جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های پیرانشهر - استان آذربایجان غربی

    • روستاهای پیرانشهر - استان آذربایجان غربی

    اقامتگاه بوم گردی های پیرانشهر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره پیرانشهر - استان آذربایجان غربی

      پیرانشهر مرکز شهرستان پیرانشهر یکی از شهرهای غربی ایران در استان آذربایجان غربی است که در فاصله 133 کیلومتری مرکز استان (ارومیه) قرار دارد. نام پیرانشهر از قبیله پیران گرفته شده است که روسای این قبیله، خود را به پیران شخصیت نیک نام تورانی در شاهنامه نسبت می دهند. اکثریت جمعیت شهر را کردها تشکیل می دهند که به زبان کردی مرکزی و لهجه مکریانی سخن می گویند، اما زبان فارسی نقش خود را در زبان نوشتاری و مکاتبه ای به خوبی ایفا می کند.  آنچه پیرانشهر را خاص و شناخته شده می کند ذخایره شناخته شده گرانیت است که شهرت جهانی دارد. پیرانشهر هر چند فاقد نقطه صفر مرزی بوده ولی قرار گیری در نزدیکی نوار مرزی، شهر را در وضعیتی خاص و قابل توجه قرار داده است. پیرانشهر از شمال با شهرستان اشنویه، از شمال شرق با نقده، از جنوب با شهرستان سردشت، از شرق با شهرستان مهاباد و از غرب با کشور عراق همجوار می باشد. اگر قصد سفر به خطه سرسبز و زیبای پیراشنهر را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی پیرانشهر، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    طعمی ماندگار و خاطره انگیز در پیرانشهر

    کاردو پلو، شانی کباب، دلمه برگ مو، دلمه برگ کلم، کوفته، دو کلیو (نوعی آش دوغ)، کنگر و کوکو سبزی از جمله غذاهای خوشمزه و خوش رنگ و لعاب پیرانشهر است که در میان گردشگران داخلی و خارجی طرفداران بسیاری دارد.

    گشتی در طبیعت و تاریخ 8 هزارساله پیرانشهر

    شهر پیرانشهر به دلیل داشتن 600 میلی متر بارندگی در طول سال به یکی از زیباترین شهرهای کشور تبدیل شده است. تفرجگاه پردانان، آبشار خرپاپ، کانی لوسه، سد کانی سیب، سد سیلوه، محوطه تاریخی لاوین، کتیبه برده مافوره، روستای دالاوان، کهنه لاهیجان، خورنج، تپه های تاریخی، قلعه شین آوا، قلعه موت آوا، قلعه شای، قلعه جلدیان و قلعه پسوه از جمله دیدنی های بکر و زیبای منطقه است که طبیعت دوستان و تاریخ نگاران بسیاری را مجذوب و شیفته خود کرده است. در ادامه به شرح مختصر برخی از این دیدنی ها می پردازیم.

    تفرجگاه پردانان: در مسیر جاده پیرانشهر به سردشت، جنگل های سرسبز و خوش آب و هوای پردانان واقع شده است. این منطقه بکر و سرسبز با داشتن کوه های بلند، رودخانه دائمی و جنگل های زیبا همچون تابلوی نقاشی خود نمایی می کند.

    آبشار خرپاپ: آبشار در فاصله تقریبا 22 کیلومتری پیرانشهر در دل جنگل های پردانان واقع شده است. آبشاری زیبا و شگفت انگیز خرپاپ 15 متر ارتفاع دارد و در فصل بهار با ذوب شدن برف در ارتفاعات و بارش های بهاری به پرآب ترین حد خود می رسد.

    روستای خورنج: روستای خورنج در شمال شرقی پیرانشهر قرار دارد. این روستا در همجواری منطقه ای واقع شده است که با سنگ های عظیم الجثه ای احاطه شده و این سنگ های بزرگ به طرز اعجاب انگیزی روی هم قرار گرفته اند.  

    تپه های باستانی: در محدوده شهرستان حدود 113 تپه تاریخی است که توسط کارشناسان میراث فرهنگی به ثبت رسیده و نشان از شکل گیری و وجود تمدن های ارزشمند قبل از اسلام است. تپه هایی چون شین آباد، تپه جلدیان، تپه پسوه، تپه مراد بیگی و تپه سیوه گده که هر کدام تاریخ و سرگذشتی را با خود به همراه دارند.

    هنردستان توانمند بومیان پیرانشهری و سوغات لذیذ این دیار 

    قالی بافی، ریزه کاری، شیشه گری، چرم دوزی، گلیم بافی، سفالگری، نساجی، سجاده بافی، تراش سنگ های قیمتی، مشبک و معرق چوب از آثار فاخر هنرمندان پیرانشهری است که در گوشه و کنار شهر خودنمایی می کند. سیب، زردآلو، انگور سیاه، ریواس، قاوت، دانوله و بریشکه از خوشمزه های شهر است که طرفدارن بسیاری دارد.

    بهترین فصل سفر

    پیرانشهر از آب و هوایی نسبتا سرد و معتدل کوهستانی برخوردار می باشد. به همین سبب یواسپیس به ما شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به دیار پیرانشهر را دارید فصل بهار و تابستان بهترین زمان سفر به منطقه است تا در کنار طبیعت بکر و سرسبز از آب و هوای خنک شهر لذت ببرید و از هوای گرم تابستان در امان باشید.