جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های مهریز - استان یزد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 14 اقامتگاه

    اقامتگاه بوم گردی های مهریز برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره مهریز - استان یزد

    شهرستان مهریز در 35 کیلومتری جنوب یزد قرار دارد و با شهرستان های شهربابک، انار، کرمان، خاتم، تفت و بافق همجوار است. نام این شهرستان به دختر انوشیروان، مهرنگار نسبت داده شده و به مهریجرد نیز شناخته می شد. شما با جستجو در سایت یواسپیس می توانید فهرست اقامتگاه های بوم گردی مهریز را مشاهده کنید و بهترین بوم گردی را برای اقامت خود رزرو نمایید. این شهرستان یکی از شهرهای باستانی استان یزد بشمار می رود و به دلیل وجود جاذبه های گردشگری و طبیعی فراوان، در تمامی ایام سال، بویژه نوروز، پذیرای گردشگران بسیاری از اقصی نقاط جهان می باشد.

    جاذبه های تاریخی و توریستی

    کاروانسرای زین الدین: این رباط در دوره صفویه ساخته شده و با مهریز 30 کیلومتر فاصله دارد. بنای کاروانسرا بصورت مدور ساخته شده و دارای 5 برج نگهبانی می باشد. شاه نشین، سکو، اتاق، شترخانه و بادگیر برخی از قسمت های این رباط است که امروزه بعنوان اقامتگاه در اختیار مسافران قرار دارد.

    قلعه سریزد: این قلعه در روستای تاریخی سریزد واقع شده و قدمت آن به دوره ساسانی بازمی گردد. این ارگ در گذشته محلی برای نگهداری اشیاء با ارزش مردم بود و بعبارتی حکم صندوق امانات را داشت.

    تفرجگاه کوه ریگ: این تپه در نزدیکی کوه های مهریز قرار دارد و شن های داغ آن، گردشگران زیادی را به خود جذب کرده است. به گفته برخی، شن های داغ این تپه برای درمان بسیاری از دردهای عضلانی مناسب می باشد.

    چشمه غربال بیز: این چشمه در روستای مدوار مهریز و در منطقه ای بسیار خوش آب و هوا واقع شده و بصورت دریاچه ای کوچک است. این مکان بدلیل نزدیکی به شهر و امکانات رفاهی، تفرجگاه مناسبی برای گذراندن تعطیلات می باشد و گردشگران زیادی را به خود جذب کرده است.

    این شهرستان از جاذبه های دیدنی و تاریخی بسیاری برخوردار است که از جمله آن می توان به مسجد جامع باغ بهار، کاروانسرای کهنه، رباط نو، آب انبار پای برج، چاپارخانه، باغ مدرسی، عمارت سنمبر، قلعه مهرپادین، سرو کهنسال مهریز، برج بادگیر شکیب، قلعه خورمیز، غار لابید حبیبیان، حمام تاریخی استخریج، باغ پهلوان پور، خانه اخوان طباطبایی، غار میراحمد، بازار دروازه و  زیارتگاه پیر نارکی اشاره کرد.

    معماری اصیل

    مهریز یکی از شهرستان های کویری ایرانی می باشد که خانه هایش با توجه به این اقلیم و در مسیر آب قنات ساخته شده است. از مهمترین قسمت های یک خانه بومی در مهریز می توان به وجود حیاط مرکزی، حوضخانه، بادگیر و تالار (فضایی مشرف به حیاط که ارتباط بین حیاط و حوضخانه را برقرار می کند) اشاره کرد. بادگیر یکی از مهمترین ویژگی های خانه های مناطق کویری ست که به منظور ورود هوای خنک و مطبوع به داخل اتاق ها در فصول گرم سال ساخته می شد. گفتنی ست در معماری قدیم مهریز، وجود بادگیر نشانه ای از اشرافیت بود. امروزه تعدادی از این خانه های سنتی این شهر، بعنوان اقامتگاه بوم گردی، پذیرای گردشگران عزیز می باشد.

    فرهنگ و آیین مهریز

    مردم مهریز در ماه محرم مراسم ویژه ای دارند. علم گردانی، روضه خوانی، شام غریبان و پخش نذورات، از جمله آیین های این مردم در دهه محرم می باشد. همچنین مراسم ویژه ای در شب عاشورا برگزار می شود که جوش اناری نام دارد و در آن اشعاری از محتشم کاشانی خوانده می شود. یکی از مکان هایی که شما را بیش از پیش با آداب و رسوم مردم این شهر آشنا می کند، موزه مردم شناسی ست. در این موزه بیش از 400 اثر از جمله ادوات جنگی، پوشاک سنتی، ظروف شیشه ای و سفالی به چشم می خورد و همچنین وجود مجسمه های انسانی با لباس های محلی، گوشه ای فرهنگ مردم مهریز را به نمایش گذاشته است.

    بهترین فصل سفر

    مهریز یکی از شهرستان های کویری ایران بوده و از دو نوع آب و هوای خشک و نیمه خشک برخوردار است. در مناطق کوهستانی مانند دامنه های شیرکوه آب و هوا نیمه خشک و در مناطق بیابانی مانند دشت بهادران، آب و هوای آن خشک می باشد. گرمی هوا در استان یزد باعث شده اکثر گردشگران فصل بهار و پاییز را برای سفر به این منطقه و بازدید از جاذبه های آن انتخاب کنند.

    صنایع دستی و سوغات

    انار، پسته، انجیر، زعفران و انواع صیفی جات، از جمله محصولات مهریز هستند که می توانید آنها را از فروشگاه های مختلف در شهر تهیه کرده و همچنین با خرید سوغاتی های خوشمزه مهریز مانند قطاب، پشمک و باقلوا می توانید کام عزیزانتان را شیرین کنید. از صنایع دستی این شهرستان نیز می توان به چاقوسازی، گیوه بافی، سبد بافی، قالی بافی، نوغانداری و سنگ های تراشیده شده زینتی اشاره کرد.