جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای بینالود - استان خراسان رضوی

    اقامتگاه بوم گردی های بینالود برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره بینالود - استان خراسان رضوی

    بینالود از شهرستان های تازه تاسیس استان خراسان رضوی می باشد که از شمال با چناران و قوچان، از شرق با مشهد و کلات، از غرب با نیشابور و از جنوب با فریمان و تربت حیدریه همسایه است. این شهر در فاصله 70 کیلومتری مشهد (مرکز استان) واقع شده است. شهر بینالود دومین نوین‌شهر خراسان رضوی پس از گلبهار می باشد که در دامنه رشته کوه های بینالود قرار دارد. این شهر به علت طبیعت سرسبز و آبشار های زیبای آن از شهرهای توریستی استان به شمار می آید که مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار گرفته است. چنانچه تمایل دارید به بینالود سفر کنید و به دنبال مکانی برای اقامت هستید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی بینالود، امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی را برای شما فراهم می آورد تا خاطراتی خوش در سفر برای خود رقم بزنید.

    آداب و رسوم سنتی مردم بینالود

     مردم بینالود دارای رسوم سنتی مخصوص به خود می باشند که ریشه در فرهنگ غنی آنها دارد. سرحموم و شب چلگی از مراسم محلی این شهر محسوب می شوند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    سرحموم: این مراسم در شب قبل از عروسی برگزار می شود که عروس و داماد در این شب توسط بزرگان فامیل خود به حمام برده می شوند. در داخل حمام، جشن حنابندان برای عروس و مراسم کیسه کشی برای داماد برگزار می شود و همزمان در بیرون از حمام، گروهی به رقص و چوب بازی و پایکوبی می پرداختند و مردم به تماشای آنان می نشستند.

    شب چلگی: در شب یلدا، بردن شب چلگی برای عروسان تازه عقد شده مرسوم است. در این مراسم، خانواده داماد برای عروس هدایایی به همراه هفت نوع میوه که شامل انار، انگور، سیب، به، گلابی، خربزه و هندوانه می شود را به خانه پدر عروس می بردند و خانواده عروس نیز در مقابل هدایایی برای داماد می فرستادند.

    جاذبه های طبیعی بی نظیر شهر بینالود

    دره ارغوان، سنگ نگاره شتر سنگ، آبشار بار، بوژان، دیزباد، منطقه حفاظت شده حیدری، رشته کوه های بینالود و روستای کنگ از بکرترین جاذبه های گردشگری بینالود به شمار می آیند که در ادامه به معرفی زیباترین آنها می پردازیم.

    دره ارغوان: این دره زیبا در دامنه کوه بینالود و 4 کیلومتری طرقبه قرار دارد و به علت اینکه مملو از درختان ارغوان است، به دره ارغوان معروف شده است. از دهم فروردین، ارغوان ها شروع به گل دادن می کنند که اوج شکوه و زیبایی خود را در فصل بهار به نمایش می گذارند و چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کنند. درختان خوشرنگ ارغوان، شکوفه های بنفش رنگ و برگ های قلبی شکل دارند که به درختان عشق نیز معروفند.

    سنگ نگاره شتر سنگ: در مسیر جاده بینالود به روستای بید، سنگ نگاره ای وجود دارد که قدمت آن به دوران نوسنگی و به تاریخ پیش از ایران باستان برمی گردد. روی این سنگ نگاره، تصاویری از حیوانات گوناگون مثل گوزن، شتر، شیر، بزکوهی و انسان های شکارچی نقاشی شده است. در محل سنگ نگاره شتر سنگ، سنگ های غول پیکری به چشم  می خورد که شباهت بسیار زیادی به شترهایی با اندازه های مختلف دارند که بر سینه کوه خوابیده اند و اصطلاح شتر سنگ نیز از آن نشأت گرفته است.

    آبشار بار: از زیباترین آبشارهای بینالود محسوب می شود که در روستای بار و در دره های رشته کوه بینالود واقع شده است. پوشش گیاهی متنوع و جذاب بر زیبایی این منطقه افزوده است که توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.  

    صنایع دستی و سوغات زبانزد

    ارغوان بافی، معرق چوب، منبت چوب، گلیم بافی، پوستین دوزی و نمدبافی از هنرهای دستی مردم بینالود می باشند که بسیار ارزشمند هستند و به عنوان سوغات مورد علاقه گردشگران می باشند. خشکبار و فیروزه از دیگر سوغاتی های پرطرفدار این شهر به شمار می آیند.

    غذاهای سنتی خوش رنگ بینالود

    شیشلیک، دیزی، شله، فسنجان، کله جوش، آش بلغور گندم و آش حلبه و زیره از غذاهای خوش طعم زنان بینالود می باشند که چشیدن آن در اقامتگاه بوم گردی ها و یا خانه بومی ها توصیه می شود.

    بهترین فصل سال به منطقه بینالود

    به علت طبیعت سرسبز و آب و هوای دل انگیز بینالود، پیشنهاد می کنیم در فصل بهار به این شهر سفر کنید و از دیدن مناظر زیبای آن و طبیعت گردی در بینالود لذت ببرید.