جستجوی در تمامی مقاصد

    • روستاهای فراشبند - استان فارس

    اقامتگاه بوم گردی های فراشبند برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره فراشبند - استان فارس

    فراشبند یکی از مناطق عشایرنشین استان فارس است که در فاصله کیلومتری از شهر شیراز (مرکز استان) قرار دارد. شهرستان فراشبند از شمال با شهرستان کازرون، از غرب با استان بوشهر و از شرق با شهرستان فیروزآباد، خنج و قیروکارزین و از جنوب با شهرستان لار هم مرز است. ترکیب سیاه چادرها در دشت های سرسبز با کوه های برافراشته در اوایل بهار این شهر را به یکی از نقاط گردشگری ایران تبدیل کرده است. اقتصاد شهر فَراشبَند (farashband) بر مبنای کشاورزی و قالی بافی شکل گرفته است. یواسپیس، پلتفرم خدمات بوم گردی با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی شهر خدابنده به شما این امکان را می دهد تا با رزرو آنلاین اقامتگاه های سنتی و خانه بومی ها، از طبیعت زیبای فراشبند نهایت لذت را ببرید و سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.

     دیدنی ترین جاذبه های گردشگری

    اکثر آثار تاریخی این شهر مربوط به دوره ساسانی و صفویه است. کاروانسراها، مناره ها، نقاره خانه، آتشکده های زرتشتی، حمام، غارها، قلعه ها، دژها، چهارطاق ها، امامزاده ها و مکان های دیدنی دیگر، تنها بخشی از جاذبه های گردشگری این شهر زیبا محسوب می شود که به معرفی آنها می پردازیم.

    چهار طاق نقاره خانه: این چهارطاقی در مسیر جاده عسلویه، مشرف بر تپه ای بلند قرار دارد. معماری این بنا به شکل چهار ستون و درب ورودی و گنبد است با حیاطی که دور تا دور آن حجره های زیبا می باشد. مصالح به کار رفته در این چهار طاقی شامل سنگ، ملات و گچ است.

    سنگ قبرهای باچون: این قبرستان در مجاورت امام زاده روستای باچون در نزدیکی شهر فراشبند قرار دارد که به واسطه سنگ قبرهای آن شهرت دارد. سنگ قبرهای این روستا به صورت عمودی و به شکل انسان تراشیده شده در بالای قبر قرار می گیرند.

    آبشار بوسورو: این آبشار در مجاورت روستای باچون قرار دارد و در گذشته اطراف آن، پوشیده از گیاهان متنوعی بوده اما امروزه با انتقال آب این آبشار به نخلستان های مجاور، زیبایی گذشته را ندارد. آب آبشار بوسورو دارای آهک، گچ و نمک است و رسوب این مواد در بدنه داخلی آبشار باعث تشکیل قندیل های گچی زیبایی شده است.

    گنبد و مجموعه تپه ها، امامزاده شهید (ع)، حمام کهنه فراشبند، چهار طاق رهنی قبرستان قدیمی، حمام مائینک، حمام نوجین، چشمه آب گرم و تفرجگاه برم فرهاد نیز از دیگر جاذبه های تاریخی و گردشگری این شهر زیبا می باشند.

    آداب و رسوم سنتی و گویش محلی مردمان فراشبند

    با وجود اینکه تمام مردم شهرستان فراشبند، فارسی زبان هستند اما بعضی از روستاها لهجه مخصوصی دارند و گویش محلی مردم، آمیخته ای از بختیاری - لکی، ممسنی و کهکیلویه ای است. در این شهر، اعیاد فطر، قربان، غدیر و میلاد ائمه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و مراسم ازدواج و عید باستانی نوروز نیز با آداب و رسوم خاصی برگزار می شوند. 

    آیین نوروز: از نیمه های اسفند مردم این شهر به تمیز کردن خانه ها و عطرآگین کردن لباس ها و تهیه پوشاک می پرداختند. در غروب آخرین سه شنبه سال نیز با آتش زدن شاخ و برگ درختان نخل از روی آن می پریدند و به جشن و پایکوبی می پرداختند. از روز اول نوروز تا روز دوازده به بازدید یکدیگر می روند تا اگر کدورتی باشد رفع شود. روز سیزده، سبزه ها را گره زده و به طبیعت باز می گردانند.

    رنگ کردن گوسفندان: یکی از رسوم عشایر این منطقه رنگ کردن شاخ و پشم گوسفندان است تا به این صورت، شادی خود را از آمدن بهار نشان می دادند.

    سوغات و صنایع دستی معروف این دیار

    این شهر سوغات و صنایع دستی متنوعی دارد لذا شما با سفر به این شهر دست خالی باز نمی گردید. از صنایع دستی معروف این شهر می توان به بافته های رنگین مانند پلاس بافی، توکو بافی، گبه، گلیم، فرش و جاجیم اشاره کرد. باغ های مرکبات به ویژه خرما، یوخه و حاجی بادام نیز از سوغاتی های خوراکی این شهر می باشند.

    نان شل شلکی: این نان یکی از نان های محلی بسیار لذیذ این شهر است که از ترکیب آرد و مواد معطر گیاهی تهیه می شود که بر روی آن کره محلی و شیره می ریزند. این نان به دلیل ترکیب شل خمیر آن، شل شلکی نام گذاری شده است.

    بهترین فصل سفر

    شهرستان فراشبند اقلیمی بیابانی و از آب و هوایی گرم و خشک برخوردار است. لذا ما به شما پیشنهاد می کنیم برای اینکه سفر خاطره انگیزی را تجربه کنید فصل بهار را برای سفر به این شهر زیبا انتخاب کنید.