جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های ری - استان تهران

    • روستاهای ری - استان تهران

    اقامتگاه بوم گردی های شهر ری برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ری - استان تهران

    ری یکی از کهن‌ترین شهرهای جهان است که در جنوب شرقی استان تهران و در فاصله 21 کیلومتری از مرکز استان (شهر تهران) قرار دارد. شهرستان ری از شمال به تهران، از جنوب به شهرستان قم، از شرق به شهرستان ورامین و شهرستان پاکدشت و از غرب به شهرستان‌های اسلامشهر، ربات کریم و زرندیه محدود می‌شود. رِی (rey) به معنای شهر سلطنتی می باشد که مردمان محلی، آن را رازی می نامند. اکثر اقوام این قوم را آریایی ها تشکیل می دادند که یکی از قلمروهای بزرگ مادها بوده است. علاوه بر آثار تاریخی فراوان، وجود بارگاه عبدالعظیم حسنی نیز باعث شهرت این شهر شده است. اگر قصد سفر به این شهر را دارید و علاقه مند به اقامت در بوم گردی ها و اقامتگاه های سنتی و خانه بومی های شهر ری هستید، می توانید جهت مشاهده عکس ها، قیمت ها و رزرو آنلاین این اقامتگاه ها به فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهر ری در سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی مراجعه کنید.

    از سلطنت باشکوه بهرام گور تا فتحعلی شاه قاجار

    از جاذبه های تاریخی این شهر می توان به چشمه اعلی، استودان گبرها، دژ رشکان، برج نقاره خانه، بقعه گورستان تاریخی ابن بابویه، برج طقرل، مقبره بی بی شهربانو، زندان هارون الرشید، جوانمرد قصاب، برج ینانج، بارگاه شاه عبدالعظیم حسنی، باروی ری، تپه میل، دژ رشکان، سورنا و تخته سلیمان اشاره کرد که در ادامه به معرفی آن می پردازیم.

    چشمه اعلی: این چشمه یکی از مهم ترین نقاط شهر ری می باشد. چشمه اعلی را با نام هایی همچون چشمه سورنا یا چشمه علی (گویش محلی) می شناسند و قدمت آن به دوره های قبل اسلام برمی گردد. طبق باور مردم، این چشمه را محل تولد زردتشت می دانند که با توجه به قدمت بدست آمده، این ادعا رد شده است. مردم محلی آب این چشمه را اعلی ترین آب می دانستند به همین دلیل به آن چشمه اعلی نامیدند. مردمان ری بعد از بافت قالی آن را در چشمه می اندازند زیرا که اعتقاد دارند آب چشمه اعلی به رنگ قالی آسیب نمی رساند.

    تپه میل (آتشکده بهرام): این آتشکده با قدمتی نزدیک به 2000 سال، متعلق به بهرام گور ساسانی است که در جنوب شرقی شهر ری قرار دارد. این بنا از سنگ، ساروج، خشت و گل ساخته شده است و در حال حاضر، چهارطاقی های این بنا از بین رفته است و فقط نمای بیرونی با دو طاق و دو دیوار باقی مانده است. درب ورودی این آتشکده از طاق معروف کسری الهام گرفته شده است. بر روی دیوارهای این آتشکده، نقش ماهی بزرگی کار شده است و در راهرو های آن، کوزه های بزرگی وجود دارد که سالم مانده اند.

    کتیبه فتحعلی شاه قاجار: در این کتیبه، شاه قاجار نشسته بر تخت معروف طاووس است که تاج کیانی بر سر دارد و خواص در اطراف او نشسته اند. این کتیبه نمایانگر پادشاهان تنبل قاجار است که با الگوگیری از تخت رستم، دستور نقاشی و سپس مجسمه سازی آن داده شده است.

    آرامگاه چهره های معروف این شهر شامل آرامگاه زکریای رازی، آرامگاه رضا شاه پهلوی، آرامگاه ابن بابویه، آرامگاه بی بی زبیده، آرامگاه امام زاده عبدالله، آرامگاه امام زاده حمزه، آرامگاه امامزاده رضا، آرامگاه جلال آل احمد، آرامگاه علامه علی اکبر دهخدا، آرامگاه غلامرضا تختی و آرامگاه میرزاده عشقی است که جلوه ای از جاذبه های مذهبی و تاریخی شهر ری می باشند.

    آداب و رسوم ری؛ مادر تهران

    آیین نوروز: مردمان این دیار قبل سال نو در حرم عبدالعظیم می نشستند و برای تبرک در دستشان سکه برنجی و یا تکه نانی قرار می دادند و تا رسیدن به خانه آن را باز نمی کردند تا برکت را به خانه هایشان برده باشند. گوش فیل و خاتون پنجره از شیرینی های محبوب مردمان ری می باشد که در سال نو از میهمانان خود پذیرایی می کنند. چراغ گردانی و خواندن دعای تحویل از دیگر آیین های نوروز در ری به حساب می آمد.

    آینه کاری های زیبا تا انگشترهای عقیق بازار امام زاده عبدالعظیم

    طعم کباب بازار های اطراف امازاده عبدالعظیم را باید چشید و بعد از آن به دنبال سوغاتی های خوشمزه این شهر بود. انگشترهای عقیق، فیروزه، تسبیح، شرف شمس و تسبیح‌های قیمتی و زیورآلات نقره‌ای همه از سوغاتی های معروف این شهر است. صنایع دستی معروف این شهر نیز شامل صنعت شیشه گری دستی، ساخت احجام چوبی، مینیاتور، آینه کاری، سفالگری، سرامیک، معرق، منبت،چرم و ساخت احجام سنگی می باشد.

    بهترین فصل سفر

    ری شهری با آب و هوای گرم و خشک است که تابستان هایی گرم و زمستان هایی سرد دارد. با توجه به شرایط آب و هوایی ما به شما پیشنهاد می کنیم فصل بهار را برای سفر به این شهر تاریخی انتخاب کنید.