جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های مهاباد - استان آذربایجان غربی

    • روستاهای مهاباد - استان آذربایجان غربی

    اقامتگاه بوم گردی های مهاباد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره مهاباد - استان آذربایجان غربی

    مهاباد از شهر های کردنشین استان آذربایجان غربی است و 120 کیلومتر تا ارومیه فاصله دارد، این شهر به نگین آذربایجان غربی مشهور است و آمار بیشترین تعداد گردشگر در میان شهرهای استان را هر ساله به خود اختصاص می دهد. رضا شاه نام این شهرستان را از ساوج یا ساوجبلاق به مهاباد تغییر داد. شهرستان مهاباد مرکز تلاقی سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان است که از شمال با میاندوآب، از غرب با پیرانشهر و نقده، از شرق با بوکان و از جنوب با سردشت محدود می شود و مردم آن به زبان کردی شورانی با لهجه مکری یا مکرانی صحبت می کنند.

    آداب و رسوم مردم مهاباد

    اقوام کرد به عنوان یکی از اقوام اصیل ایرانی، در بزرگداشت نوروز مراسمی از قبیل هه لاوه ملاوه، کوسه به داس، هیلکه شکینه و میر میرن (امیر بهاری) دارند که نشان از سابقه ی تاریخی و فرهنگی آنها است، برگزاری اعیاد مذهبی مانند عید فطر، نیز در میان مردم مهاباد دارای اهمیت بالایی است.

    هه لاوه ملاوه: از جمله آئین های مناطق کردنشین است که در روزهای پایانی سال برگزار می شود، کودکان و نوجوانان به در خانه ها رفته و با خواندن شعرهایی از صاحب خانه هدیه ای می گیرند که در گذشته بهترین آن تخم مرغ بوده است، چراکه تخم مرغ نمادی از نوزایی و زندگی دوباره است.

    عید فطر: از سال های دور این عید یکی از مهم ترین اعیاد مذهبی مردم کرد مهاباد بوده است و افراد مومن اعتقاد دارند یک مسلمان دوباره متولد می شود، از این رو با تشریفات خاصی برگزار می شود. بزرگان مهابادی در روز قبل یا شب عید غسل می کنند، لباس نو و معطر می پوشند و نماز عید را با شکوه برگزار می کنند. روز عید، روز صلح، شادی و تبریک و تهنیت در بین مردم این شهرستان است و اعتقاد دارند باید تمامی کدورت ها به صلح و صفا تبدیل شود.

    سوغات و صنایع دستی

    زنان هنرمند مهاباد در تهیه انواع صنایع دستی از قبیل قالی، جاجیم، گلیم، منجوق دوزی، پولک دوزی و سکه دوزی مهارت بسیار دارند و خراطی و چاقو سازی هنر دست مردان مهابادی است. عسل و انواع گیاهان دارویی از قبیل کنگر، بیزا، مندوک، کوزه له و سیر کوهی که در کوهستان های سرسبز این شهرستان یافت می شوند، از مرغوبیت و کیفیت بالایی برخوردار هستند.

    جاذبه های تاریخی و طبیعی مهاباد

    بداق سلطان حاکم مکریان، مرکز حکومت خود را به مهاباد منتقل کرد و با ساخت بناهایی مانند مسجد سرخ یا سور و پل سرخ این سرزمین را در تاریخ ماندگار کرد. رودخانه و سد مهاباد، تالاب کانی برازان، غار سهولان در کنار رودخانه ها، چشمه های آب معدنی و غارها نظر هر طبیعت گردی را به خود جلب می کند. گردشگران معمولا اقامتگاه های بوم گردی و خانه های محلی این شهرستان را برای اقامت انتخاب می کنند تا بتوانند شبی را در طبیعت زیبا ی این منطقه سپری کنند.

    غار آبی سهولان: سهولان یا کونه کوتر نام غاری است که در فاصله 45 کیلومتری جنوب شرقی مهاباد قرار دارد. در زبان کردی سهولان به معنی یخبندان و کونه کوتر به معنی لانه کبوتر است و علت نام گذاری این غار، تعداد بسیار زیاد لانه های کبوتر است. این غار در طول تاریخ به عنوان پناهگاه، محل سکونت و شکار مورد استفاده قرار می گرفته است، امروزه ارتفاع سطح آب تا سقف در برخی نقاط به 50 متر می رسد و عمق آب بین 13 تا 55 متر گزارش شده است، تالار اصلی غار نیز 2000 متر مربع وسعت دارد که با قندیل های آهکی تزئین شده است.

    مسجد جامع: نماز های جمعه، هنوز هم در مسجدی به جا مانده از دوره صفوی در مرکز شهر برگزار می شود که با وجود قدیمی بودن، آسیب چندانی به آن وارد نشده است.

    تالاب کانی برازان: این تالاب با 907 هکتار وسعت در شمال مهاباد قرار دارد و رودخانه مهاباد در مسیر دریاچه ارومیه آن را سیراب می کند. تالاب کانی به عنوان نخستین سایت پرنده نگری ایران معرفی شده است و پرندگانی چون اردک سر سفید، اردک مرمری، قو، پلیکان، فلامینگو، حواصیل و عقاب در این منطقه زندگی می کنند.

    بهترین فصل سفر

    مهاباد با زمستان های بسیار سرد و تابستان های خنک، از آب و هوای معتدل کوهستانی برخوردار است و بهار، بهترین فصل سفر به این منطقه است. سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و خانه های بومی مهاباد، برای رزرو آنلاین بوم گردی های این شهرستان همراه شماست.