جستجوی در تمامی مقاصد

    مرتب سازی:

    نتایج جستجو 12 اقامتگاه

    اقامتگاه‌ بوم گردی های مینودشت برروی نقشه

    (برای دیدن اقامتگاه های نزدیک برروی نقشه، بزرگنمایی را کم کنید)

    درباره مینودشت-استان گلستان

    شهر مینودشت مرکز شهرستان مینودشت یکی از شهرهای استان گلستان است که در شمال شرقی ایران قرار دارد و در گذشته به نام های دیگری چون کبود جامه، حاجیلر، سنگرلر و دشت مینو شهرت داشته است. شهرستان مینودشت از شمال با شهرستان گنبدکاووس، از جنوب با استان سمنان و خراسان شمالی، از شرق با شهر گالیکش و از غرب با شهرستان آزادشهر همجوار است. چنانچه قصد سفر به دیار سرسبز مینودشت را دارید و به دنبال مکانی متفاوت برای اقامت خود می گردید، سایت یواسپیس با ارائه فهرست اقامتگاه های بوم گردی، بی نظیرترین بوم گردی ها را با مناسب ترین قیمت به شما معرفی کرده است تا با انتخابی درست بهترین مکان اقامتی را رزرو کنید و از تجربه ای متفاوت در اقامتگاه های بوم گردی بهره مند شوید.

    آداب و رسم بومیان دیار مینودشت

    پوشش

    در مینودشت اقوام محلی چون کتولی، قزلباش، تات، مازندرانی، آذری، سیستانی و خراسانی ساکن هستند که هر کدام پوشش خاص خود را دارند به عنوان نمونه زنان ترک قزلباش کوینک (پیراهن قرمز رنگ از جنس ابریشم دست باف)، عرق چین، کلته (نوعی کلاه)، یاقلق، بالا پوش، دامن پرچین و شلوار و مردان آنان از دون (ردای بلند)، چاکمن (بالاپوش)، پوستین، بالاق (نوعی شلوار) استفاده می کنند.  

    سفره آچما: مراسمی کاملا زنانه که نزدیکان داماد لباس و سفره ای از جنس پارچه را به همراه سینی پر از حلوا برنجی در کنار نان محلی و دیگر شیرینی ها به عنوان هدیه به خانه نوعروسی که به خانه خود نرفته است می برند.

    ایام نوروز: در ایام نوروز علاوه بر دید و بازدید مردمان این خطه در دورهمی های خود بازی های محلی چون کشتی محلی و توپ آغا چو (بازی شبیه به بیس بال یا کریکت در هندوستان) را دارند.

    طعمی خوش در مینودشت

    از غذاهای لذیذ و دلچسب این منطقه که که در میان گردشگران هم طرفداران خاص خود را دارد می توان بولامه (شبیه به حلیم)، با سترما پلو، نخود پلو با کشمش،  بوروک، هلی آش، خورشت ساک و خورشت جرجرم را نام برد.

    زیبایی های مینودشت

    از دیدنی ها و زیبایی های این دیار که هر ساله گردشگران و طبیعت دوستان زیادی را به سوی خود جذب می کند می توان موزه مینودشت، تپه بازگیر، شهر تاریخی دشت حلقه، قلعه سلیمان بوقه، قلعه ماران، غار آبریز طلا کوهی، غار کیارم، تنگه چهل چای، آبشار لولوم، آق چشمه مینو دشت، آبشار حسینا، آبشار ساسنگ، منطقه جنگلی باقرآباد، چراغ تپه و روستای قلعه قافه را نام برد. در ادامه به توضیح مختصر برخی جاذبه ها می پردازیم:

    موزه مینودشت: در ساختمان قدیمی شهرداری مینودشت قرار دارد و از دو بخش مردم شناسی (شامل صنایع دستی و لباس های محلی قزلباش) و باستان شناسی تشکیل شده است.

    قلعه سلیمان بوقه: در روستای ترسه در فاصله حدودا 29 کیلومتری شهر مینودشت قلعه تاریخی سلیمان واقع شده است که به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

    آبشار لولوم: این آبشار زیبا در روستایی به همین نام قرار دارد و پس از کمی پیاده روی از آبشار اول می توان به آبشار دوم رسید که کمی کوتاه تر از آبشار اول است اما محوطه آن بازتر می باشد.

    آق چشمه مینودشت: تفرجگاه آق چشمه بالاتر از پارک جنگلی تنگه چهل چای واقع شده است و با وجود آب های دائمی فضای زیبا و بکری را در منطقه ایجاد کرده است.

    غار آبریز طلا کوهی: در فاصله حدودا 6 کیلومتری از شهر مینودشت غار آبریز به طول 80 متر و عمق 20 متر قرار دارد که بر اثر جریان آب در زیر آبشاری که اکنون از آن خبری نیست ایجاد شده است.

    هنر دستان توانمند مینودشتی ها و سوغات لذیذ

    مردان و زنان هنرمند و هنر دوست مینودشتی آثار ماندگاری چون نوغانداری، ابریشم بافی، نمد مالی، سوزن دوزی، حصیر بافی، گلیم بافی، قالی و گلیم می آفرینند. از سوغات خوشمزه این دیار می توان حلوای آماج، سرغربیلی، نان پادرازی، جزحلوا و خاویار نام برد.    

    بهترین زمان سفر

    دیار مینودشت از دو بخش کوهستانی و جلگه ای تشکیل شده است و به همین سبب شرق و جنوب آن از آب و هوای سرد و مرطوب و در نواحی کم ارتفاع و جلگه ای از آب و هوای معتدل و نیمه معتدل برخوردار می باشد. به طور کلی تمام فصول سال برای سفر به این منطقه امکان پذیر است، ولی یواسپیس به شما پیشنهاد می کند چنانچه قصد سفر به مینودشت را دارید فصل بهار بهترین زمان سفر به این دیار است.