جستجوی در تمامی مقاصد

    اقامتگاه های بوم گردی کندر برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره کندر - خلیل آباد

    کندر یکی از شهرهای تابعه شهرستان خلیل آباد استان خراسان رضوی است که در فاصله 20 کیلومتری خلیل آباد و 258 کیلومتری مشهد (مرکز استان) جای دارد. این شهر در میانه راه بردسکن به خلیل آباد قرار دارد و از شمال به کوهسرخ، از شرق به کاشمر، از جنوب به بجستان و از غرب به بردسکن محدود می شود. اکثر اهالی شهر کندر از طریق کشاورزی و دامپروری امرار معاش می کنند و انگور، انار، زعفران، پسته و بادام مهم ترین محصولات زراعی آن می باشند. ضمناً کندر از نظر تولید انگور و کشمش سبز قلمی در استان خراسان رضوی دارای جایگاه ویژه ای می باشد.

    آداب و رسوم نوروزی در کندر

    اهالی این شهر از روز اول چله کوچک با برگزاری جشن سده به استقبال از نوروز می روند، در این شب جوانان آتشی بر پشت بام ها روشن کرده و گلوله های آتش گرفته پارچه ای را به آسمان پرتاب می کنند و آوازهای محلی خود را سر می دهند. این جشن در واقع به شکرانه گذراندن زمستان است و از خداوند گرما و روشنی خورشید را در خواست می کنند تا با لطف او کشتزارهایشان شرشار از نعمت و گندم شود. زنان و دختران هنرمند کندر در اسفندماه علاوه بر خانه تکانی به پخت انواع شیرینی های خوشمزه مخصوص سفره هفت سین و پذیرایی از مهمانان مشغول هستند. در چهارشنبه سوری سه دسته آتش کوچک برپا می شود و جوانان با خواندن شعر زردی من از تو سرخی تو از من، اقدام به پریدن از روی آتش می کنند. منظور از زردی، خجل بودن از گناه است و باتوجه به ماهیت پاک کنندگی آتش از خدا می خواهند که گناهانشان را بسوزاند و آنها را درمیان مردم سرافراز کند. کوزه شکستن، فال گوش ایستادن، قاشق زنی و شب علفه از دیگر آئین های نوروزی مردم شهر کندر هستند. پس از پایان مراسم چهارشنبه سوری مردم در مسجد گرد هم می آیند و ضمن قرائت فاتحه برای درگذشتگان سال قبل از صاحبان عزا دلجویی می کنند، این مراسم به شب علفه یا عرفه شهرت دارد.

    جاذبه های گردشگری و دیدنی کندر

    تپه باستانی، حوض چهل پایه، آب انبارهای متعدد و قلعه کندر مهم ترین و شناخته شده ترین جاذبه های دیدنی این شهر می باشند. لازم به ذکر است که قلعه کندر و حوض چهل پایه از جمله آثار تاریخی شهر کندر هستند که در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده اند. باتوجه به باران کم و تبخیر زیاد، پسته وحشی، بنه، درختچه های سرو و بادام تنها گیاهانی هستند که به علت مقاومت در مقابل گرما و خشکی در این منطقه رشد کرده و پوشش گیاهی اطراف شهر کندر را تشکیل می دهند.

    آب انبارها: دو آب انبار مجاور هم توسط خیرین این شهر در حدود 70 سال پیش با استفاده از آجرهای مربعی شکل ساخته شده اند. هر دو بنا با گنبدی مخروطی بر فراز پلان دایره شکلی قرار دارند که عمق مخزن آنها به 10 متر می رسد.

    قلعه کندر: در قسمت جنوبی شهر بقایای خشت و گلی قلعه ای بزرگ به ارتفاع 15 متر و طول 68 متر دیده می شود که با برج های نگهبانی در چهار سوی خود، در واقع دژ نگهبانی شهر حاصل خیز و پر رونق کندر در گذشته های دور بوده است. بر اساس سفال های کشف شده در این قلعه به نظر می رسد که قدمت آن به پیش از اسلام و سده هفتم و هشتم هجری باز می گردد.

    حوض چهل پایه: نام این سازه آبی برگرفته از پایه هایی ده گانه با چهار عنصر فرعی دیگر بر روی آنها می باشد که امکان ایجاد قوس در سقف را ممکن کرده است. طول این بنا 34 متر و عرض آن 18 متر بوده و با مصالحی مانند سنگ و ساروج ساخته شده است.

    بهترین فصل سفر

    آب و هوای شهر کندر به شکل کلی گرم و خشک همراه با زمستان هایی معتدل است، به طوری که اختلاف حداقل و حداکثر دما در طول سال به 61 درجه می رسد و نشان از طبیعت کویری این منطقه دارد. شما می توانید در فصل بهار یا اوایل پاییز که بهترین زمان برای سفر به این شهر است، فهرست اقامتگاه های بوم گردی، خانه های بومی و محلی کندر را در یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، مشاهده کرده و برای رزرو آسان و مقرون به صرفه این اقامتگاه بوم گردی ها اقدام کنید.