلوچستان

    میرجاوه مرکز شهرستان میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان است که در فاصله 113 کیلومتری خاش و 79 کیلومتری زاهدان (مرکز استان) واقع شده است. شهرستان میرجاوه در شرق این استان واقع شده است و 350 کیلومتر با کشور پاکستان مرز مشترک دارد. این شهر از شمال و غرب با شهرستان زاهدان، از جنوب با شهرستان خاش و از شرق با مرز پاکستان همسایه است. میرجاوه گذرگاه اصلی ایران و پاکستان و نقطه ای است که خط راه آهن پاکستان در مسیر کویته به زاهدان از این مرز عبور می کند. این راه آهن همچنین ایران را به شبه قاره هند متصل می کند. زبان مردم این شهرستان، بلوچی با لهجه سرحدی می باشد و تفاوت ناچیزی بین لهجه ها وجود دارد. مردم میرجاوه از قومیت بلوچ و اهل سنت حنفی می باشند. در این منطقه بیشتر ازدواج ها درون گروهی و قومی است. مردم برای ریش سفیدان و بزرگان طوایف احترام قائل می شوند و پایبند به سنت های قومی قبیله ای اند. پوشش مردان و زنان این منطقه نیز پوشش سنتی مردم بلوچ است. پوشش مردان بلوچ، یک پیراهن بلند و شلوار گشاد، اغلب به رنگ سفید است. پوشش زنان بلوچ نیز پیراهن بلندی است که با شلوار و شال حریر پوشیده می شود. همچنین مردم پایبند سنن مذهبی هستند و حضور پررنگی در آیین های مذهبی و قومی دارند. شغل اکثر اهالی میرجاوه کشاورزی و دامداری است. از جمله محصولات باغی این منطقه می توان به زردآلو و آلبالو اشاره کرد و گندم، جو، گوجه فرنگی، خرما، پیاز، عدس و لوبیا از جمله محصولات کشاورزی این منطقه می باشد.

    دیدنی ترین جاذبه های شهرستان میرجاوه

    شهرستان میرجاوه دارای آب و هوای بیابانی و گرم و خشک است و با توجه به قرار گرفتن در کمربند بیابانی دنیا، در شمار کم باران ترین مناطق کشور قرار دارد. در این منطقه چند رودخانه فصلی وجود دارد که در صورت بارندگی، جاری می شوند اما دو رودخانه لادیز و تمین در شمار رودخانه های دائمی این شهرستان هستند. قبرستان هفتاد ملا، بازارچه مرزی میرجاوه، روستای لادیز، روستای تمین، شهربانی میرجاوه، اداره پست میرجاوه، راه آهن میرجاوه، قلعه تپه لادیز از پرطرفدارترین و مهم ترین جاذبه های باستانی و طبیعی شهرستان میرجاوه می باشد.

     غار لادیز:  این غار در فاصله یک کیلومتری شهرستان میرجاوه واقع شده است. طول این غار ۱۵ کیلومتر بوده و علی رغم خشکسالی های مداوم، به صورت پیوسته از سقف و کف آن، آب جریان دارد و جهت آشامیدن و کشاورزی از آن استفاده می شود. اطراف دهانه غار، درختان گز، پده و انواع گیاهان علفی روییده است و جذابیت خاصی به آن داده است.

    گورستان هفتاد ملا : این گورستان در 63 کیلومتری شهرستان میرجاوه واقع شده است. گورستان تاریخی هفتاد ملا که شاهکار معماری اسلامی به حساب می آید و از تاریخ ایران پس از اسلام به جای مانده است، به سبک مقبره ی کوروش بزرگ هخامنشی طراحی شده است. این گورستان به دلیل سبک خاص معماری و قرار گرفتن در دل غار، سالیان سال از برف، باران، طوفان و حتی نور خورشید در امان مانده است و عمر آن به 1000 سال می رسد.

    غذای محلی و صنایع دستی میرجاوه

    منطقه میرجاوه دارای غذاهای خوشمزه و رنگارنگی است که توجه اکثر گردشگران را به خود جلب میکند. کشک زرد، تباهگ، دوغ پا، تنورچه، پاورقی، لنجو، دوغ برک، آبگوشت زابلی، اوجیزک، املت سوزی، بت ماش، پکوره، پلو زعفرانی، ماهیگ پچ و آب بنه از جمله خوش طعم ترین و لذیذترین غذاهای شهرستان میرجاوه می باشد. خرید سوغات و هنرهای دستی از بهترین قسمت های هر سفر است. از مشهورترین صنایع دستی این منطقه می توان به سوزن دوزی، آیینه دوزی، کریچی بافی و حصیر بافی اشاره کرد.

    بهترین زمان سفر به میرجاوه

    شهرستان میرجاوه دارای آب و هوای نسبتا گرم و خشک است، از این رو، بهترین زمان سفر به این شهرستان، فصل بهار یا اوایل پاییز می باشد. اگر در طول این سفر به یاد ماندنی به دنبال مکانی دنج و امن جهت اقامت می گردید، پیشنهاد می شود فهرست اقامتگاه های بوم گردی میرجاوه و نیز هتل های سنتی، خانه های بومی و محلی این شهرستان را در سامانه رزرو یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مشاهده نموده و نسبت به رزرو آسان و مقرون به صرفه بهترین اقامتگاه بوم گردی در میرجاوه اقدام نموده و خاطره سفری دل چسب و به یاد ماندنی را در ذهن خود و همراهانتان ثبت نمایید.