جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های اردل - استان چهارمحال و بختیاری

    • روستاهای اردل - استان چهارمحال و بختیاری

    اقامتگاه بوم گردی های اردل برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره اردل - استان چهارمحال و بختیاری

    اردل یکی از شهرستان های استان چهارمحال و بختیاری با فاصله ی 95 کیلومتری از شهرکرد است و در مسیر اصلی ارتباطی خوزستان با استان های چهارمحال بختیاری و اصفهان قرار دارد. این شهرستان از شمال با کیار و فارسان، از شرق با بروجن و از غرب با لردگان و ایذه همسایه است. مردم اردل به زبان بختیاری که گویشی از زبان پارسی است، سخن می گویند.

    آداب و رسوم کهن مردم اردل

    مردم اردل و ایل بختیاری، آداب و رسوم گذشتگان خود را بکر و دست نخورده حفظ کرده اند و این اصالت در مراسم مربوط به خواستگاری، عروسی، نوروز و سوگواری نمود پیدا می کند. زنان بختیاری در سوگ عزیزان خود، آوازی غم انگیز به نام گاگریو را زمزمه می کنند و اقوام در هزینه های مراسم به صاحب عزا یاری می رسانند، بردسنگی، نام شیر سنگی است که بر سر مزار مردان بختیاری به نشانه ی دلاوری آن ها نصب می شود.

    آداب شکار: جوانان شهرستان اردل که به سن ازدواج رسیده اند، برای تهیه گوشت مورد نیاز غذای مراسم عروسی خود به شکار می روند، در این حین، مادران به تهیه نان سنتی و خواهران و دختران، به تهیه دوغ تازه و کره محلی مشغول می شوند. در روز موعود، برادر بزرگ تر شال شکار را به کمر داماد می بندد و او را برای شکار بزکل، بزی تک شاخ که بسیار چالاک است و شکار آن بسیار سخت، راهی می کند. بعد از بازگشت موفق و پیروزمندانه داماد به ایل، مراسم عقد و ازدواج صورت می گیرد.

    سوغات و صنایع دستی

    شهرستان اردل یکی از مناطق حاصل خیز استان چهارمحال بختیاری است و کشاورزی و دامپروری، رایج ترین پیشه مردم است، از این رو محصولات لبنی و فرآورده های دامی این شهرستان در میان گردشگران بسیار پرطرفدار است. قالی، جاجیم، البسه محلی (چوقا)، سرمه دوزی و گلیم نیز از صنایع دستی اردل به حساب می آیند.

    چوقا: بالاپوش مردان بختیاری، به رنگ سفید و مشکی و بدون آستین که توسط زنان هنرمند و چیره دست ایل، با نخ بدست آمده از پشم گوسفندان بافته می شود. در تابستان، پیراهن و در زمستان، لباس گرمی در زیر چوقا توسط مردان پوشیده می شود و این پوشش با نام قوم بختیاری در فهرست میراث فرهنگی جهان به ثبت رسیده است.

    جاذبه های طبیعی و تاریخی

    دشت ها، باغ ها و چشمه های متعددی در اطراف شهرستان اردل قرار دارند که هریک در میان گردشگران و اهالی منطقه محبوبیت خاصی دارند. دشت زردالیک، چشمه سرداب، چشمه مولا، چشمه باغ های رستم، آبشار دره عشق، روستای بهشت آباد، تالاب سولقان و دشت زیبای اردل، بخشی از این زیبایی های طبیعی هستند. اقامت در خانه های محلی و اقامتگاه های بوم گردی این شهرستان، امکان نزدیکی هرچه بیشتر به زندگی اهالی روستاهای اردل و تجربه اقامتی آرام و به دور از هیاهوی شهری را برای گردشگران فراهم می کند.

    آبشار دره عشق: یکی از زیباترین دره های استان چهارمحال بختیاری، دره عشق است که محل عبور مهم ترین رودخانه استان یعنی کارونگ شمالی است. در بخش شمالی دره، کوه های سبزکوه و لجی همچون دیواری بلند قرار دارند و کوه های بزمنی و کرکنجی با دامنه های تند به همراه صخره ها و پرتگاه های فراوان در جنوب غربی این دره چشم های هر گردشگری را خیره می کنند.

    آبشارهای بهشت آباد: رودخانه ی معروف میزدج که از شعب اصلی کارون است، در مسیر خود آبشارهای سالدران و بهشت آباد را در منطقه ای به همین نام با فاصله ی هفت کیلومتری از اردل پدید آورده است. پل قدیمی و تپه بهشت آباد از بناهای تاریخی هستند که در کنار رودخانه، آبشار و پوشش گیاهی زیبا، از جاذبه های این روستا محسوب می شوند.

    تالاب سولقان (سولگان): این تالاب با مساحت هشت کیلومتر مربع و با عمق بیش از یک متر، محل مناسبی برای زندگی مرغان آبی است و سالانه پذیرای انواع مختلف پرندگان مهاجر است. چنگر، یوزگنبی، قور قور و قزل غاز، از انواع مختلف پرندگانی هستند که در این منطقه شناسایی شده اند.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای اردل با قرارگیری در ارتفاعات رشته کوه زاگرس، معتدل و مایل به سرد و خشک است و بیشترین درجه حرارت در تابستان 35 درجه است. در بهار، دشت ها و کوهستان های منطقه در اوج زیبایی و سر سبزی خود هستند و بهترین زمان برای سفر به این شهرستان می باشد. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی اردل، برای رزرو بوم گردی ها و خانه های بومی این شهرستان همراه شماست.