جستجوی در تمامی مقاصد

    رزرو اقامتگاه بوم گردی، هتل و کلبه های سروآباد - استان کردستان

    اقامتگاه بوم گردی های سروآباد برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره سروآباد - استان کردستان

    سروآباد یکی از شهرهای استان کردستان است که در فاصله 93 کیلومتری شهر سنندج (مرکز استان) قرار دارد. شهرستان سروآباد از شمال به شهرستان مریوان، از شرق به شهر سنندج و از جنوب به شهرستان کامیاران محدود می شود. گویش محلی مردم سروآباد، کردی با گویش هورامانی است که به عنوان زبان مادری استفاده می شود. سَروآباد (sarvabad) به واسطه مردمان مهربان و مهمان نوازش شهرت فراوانی دارد. این منطقه به دلیل شرایط سخت مسیرها، همچنان بکر و دست نخورده باقی مانده است. اگر این منطقه بی نظیر شما را ترغیب کرده است که سروآباد را برای بوم گردی انتخاب کنید و به دنبال مکان مناسبی جهت اقامت هستید، یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی و خانه بومی ها به شما کمک می کند تا با آگاهی از جاذبه ها و آداب و رسوم و فرهنگ شهر سروآباد، اقامتگاه مناسب خود را جهت سفر به این شهر زیبا انتخاب کنید.

    هورامان؛ بهشت پنهان سرو آباد

    سروآباد از لحاظ جاذبه های طبیعی از مهم ترین مناطق استان کردستان است که آن را به مکانی ایده ال برای گردشگری و طبیعت گردی تبدیل کرده است.

    تفرجگاه گردشگری ذرلی و درکی: دو روستای سرسبز و کوهستانی ذرلی و درکی در فاصله 35 کیلومتری شهر سروآباد قرار دارند و جاده دسترسی به آنها نیز آسفالت است. مناسب ترین زمان برای بازدید از این تفرجگاه، فصل بهار است زیرا در این زمان، گروه های کردی در این روستاها برنامه اجرا می کنند. 

    چشمه آب معدنی بل: این چشمه که به دلیل املاح معدنی آن شهرت فراوانی دارد، در مرز استان کردستان و کرمانشاه و بین روستای ناو کردستان و روستای هجیج کرمانشاه واقع شده است. 

    رودخانه سیروان: بخش بزرگی از رودخانه سیروان در شهرستان سروآباد و منطقه هورامان در جریان است. سیروان طولانی ترین رود استان کردستان است که به دجله عراق می ریزد. اطراف رود سیروان، زیستگاه پرندگان مختلفی می باشد، لذا از لحاظ تفریحی، گزینه مناسبی برای گردشگران محسوب می شود.

    هورامان (اورامان): مناطقی از جنوب غربی استان کردستان که بخشی از شهرهای سنندج و کامیاران و شهرستان سروآباد را در بر می گیرد، هورامان نامیده می شود. معماری پلکانی، کشاورزی پلکانی، کوه های سر به فلک کشیده و جنگل ها از مشخصه های اصلی این منطقه می باشد.

    چشمه کانی قل سروآباد: قل در زبان کردی به معنی جوشیدن و فوران کردن است. چشمه جوشان قل بین دو روستای دورود و رزاب شهرستان سروآباد و در دامنه کوه کوسالان قرار گرفته است. چشمه کانی قل پس از آب شدن برف های کوه کوسالان، پر آب می شود، لذا در محدوده زمانی اسفند تا اردیبهشت، مکانی مناسب برای گردشگران محسوب می شود.

     آداب و رسوم سنتی شهر سرو آباد

    هرساله بوم گردان زیادی برای دیدن مراسم جشن نوروز کردی به این منطقه سفر می کنند. روستاهای دیوزنا از جمله مناطقی است که این مراسم را با شکوه خاصی برگزار می کنند. در این جشن، مرد جوانی که نماد سال جدید است، بالای کوه بلندی آتش روشن می کند و مردم با دیدن آتش، شروع به هلپرکه (رقص کردی) می کردند. شیرینی بژی و نان سبزی از خوراکی های خوشمزه این جشن است. از آداب و رسوم ماه رمضان می توان به مراسم آشتی کنان، کولیره های نخ کشیده و چیشتی مجیور در عید فطر اشاره کرد.

    پوشش شاد و متنوع مردم محلی

    در پوشش زنان کرد کمتر لباس هایی با رنگ تیره دیده می شود حتی در مراسم عزاداری نیز با همان لباس محلی حاضر می شوند. پوشش مردان و زنان کرد شامل تن پوش، سرپوش و پای افزار است. لباس مردان شامل چوخه، پانتول، ملکی، لفکه، شال، دستار و فرنجی است و پوشش زنان شامل جافی، کلنجه، شال، کلاو و کلکه می باشد.

    معروف ترین سوغات و صنایع دستی سروآباد

    سروآباد یکی از قطب های صنایع دستی در کشور به شمار می آید. مهم ترین صنایع دستی این منطقه شامل نساجی سنتی (صنعت جولایی)، کلاش دوزی (گیوه دوزی)، صنایع چوبی، شال بافی، جاجیم بافی و قالی بافی است.

    مناسب ترین زمان سفر

    سروآباد دارای سه منطقه کوهستانی، سردسیر و معتدل است. در فصول سرد به علت بارش شدید برف و سرمای زیاد، گردشگران تمایلی برای سفر به این منطقه نشان نمی دهند. لذا فصل های بهار و تابستان، زمان مناسب تری برای بوم گردی و اقامت در این منطقه می باشد.