جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای کردکوی - استان گلستان

    اقامتگاه های بوم گردی کردکوی برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره کردکوی - استان گلستان

    کردکوی یکی از شهرستان های استان گلستان است که در فاصله 34 کیلومتری گرگان (مرکز استان)، 71 کیلومتری بهشهر و 17 کیلومتری بندرگز واقع شده است. این شهرستان از اطراف با بندر ترکمن از شمال، استان سمنان از جنوب، شهرستان گرگان از شرق و بندر گز از غرب همجوار می باشد. شهرستان کردکوی از یک شهر، سه دهستان و یک بخش مرکزی تشکیل شده است. نزدیکی این شهرستان به دریای خزر باعث شده که آب و هوای مدیترانه ای بر این ناحیه حکم فرما شود. زبان مردمان این منطقه طبری بوده و گویش آنها کُردکویی است. نام این شهر در گذشته کِردمحله به معنای محله گله دارها بوده که در گذر زمان به کردکوی تغییر نام داده است. اهالی شهر کردکوی به سه دسته گالش ها، جویبار و اسرم تقسیم بندی می شوند و بیشتر آنها به چوپانی و گله داری اشتغال دارند.

    بومیان شهر کردکوی

    یکی از ویژگی های شهر کردکوی وجود قومیت های مختلف در بین اهالی آن است که باعث وجه تمایز این شهرستان با شهرهای اطراف شده است.

    گالش ها: بخشی از مردمان کردکوی را گالش های طبری تشکیل می دهند که همانند کردها، طبری تبار می باشند. در زبان محلی گالش به معنای کسی است که به دامداری و پرورش گاو و گوسفند مشغول است.

    جویبار: یکی از مهمترین و اصلی ترین بومیان این شهرستان، اهالی منطقه جویبار هستند که در دوره قاجار به کردکوی آمده اند و اصالتاً مازندرانی هستند.

    اسرم: دسته سوم اهالی کردکوی را مردمان اسرم تشکیل می دهند که به کردکوی کوچ کرده و کم کم هویتی مازندرانی به خود گرفته اند. قدمت اسرم به 6000 سال قبل می رسد که در گذشته پایتخت اهالی هیرکانیا بوده است.

    کردکوی، شهری با جاذبه های بکر و دیدنی

    این شهر زیبا که در شمال کشور قرار گرفته از جاذبه های تاریخی و طبیعی بسیاری برخوردار است که شاید کمتر کسی با آنها آشنا باشد. اما جالب است بدانید که برای دیدن این همه زیبایی شاید نیاز باشد که چند شبی را در اقامتگاه ها، خانه های بومی و کلبه های جنگلی شهرستان کردکوی سپری نمایید. امامزاده روشن آباد، میل رادکان و آبشار دوآب به ترتیب چند نمونه از جاذبه های مذهبی، آثار باستانی و طبیعی این منطقه به شمار می آیند که در ادامه بعضی از آنها را توضیح خواهیم داد.

    میل رادکان: این بنای تاریخی که در فاصله 42 کیلومتری شهر کردکوی واقع شده یکی از مشهورترین جاذبه های این شهرستان است که به میل رادکان معروف بوده و در یک منطقه کوهستانی واقع شده است. از آنجایی که این بنا در دامنه رشته کوه های البرز می باشد، یکی از زیباترین چشم اندازها را دارد به طوری که از بالای آن می توان مناطق اطراف را دید. زیر گنبد این بنا، کتیبه ای وجود دارد که نشان می دهد، میل رادکان در سال 407 هجری قمری توسط اسپهبد ابو جعفر شروع به ساخت کرده و در سال 411 به دست احمدبن عمر ساخت آن به پایان رسیده است. دلیل این که این بنا بر روی ارتفاع و بلندی ساخته شده، هدایت و راهنمایی مسافران و افراد رهگذر بوده است.

    امامزاده روشن آباد: در فاصله 15 کیلومتری شهر کردکوی، امامزاده روشن آباد قرار گرفته که در زبان محلی به آن روشنوا می گویند. این بنای تاریخی که قدمت آن به قرن نهم هجری می رسد، محل دفن دو تن از نوادگان امام موسی کاظم علیه السلام به نام های عبدالله و فضل الله می باشد. میل رادکان در میان باغی بزرگ واقع شده و جنس آن از چوب کاج است که بر روی آنها آیه هایی از قرآن کنده کاری شده است.

    بهترین زمان سفر

    شهر کردکوی در فصل های پاییز و زمستان از بیشترین بارندگی برخوردار بوده به طوری که بعد از آن شاهد پر آب شدن رودهای موجود در این شهرستان خواهید بود که قطعا یکی از زیباترین صحنه های طبیعی به شمار می آیند. اگر دیدن این صحنه ها شما را به وجد می آورد می توانید فصل پاییز و زمستان را برای سفر به این منطقه انتخاب نمایید، اما بصورت کلی، فصل بهار و اوایل شهریور بهترین زمان سفر به کردکوی می باشد. برای دیدن فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهرستان کردکوی می توانید به سایت یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی، مراجعه کرده و بهترین اقامتگاه بوم گردی و خانه بومی را با قیمتی مقرون به صرفه رزرو نمایید.