جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های ایجرود - استان زنجان

    • روستاهای ایجرود - استان زنجان

    اقامتگاه بوم گردی های ایجرود برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ایجرود - استان زنجان

    ایجرود از شهرستان های استان زنجان می باشد که از شمال با شهر زنجان، از شرق با سلطانیه، از غرب با ماه نشان و از جنوب با سهرورد همسایه است و در فاصله 45 کیلومتری شهر زنجان (مرکز استان) قرار دارد. شهر زرین آباد مرکز شهرستان ایجرود می باشد. نام این شهرستان از رودخانه ایجرود که شریان حیاتی این منطقه به شمار می رود، گرفته شده است. شهر ایجرود در محل تلاقی دو رودخانه ایجرود و اوزون دره گوجه قیه قرار دارد. قدمت این شهرستان با توجه به آثار کشف شده توسط باستان شناسان به هزاره هفتم پیش از میلاد می رسد. چنانچه قصد سفر به ایجرود را دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی ایجرود و همچنین امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی، سفری خاطره انگیز را برای شما به ارمغان می آورد.

    آئین کهن ایجرود

    بومیان ایجرود در عید نوروز مراسم خاص و ویژه ای را برگزار می کنند. ماهی عمودی، آب چهل یاسین، سفته و تخم مرغ پیشگو از سنت های دیرینه آنهاست که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    ماهی عمودی: مردم ایجرود بر این باورند که اگر ماهی سفره هفت سین به صورت عمودی بدون حرکت قرار بگیرد، سال تحویل شده است.

    آب چهل یاسین: سوره یاسین را با آب زعفران می نویسند و در هنگام سال تحویل، خواندن ۴۰ بار سوره یاسین را در منازل و مساجد برگزار می کنند. در پایان مراسم نیز آب زعفران را بین همه مردم تقسیم می کنند.

    سفته: با آغاز سال نو، سینی را پر از برنج و گندم می کردند که نماد برکت می باشد و روی آن سکه قرار می دادند. بعد از اعلام سال تحویل و خواندن قرآن سکه ها را بین اعضای خانواده تقسیم می کردند. امروز اسکناس جایگزین سکه شده است.

    تخم مرغ پیشگو: منظور از پیشگو مادربزرگ یا مادر خانواده است. تخم مرغ هایی که لای پوست پیاز قرار گرفته را به تعداد اعضای خانواده داخل برنج شب عید می گذاشتند. بعد از نقش بستن تخم مرغ ها، آنها را بین اعضای خانواده تقسیم می کنند و مطابق نقش روی تخم مرغ، آینده هر نفر را پیش بینی می کنند.

    جاذبه های دل انگیز ایجرود

    سفر به شهرستان ایجرود به دلیل وجود جاذبه های دیدنی خالی از لطف نیست. چشمه آب گرم آرکوین، روستای خوئین، روستای گلابر، تپه ماهورهای پاپایی و صخره معروف به قیرخ ایاق (هزار پا) از جذاب ترین مکان هاست که در ادامه به معرفی معروف ترین آنها می پردازیم.

    چشمه آب گرم آرکوین: این جاذبه طبیعی در روستایی میان ایجرود و بیجار قرار گرفته است. آب معدنی این چشمه، خاصیت درمانی دارد که مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.

    روستای خوئین: این روستا به این دلیل که علما و مشاهیر زیادی در آن به دنیا آمده اند، به دارالمومنین معروف شده است. علاوه بر طبیعت سرسبز، آثار تاریخی متعددی مانند مسجد تاریخی، حمام باستانی، آسیاب و مکان زیرزمینی دژمند در این روستا قرار دارد. دژمند دارای دالان طولانی زیرزمینی است که اتاق های متعددی دارد و این اتاق ها تصویر محله و بازارچه ای را به تصویر می کشد که گویی در زمان گذشته مردم از آن به عنوان پناهگاه استفاده می کردند. این پناهگاه در عمق تقریبی چهار متر از سطح زمین قرار دارد.

    روستای گلابر: روستای سرسبز و پلکانی گلابر از روستاهای هدف گردشگری ایجرود می باشد که علاوه بر طبیعت بکر آن، دارای آثار قدیمی دیدنی می باشد که به دوره های تاریخی مختلف مربوط می شود. سد مخزنی گلابر، بقایای قلعه ساسانیان. صخره باستانی قیزخ ایاق و دخمه های سنگی از آثار کهن این روستا به شمار می آیند.

    هنرهای سنتی زیبا و سوغات مشهور

    گلیم بافی، چارق دوزی، قالی بافی، چاقو سازی و مسگری از هنرهای بسیار زیبای مردمان ایجرود می باشند که بسیار مورد علاقه گردشگران قرار گرفته اند. زیتون، حلوای اماج، نان پنجره ای و نان اردک از خوشمزه ترین سوغاتی های این شهرستان به شمار می آیند که می توان به عنوان هدیه به دوستان و آشنایان خود داد.

    طعم های بی نظیر در ایجرود

    علم سلات، شش انداز، آش شیر، آش ترش و بوغدا آشی از غذاهای خوش رنگ ایجرود محسوب می شوند که می توان طعم بیادماندنی آنها را در اقامتگاه های بوم گردی و یا خانه بومی های این شهر چشید.

    بهترین فصل سفر

    پیشنهاد می کنیم در فصل بهار و تابستان که آب و هوای ایجرود دلپذیر است، به این شهرستان سفر کنید و از دیدن مناظر و طبیعت ناب آن بهره ببرید و به گشت و گذار بپردازید.