جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های ساوجبلاغ - استان البرز

    شهرهای استان البرز

    بوم گردی های شهرهای اطراف

    • روستاهای ساوجبلاغ - استان البرز

    اقامتگاه بوم گردی های ساوجبلاغ برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره ساوجبلاغ - استان البرز

    ساوجبلاغ یکی از شهرستان های استان البرز می باشد که از شمال با طالقان، از شرق با کردان، از غرب با استان قزوین و از جنوب با شهریار همسایه است. این شهرستان در فاصله 40 کیلومتری کرج (مرکز استان) قرار دارد و مرکز آن هشتگرد می باشد. نام ساوجبلاغ به زبان ترکی و به معنی چشمه آب سرد می باشد که این نام به خوبی نمایانگر طبیعت سرسبز، شگفت انگیز و پر از چشمه ها و رودخانه های زیبا این شهرستان است. شهرستان ساوجبلاغ به دلیل عبور بزرگراه تهران به قزوین و نزدیکی آن به کلان شهرهای تهران و کرج دارای موقعیت ممتازی از نظر جذب گردشگر می باشد. چنانچه قصد سفر به شهر ساوجبلاغ دارید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی ساوجبلاغ و همچنین امکان رزرو آنلاین زیباترین خانه بومی ها و یا اقامتگاه های سنتی سفری خوش را برای شما به ارمغان می آورد.

    آئین دیرینه بومیان ساوجبلاغ

    مردم ساوجبلاغ دارای آداب و فرهنگ مخصوص به خود هستند. مراسم آرد لوک کنان و تخم مرغ شکنی از آئین سنتی این شهرستان می باشند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

    مراسم آرد لوک کنان: در زمان گذشته، مراسم عروسی هفت شبانه روز طول می کشید که البته اصل آن همان دو روز آخر هفته بوده است. بزرگترها یه هفته مانده به عروسی دورهم جمع می شدند و در مورد کارهای عروسی با افراد با تجربه و کاربلد مشورت و کارها را بین خود تقسیم می کردند. درست کردن نان عروسی و آرد لوک کنان بر عهده زنان فامیل بوده است. تمام زنان نان پز دورهم جمع می شدند و آرد الک می کردند و نان را به تعداد زیاد می پختند و در آخر مبالغی به عنوان شگون از طرف پدر داماد می گرفتند.

    تخم مرغ شکنی: در روزگاران نه چندان دور، قبل از تحویل سال نو، تخم مرغ ها را در پوست پیاز قرار می دادند تا رنگ بگیرد. آنگاه تخم مرغ های رنگ شده را در بین کودکان به عنوان سوغاتی نوروز توزیع می کردند.

    دیدنی ترین جاذبه های طبیعی ساوجبلاغ

    شهرستان ساوجبلاغ دارای جاذبه های طبیعی بسیار دل انگیزی می باشد. آبشار عالم زمین، آبشار اغشت، روستای خوروین، برج آرامگاهی کردان، پل بانو صحرا، آبشار سنج، آبشار سوته دره، آبشار چوب بست و روستای ولیان از زیبایی های این شهرستان به شمار می آیند که در ادامه به معرفی معروف ترین آنها می پردازیم.

    آبشار عالم زمین: این آبشار در ارتفاعات روستای عالم زمین در شمال غربی شهرستان ساوجبلاغ قرار دارد. این روستا در منطقه ای کوهستانی واقع شده که اطراف آن با دیوارهای بلند و بسیار زیبای صخره ای احاطه شده است. روستای عالم زمین در کنار رودخانه ای دائمی قرار گرفته است که شاخه های این رودخانه به صورت آبشارهای کوچک دیده می شود و  منظره ای چشم نواز را به وجود آورده است.

    آبشار اغشت: این آبشار در شمال روستای اغشت واقع شده است و با توجه به قرار گرفتن روستا در منطقه کوهستانی، زمستان هایی سرد و تابستان هایی معتدل و خنک دارد. اغشت منطقه ای ییلاقی با مناظر بسیار زیبا می باشد و آبشار آن از مناطق بکر برای گذراندن اوقات فراغت گردشگران است.

    روستای خوروین: این روستا دارای آثار تاریخی متعدد مانند امامزاده و دو تپه باستانی به نام های گنج تپه و سیاه تپه می باشد که قدمت تپه ها با توجه به آثاری که کشف شده است به هزاره دوم پیش از میلاد مسیح برمی گردد. این روستا دارای طبیعت سرسبز و خاک حاصلخیزی می باشد و اکثر مردم آن به کشاورزی مشغولند.

    صنایع دستی، محصولات کشاورزی و سوغات مشهور

    سنگ تراشی، شیشه گری، سوزن دوزی، منبت کاری با چوب و گلیم بافی از هنرهای بسیار چشم نواز شهرستان ساوجبلاغ به شمار می آیند. فندق، سنجد، خرمالو، ازگیل و آلو از محصولات کشاورزی معروف این شهرستان محسوب می شوند که گردشگران به عنوان سوغات به شهر و دیار خود می برند.

    خوش رنگ و لعاب ترین غذاهای محلی ساوجبلاغ

    مرجو خورش (خورشت عدس)، یوان آش، ترشی آش و خوراک لوبیا پیله از خوشمزه ترین غذاهای سنتی شهرستان ساوجبلاغ می باشند که می توان در اقامتگاه های بوم گردی و هتل های سنتی این شهرستان نوش جان کرد.

    بهترین فصل سفر

    پیشنهاد می شود در فصل بهار و تابستان که آب و هوای ساوجبلاغ معتدل و خنک است به این شهرستان سفر کنید و از مناظر و طبیعت دلنواز آن نهایت لذت را ببرید.